حدود عملیات عمرانی جنوب تهران تعیین گردید/ جمعیت گودها/ موجودیت قلعه/ مدیران کل کشاورزی اختیارات جدیدی گرفتند/ پی ریزی «لژیون خدمت‌گزاران بشر»  در «خانه شاه»!/ نطق چاپلوسانه توده‌ای سابق در مدح شاه!/ دکتر یزدی کیست؟/ جاده قزوین تعریض می‌شود/ برنامه تلویزیون‌های اروپا و آمریکا از تلویزیون‌های تهران دیده می‌شود/ تعطیلی مشروطیت مردم را به سواحل شمال کشاند!/ تغییرات در وزارت کشور؛ مدیر کل ثبت احوال تغییر کرد/ تکلیف رؤسای دانشگاه‌ها پس از کنفرانس رامسر مشخص می‌شود!/ روایت «آیندگان» از «اشتباهات دولت عراق»!
۱۴ مرداد ۱۳۴۷

 

حدود عملیات عمرانی جنوب تهران تعیین گردید

در بازدید دیروز آقای هویدا، نخست‌وزیر، از منطقه گودها و جنوب شهر، گزارشی از عملیات عمرانی این منطقه به اطلاع نخست‌وزیر رسید. در این گزارش، حدود منطقه عملیات عمرانی جنوب تهران اعلام شد و مورد تأیید قرار گرفت.
منطقه مورد عمل دولت، قسمتی از ناحیه پنج شهرداری تهران است که محدود است از شمال به خیابان مولوی، از شرق به سیروس و صاحب‌جمع، از جنوب به خیابان فرح‌آباد و از غرب به سی‌متری و راه‌آهن. مساحت کل منطقه بالغ بر شش کیلومتر مربع می‌باشد.
 

جمعیت گودها

جمعیت کل منطقه گودها ۱۷۲ هزار و ۳۱۹ نفر است که از این عده ۸۰ هزار و ۹۱۰ نفر زن و ۹۱ هزار و ۴۰۹ نفر مرد می‌باشند. تعداد جمعیت از پنج‌ساله تا نه‌ ساله ۲ هزار و ۲۴۶ نفر، از ده‌ساله تا چهارده‌ساله ۲۰ هزار و ۴۸۵ نفر، از پانزده‌ساله تا نوزده‌ساله ۱۸ هزار و ۳۵۸ نفر، و از بیست‌ساله تا بیست‌وچهارساله ۱۴ هزار و ۷۲۴ نفر می‌باشد. تعداد خانوار ساکن گودها نیز ۳۹ هزار و ۲۷۴ خانوار آمارگیری شده است.
 

مساحت

به‌طور کلی حدود 150 هکتار از اراضی منطقه جنوبی ناحیه پنج را گودها تشکیل می‌دهند. اراضی گودها بر اثر خاک‌برداری به‌صورت گودال‌های امروزی درآمده و بعضی از آنها مسکون و برخی غیرمسکون می‌باشد. گودهایی که در شمال خیابان شوش واقع شده‌اند، عموما مسکونی بوده و گودهای جنوب خیابان شوش اغلب غیرمسکونی می‌باشد.
عمق گودها از سطح زمین از چهار تا دوازده متر می‌باشد.
گودها لوله‌کشی نشده و فاضلاب شهر در این منطقه جاری می‌گردد. نهرها کثیف و معابر غیرقابل‌عبور و همه جا پر از کثافت و لجن می‌باشد.
هوای گودها به‌طور کلی آلوده است و دود کوره‌ها، حرکت کامیون‌های سنگین در خیابان‌های مجاور گودها و نبودن فضای سبز در گود، هوای این مناطق را آلوده‌تر از سایر نقاط تهران درآورده است.
 

مدرسه

در اطراف گودها چهارده دبیرستان، 77 دبستان، پنج سینما وجود دارد، ولی بیمارستان، درمانگاه، رختشوی‌خانه، توالت و آبریز، و دیگر تأسیسات عمومی در این مناطق ساخته نشده است.
 

موجودیت قلعه

قلعه شهرنو در محدوده خیابان‌های قوام و حاج عبدالحمید و کوچه‌های فرعی آن واقع است و محدود است از شمال به خیابان قزوین، از شرق به خیابان سی‌متری، از جنوب به خیابان قنات و از غرب به خیابان جمشید. مساحت قلعه ۱۰۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع می‌باشد. محدوده قلعه فاقد حمام، درمانگاه، مرکز اجتماعی، توالت عمومی، آبریزگاه، لوله‌کشی، و آسفالت می‌باشد.
اداره طرح و بررسی‌های شهرداری امروز اعلام کرد که طی یک هفته گذشته نقشه‌برداران، مساحت ده گود مسکونی و گودهای غیرمسکون تهران را تعیین کرده‌اند.[1]
 

مدیران کل کشاورزی اختیارات جدیدی گرفتند

به‌منظور اجرای سریع برنامه‌ها و طرح‌های کشاورزی، از طرف وزیر کشاورزی به مدیران کل کشاورزی در مراکز استان‌ها اختیارات جدیدی تفویض شد.
هیئت‌هایی از طرف وزارت کشاورزی مأموریت یافته‌اند تا به شهرستان‌ها عزیمت نموده و بودجه سال آینده هر یک از استان‌ها را بررسی و برآورد نمایند. این هیئت‌ها که هم‌اکنون در مراکز استان‌ها هستند، با توجه به وضع اقلیمی هر یک از استان‌ها و طرح‌ها و برنامه‌های تهیه‌شده، بودجه لازم را در نظر خواهند گرفت.
قرار است پس از تهیه بودجه استانی هر یک از استان‌ها، مدیران کل کشاورزی رأسا نظارت بر مصرف بودجه را به عهده گیرند. مدیران کل کشاورزی همچنین مسئولیت اجرای طرح‌های کشاورزی را به عهده خواهند داشت.
مدت اجرای طرح‌های کشاورزی که برای هر یک از محصولات کشاورزی تنظیم می‌گردد، یک سال است و سال بعد، برنامه جدیدی در هر مورد اجرا خواهد شد.
برای هر یک از این طرح‌ها در مرکز یک مدیر طرح در نظر گرفته شده که گزارش اجرای طرح را هفته‌ای یک بار به وزیر کشاورزی تسلیم خواهند نمود.
بر اساس این طرح‌ها، سپاهیان ترویج و آبادانی در کلیه استان‌ها راهنمای کشاورزان خواهند بود.[2]
 

پی ریزی «لژیون خدمت‌گزاران بشر»  در «خانه شاه»!

جراید امروز کشور نوشتند: عصر دیروز در جلسه‌ای که در محوطه چمن کاخ سفید سعدآباد برپا گردید، نزدیک به یک‌هزار نفر از طبقات مختلف مردم، یک بار دیگر آمادگی خویش را برای شرکت در «لژیون جهانی خدمت‌گزاران بشر»، پیشنهاد شاهنشاه برای مبارزه با فقر و گرسنگی، بیماری و دیگر نیازمندی‌های اجتماعی، اعلام کردند و از پیشگاه شاهنشاه استدعا نمودند که اجازه فرمایند تشکیلات این لژیون هر چه زودتر در ایران تأسیس شود و تهران به‌عنوان مرکز جهانی آن انتخاب گردد.
در آغاز این جلسه آقای علم، وزیر دربار شاهنشاهی، طی سخنانی اظهار داشت: جای بسی افتخار است که دستجات مختلف مردم با این شور و حرارت، آمادگی بدون قید و شرط خود را برای خدمت در این لژیون اعلام می‌دارند تا از این طریق در نقاط مختلف جهان مددکار مردم نیازمند و مستمند باشند.
وزیر دربار شاهنشاهی ضمن اشاره به نیات عالیه و بشردوستانه همایونی، قسمت‌هایی از بیانات شاهنشاه را در دانشگاه هاروارد و خاطرات خویش را از مراسم پرشکوه اهدای درجه دکترای افتخاری به شاهنشاه در دانشگاه مذکور برای حاضران بازگو نمود.
آقای علم افزود: «لژیون خدمت‌گزاران بشر»، که از ایران شروع شده، مسلما دنیاگیر خواهد شد و خطاب به حاضران گفت: شما امروز در خانه شاهنشاهتان که در حقیقت خانه خودتان و ملت است، به‌عنوان هسته نخستین این اقدام انسانی، پیش‌قدمان سپاهی هستید که به خاطر انسان‌دوستی موجودیت می‌یابد.
 

نطق چاپلوسانه توده‌ای سابق در مدح شاه!

آن‌گاه آقای دکتر مرتضی یزدی به‌عنوان نخستین سخنران جلسه از میان شرکت‌کنندگان پشت میکروفون قرار گرفت و آمادگی خویش را برای پیوستن به لژیون خدمت‌گزاران بشر اعلام کرد. دکتر یزدی گفت: ما امروز در خانه شاهنشاه به دور یکدیگر گرد آمده‌ایم که درباره یک امر بین‌المللی و عالی انسانی تبادل نظر کنیم. دنیای امروز آن‌چنان افراد دنیا را به یکدیگر نزدیک ساخته است که در حقیقت همه ما افراد یک خانواده‌ایم و نمی‌توانیم نسبت به حوادثی که در نقاط دیگر جهان اتفاق می‌افتد، بی‌تفاوت باشیم. ما امروز در این مکان گرد آمده‌ایم که به عرض شاهنشاه بزرگوار خویش برسانیم که آماده‌ایم با دل و جان به ندای بشردوستانه معظم‌له پاسخ دهیم.
 

مدیون هستم!

ناطق افزود: بنده را آقایان همه می‌شناسند و می‌دانند که حتی حیاتم مرهون و مدیون انسان‌دوستی شهریار ایران است و کمتر کسی است که نداند نسبت به خانواده من تا چه حد مهربانی شده است و آن روز که عریضه‌ای تقدیم داشتم و داستان توقیف و محکومیت فرزندانم را در خارج از ایران به عرض رساندم، انتظار نداشتم که جز بر سبیل معمول در این بابت اقدام شود، اما ناگهان دیدم که شخص اول مملکت به‌طور مستقیم در این باب عمل فرمودند که به‌راستی شرمنده شدم.
ناطق در پایان سخنان خود گفت: از آن روز که شاهنشاه این نظر را اعلام فرمودند، در ایران داوطلبان متعددی دیده شده و عده معدودی از آنان ما هستیم که امروز در این مکان گرد آمده‌ایم و هر یک به هر طریق آمادگی خود را برای این کار بزرگ اعلام داریم و من نیز حرفه تخصصی خویش را که پزشکی باشد، در نهایت افتخار در اختیار این لژیون می‌گذارم.
خانم صدق‌وار، رئیس بخش دو فرهنگی، آمادگی فرهنگیان کشور را در خدمت‌گزاری در این لژیون اعلام کرد و خانم دولتشاهی، نماینده مجلس از کرمانشاه، در این باب پیشنهاداتی داد و پس از سخنان چند تن دیگر از حاضران، آقای جهانگیر فرشید پیشنهاد کلی خود را درباره تشکیل هر چه زودتر لژیون اعلام کرد.
ناطق گفت: از پیشگاه ملوکانه استدعا شود که برای شروع کار لژیون تشکیلاتی در ایران فراهم گردد و ایران به‌عنوان مرکز جهانی آن انتخاب شود. به این پیشنهاد رأی گرفته شد و تصویب گردید.
در پایان مذاکرات این جلسه آقای علم، وزیر دربار، اظهار داشت که این پیشنهاد از شرف عرض ملوکانه خواهد گذشت و از دیگر حاضران خواست چنانچه پیشنهادات جدیدی در این مورد دارند، تسلیم آقای محمد باهری، معاون اجتماعی وزارت دربار، نمایند.
 

دکتر یزدی کیست؟

بر اساس گزارش روزنامه «اطلاعات» دکتر مرتضی یزدی از اعضای فعال و عضو کمیته مرکزی حزب توده ایران بود و در کابینه قوام‌السلطنه در سال ۱۳۲۵ سمت وزارت بهداری را داشت. پس از ترمیم این کابینه که اعضای حزب توده کنار گذاشته شدند، دکتر یزدی نیز از کار برکنار گردید. وی پس از واقعه ۱۵ بهمن همراه سایر افراد مؤثر حزب توده دستگیر شد و به زندان افتاد. پس از آنکه به اتفاق سایر سران حزب منحل‌شده توده از زندان فرار کرد، مدتی در تهران مخفی بود تا اینکه در سال ۱۳۳۳ دستگیر گردید.
دکتر مرتضی یزدی در یک دادگاه نظامی به اعدام محکوم شد، ولی شاهنشاه آریامهر با یک درجه عفو وی موافقت فرمودند و دکتر یزدی از اعدام نجات یافت و محکومیتش به حبس ابد تبدیل گردید. وی در سال ۱۳۴۱ به‌مناسبت میلاد شاهنشاه آریامهر مورد عفو ملوکانه قرار گرفت و از زندان آزاد شد و از آن تاریخ به کار طبابت آزاد اشتغال دارد.[3]
 

جاده قزوین تعریض می‌شود

طرح امتداد اتوبان کرج تا قزوین که اعتبار آن نیز به‌مبلغ دویست‌میلیون تومان تصویب شده بود، تغییر کرد و اعلام شد که جاده موجود قزوین تعریض و پهنای آن به سی متر افزایش داده خواهد شد.
راه تهران ـ قزوین از پررفت‌وآمدترین راه‌های ایران است و چهارراه اصلی جنوب، شمال، شمال‌غرب و غرب ایران از طریق این راه به تهران مربوط می‌گردد.
وزارت راه درصدد است تا با اجرای طرحی، راه تهران ـ قم را که در حال حاضر با پیچ‌وخم‌های تند راه پرخطری به‌شمار می‌رود، تعریض و اصلاح نماید.[4]
 

برنامه تلویزیون‌های اروپا و آمریکا از تلویزیون‌های تهران دیده می‌شود

وزارت پست و تلگراف طرح ساختمان ایستگاه قمر مصنوعی ایران را برای مطالعه به مهندس مشاور واگذار کرد.
این ایستگاه در نزدیکی شهر همدان ساخته می‌شود و پس از تکمیل با اقمار مصنوعی چهل کشور، که در مدار نیم‌کره جنوبی و با شرکت چهل کشور به فضا پرتاب خواهد شد، ارتباط برقرار خواهد کرد.
وزارت پست و تلگراف اعلام کرد که از طریق ارتباط با قمر مصنوعی می‌توان با کشورهای اروپا و آمریکا برنامه‌های مخابراتی و تلویزیونی مبادله کرد و پس از دایر شدن ایستگاه قمر مصنوعی ایران در دامنه کوه الوند، دستگاه‌های گیرنده تلویزیونی تهران می‌توانند برنامه‌های تلویزیون‌های اروپا و آمریکا را پخش کنند.[5]
 

تعطیلی مشروطیت مردم را به سواحل شمال کشاند!

تعطیل جشن مشروطیت، بار دیگر عده‌ای از کارمندان مؤسسات دولتی و طبقات مختلف مردم را به سواحل دریای مازندران کشاند و از بعد از ظهر دیروز تا صبح امروز هزاران نفر از مردم تهران و شهرستان‌ها با استفاده از صدها وسیله نقلیه خود را به کنار دریا رساندند.
بنا به گزارش های رسیده از شهرهای ساحلی، دریای شمال همچنان طوفانی و منقلب است و به دستور استاندار گیلان، امروز از ورود مسافران به دریا جلوگیری به عمل آمد.[6]
 

تغییرات در وزارت کشور؛ مدیر کل ثبت احوال تغییر کرد

احکام تغییرات جدید وزارت کشور بعد از ظهر دیروز صادر شد.
به موجب احکام صادره، مدیران کل ثبت احوال و انتظامی وزارت کشور تغییر کردند.
در این تغییرات آقای قدرت‌الله خدایاری به سمت مدیر کل جدید ثبت احوال و علی‌مراد زند به سمت مدیر کل انتظامی منصوب شدند.
آقای معزالدین غماری، مدیر کل سابق ثبت احوال، نیز به سمت مشاور وزیر کشور تعیین گردید. همچنین آقایان نورالدین سجادی به سمت رئیس اداره قائم‌مقامی و نظارت و افراسیاب گرجی به سمت معاون اداره قائم‌مقامی و نظارت منصوب شدند.
آقایان بابک مستوفی به سمت فرماندار سمنان و معاون فرماندار کل سمنان، محمدعلی شیخ‌الاسلامی فرماندار بروجرد، رحیم مجد فراهانی فرماندار الیگودرز، محمدعلی نجم‌زاده فرماندار جهرم، محمد طاهر کرجی فرماندار بویر احمد، شهاب‌الدین شهابی فرماندار شهر ری، محمدرضا محقق فرماندار نیشابور، عدالت قدیمی فرماندار مشگین‌شهر، اصغر نراقی فرماندار تربت جام، ضیاءالدین اینانلو ظفری فرماندار میانه، جمال‌الدین آزاد فرماندار خمین، محمدحسین حاجی فرماندار ساوه، و اصغر ملکی شهابی کفیل فرمانداری دهلران تعیین گردیدند.[7]
 

تکلیف رؤسای دانشگاه‌ها پس از کنفرانس رامسر مشخص می‌شود!

جراید امروز کشور نوشتند: کنفرانس عالی امور آموزشی دانشگاه‌ها ساعت ۸ صبح فردا در پیشگاه شاهنشاه آریامهر در سالن کاخ سلطنتی رامسر تشکیل می‌گردد.
روزنامه «آیندگان» نوشت: کنفرانس رامسر از صبح فردا در حضور شاهنشاه آریامهر و آقای امیرعباس هویدا: نخست‌وزیر، مجید رهنما: وزیر علوم و آموزش عالی و حدود چهل نفر از کارشناسان وزارت علوم، دانشگاه‌ها و سازمان برنامه تشکیل می‌شود.
در این کنفرانس بحث در مورد تجدید نظر در برنامه‌های آموزش عالی و هماهنگی این برنامه‌ها با نیازمندی‌های جامعه امروز کشور، خط مشی آینده دانشگاه‌ها تعیین خواهد شد.[8]
بر اساس گزارش «اطلاعات» امروز آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر، با شرکت‌کنندگان در کنفرانس با هواپیما و اتومبیل عازم شمال شدند
در کنفرانس فردا که طی آن طرح‌ها و برنامه انقلابی آموزش عالی تنظیم می‌شود، علاوه بر نخست‌وزیر و وزیر علوم و آموزش عالی، شخصیت‌های برجسته علمی و اقتصادی مملکت نیز شرکت می‌کنند که عبارت‌اند از: آقایان صفی اصفیا: مدیر عامل سازمان برنامه، کاظم‌زاده: معاون نخست‌وزیر و رئیس دفتر بودجه، خلیل کازرونی و عبدالله فریار: معاونین وزارت علوم، شاهپور راسخ، رضایی، فرزانه‌فر و توکلی از سازمان برنامه، اعتماد از وزارت علوم، محمد مقدم: معاون طرح‌های دانشگاه تهران، دکتر مفیدی: رئیس دانشکده بهداشت، محمود صناعی: استاد دانشگاه تهران، محمدی: رئیس دانشکده الهیات، فضل‌الله اکبری: رئیس دانشکده علوم اداری دانشگاه تهران و عضو شورای عالی انقلاب اداری، دکتر رفیعی: رئیس دانشکده دندان‌پزشکی، هوشنگ شریفی: رئیس دانشسرای عالی و چند تن از کارمندان وزارت علوم.
جمعی از کارشناسان علمی تحقیقاتی نیز دعوت شده‌اند که در کنفرانس شرکت می‌کنند.
 

سفر نیمه‌تمام

از پروفسور رضا، نایب‌التولیه دانشگاه آریامهر، خواسته شده است که سفر اروپا و آمریکای خود را ناتمام گذاشته و برای شرکت در این کنفرانس به ایران مراجعت نماید. یکی از مقامات دانشگاه صنعتی آریامهر گفت: قرار است که امشب پروفسور رضا وارد تهران شود و فردا در کنفرانس رامسر شرکت نماید.
آقای نخست‌وزیر مقارن ظهر امروز به نوشهر عزیمت کرد. قبل از عزیمت قریب سه ساعت در دفتر کار خود مشغول بررسی کارهای خود بود. آقای نخست‌وزیر فردا در کنفرانس مربوط به دانشگاه که در رامسر در پیشگاه شاهنشاه آریامهر تشکیل می‌شود، شرکت خواهد کرد. نخست‌وزیر تا پایان هفته در شمال خواهد بود.
بعد از ایام کنفرانس دانشگاه‌ها، بلافاصله شورای عالی اقتصاد در پیشگاه شاهنشاه تشکیل خواهد شد. آقای نخست‌وزیر و عده‌ای از وزرا و مقامات اقتصادی در این اجلاسیه شرکت دارند. پیش‌بینی می‌شود که این دو اجلاسیه تا روز پنجشنبه ادامه داشته باشد.
 

افزایش دانشجو

یکی دیگر از موضوعاتی که در کنفرانس رامسر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و روی آن تصمیم قطعی اتخاذ می‌شود، تعیین حدود توسعه دانشگاه‌ها ظرف پنج سال آینده و میزان افزایش تعداد دانشجو در رشته‌های مختلف و مورد نیاز کشور است.
رؤسای دانشگاه‌ها استعفا کرده‌اند، لیکن استعفای آنان طبق مقررات و اصول از طرف هیئت‌های امنای دانشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. هیئت‌های امنا مختارند که استعفای رؤسای دانشگاه‌ها را رد یا قبول کنند. برای این منظور تا پایان هفته جاری یا اوایل هفته آینده، هیئت‌های امنای دانشگاه‌ها تشکیل جلسه خواهند داد.
در جلسات هیئت‌های امنا تصمیمات لازم اولا روی رؤسای دانشگاه‌ها، ثانیا روی نحوه اجرای برنامه جدید دانشگاه‌ها اتخاذ خواهد شد.
 

شاه در رامسر

بر اساس گزارش روزنامه‌ها دیروز شاهنشاه آریامهر با هلیکوپتر از نوشهر وارد رامسر شدند و در کاخ سلطنتی اقامت فرمودند. همچنین از عصر دیروز عده‌ای از مسئولین وزارت علوم و آموزش عالی، کارشناسان سازمان برنامه با اتومبیل به رامسر آمدند و در هتل بزرگ رامسر سکونت کردند.
 
محمدرضا پهلوی در کنفرانس انقلاب آموزشی رامسر
محمدرضا پهلوی در کنفرانس انقلاب آموزشی رامسر
شماره آرشیو: 123716-275م
 

دوازده نفر شرکت‌کننده

قرار است ساعت ۸ صبح فردا کنفرانس عالی آموزشی کشور در سالن کاخ سلطنتی رامسر در پیشگاه شاهنشاه آریامهر تشکیل شود. به قرار اطلاع اعضای شرکت‌کننده در کنفرانس دوازده نفر هستند، ولی یک هیئت چهل‌نفری نیز از مسئولان عالی کادر آموزشی کشور به‌عنوان مشاور در رامسر حضور دارند.
روزنامه «اطلاعات» نوشت: آخر وقت امروز خبرنگار ما در رامسر به‌وسیله تلفن اطلاع داد: در ملاقاتی که با آقای دکتر رهنما، وزیر علوم و آموزش عالی، دست داد، از ایشان درباره انتخاب رؤسای دانشگاه‌های کشور سؤال شد.
آقای دکتر رهنما گفت: الساعه هیچ مطلبی ندارم بگویم، فقط می‌توانم توضیح بدهم که تمام مسائلی که تاکنون مورد بحث قرار گرفته، در جلسات کنفرانس مطرح خواهد شد و تکلیف تعیین رؤسای دانشگاه‌های کشور بعد از کنفرانس روشن می‌شود.[9]
 

روایت «آیندگان» از «اشتباهات دولت عراق»!

هوشنگ پورشریعتی در «آیندگان» نوشت: هنگامی که دوست کُرد من مصائب و مشکلاتی را که بر هم نژادان او گذشته شرح می داد، من به اشتباهات بزرگ حکومت‌های عراق بعد از استقلال می‌اندیشیدم که چه سان راه گشوده‌شده به دست استعمار عثمانی و بریتانیا را دنبال کردند و کُردها را با دومیلیون نفر جمعیت، در سرزمینی سبز و خرم و ثروتمند، با استعداد عظیم همگامی و همراهی آنان با اعراب در کار ساختمان عراق مستقل، به دست بی‌اعتنایی و فراموشی و عناد سپردند و این روش جدایی و نفاق و خون‌ریزی و برادرکشی به ارمغان آورد و مشکل بزرگ کُردهای عراق پدیدار شد که سال‌هاست قدرت ابتکار و تحرک را از حکومت‌های عراق در کار ساختمان کشورشان سلب کرده است.
عراق تا سال‌های نزدیک پیش همین اشتباه و عناد را در کار اکثریت 65 درصدی شیعه این کشور نیز اعمال کرد و تنها چند سالی است که درصدد جبران اشتباهات گذشته برآمده؛ اشتباهاتی که در ازای آنها عراقیان بهای گزافی پرداخته‌اند.[10]
روزنامه «خراسان» نیز در خبری نوشت: 21 تن از پیشاهنگان عراقی شب گذشته به منظور آشنایی با پیشرفت‌های ایران وارد کرمانشاه شدند و مورد استقبال پیش‌آهنگان این شهرستان قرار گرفتند.
این عده شب گذشته در محل پیش‌آهنگی کرمانشاه پذیرایی شدند و ساعت 10 بامداد دیروز با معاون استانداری و همچنین فرماندار کرمانشاه ملاقات کردند.[11]
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. اطلاعات، 14 مرداد 1347، ص 20
[2]. همان‌جا.
[3]. همان، ص 19. 
[4]. همان، ص 17. 
[5]. همان‌جا.
[6]. همان‌جا.
[7]. همان، صص 1 و 17؛ آیندگان، 14 مرداد 1347، ص 12.
[8]. آیندگان، 14 مرداد 1347، صص 1 و 11.  
[9]. اطلاعات، 14 مرداد 1347، صص 1 و 17.  
[10]. آیندگان، 14 مرداد 1347، صص 1 و 11.  
[11]. خراسان، 14 مرداد 1347، ص 12.
 
https://iichs.ir/vdcep78w.jh8pzi9bbj.html
iichs.ir/vdcep78w.jh8pzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما