اهمیت مذاکرات آینده نفت در تهران برای سایر اعضای اوپک/ایران ساکت نمی نشیند/اهمیت مذاکرات تهران/وزیر فرهنگ : بیسوادی خطر بزرگی است که کشور را تهدید می کند  / کشور به 54 هزار معلم احتیاج دارد/برای ملت ایران نان و سواد لازم است/مشکل فرهنگ کشور در درجه اول کمبود معلم است/بیسوادی خطر بزرگی است که مملکت ما را تهدید می کند/در غالب کارخانجات کشور کادر فنی و نیروی کار ماهری وجود ندارد/واردات مشروبات از خارج!
29 مهر 1341
اهمیت مذاکرات آینده نفت در تهران برای سایر اعضای اوپک
امروز اطلاع حاصل شد که در 5 روز اول نوامبر (۱۰ تا 15 آبان) نمایندگان کلیه شرکت های نفتی عضو کنسرسیوم برای مذاکرات با ایران درباره تقاضاهای مربوط به نفت در تهران اجتماع خواهند کرد.
اعضای مزبور اختیارات زیادی برای توافق با ایران دارند، تاکنون کنسرسیوم در مذاکرات خود با ایران به هیچ مقامی اختیار توافق نداده است به همین جهت هم مذاکرات بر اساس قبول یا عدم قبول پیشنهادات ایران انجام نگرفت.
 در کنفرانس پاریس برخلاف نمایندگان کنسرسیوم نمایندگان ایران اختیار زیادی داشتند اما مواردی پیش نیامد تا از این اختیار استفاده شود.
کنفرانس تهران احتمالا حداکثر بیش از ده روز طول خواهد کشید. مگر آنکه نمایندگان کنسرسیوم در اول نوامبر (یازدهم آبان) در تهران باشند . در آن صورت ممکن است مذاکره حد اکثر تا ۱۲ روز طول بکشد زیرا نمایندگان ایران بخصوص دبیر کل اوپک که در مذاکرات تهران نقش مهمی دارد  باید قبل از 24 آبان در ریاض پایتخت عربستان سعودی برای شرکت در پنجمین کنفرانس اوپک حاضر باشند.
 
ایران ساکت نمی نشیند
ناظران نفتی تهران روی دو جمله وزیر دارائی که اظهار داشت : «امیدوار است که شرکت های نفتی از این فرصتی که برای تبادل نظر صمیمانه پیدا شده استفاده کامل بنمایند و نتایج مرضی الطرفین که ادامه همکاری ملل صاحب منابع نفتی و شرکت های تولید کننده را میسر سازد حاصل و نفع جانبین تامین گردد» و همچنین «... امیدواری داریم که تذکرات دوستانه ای که در راه منفعت مشترک، به نمایندگان شرکت های کنسرسیوم در پاریس داده شد موثر واقع شده و به رضایت طرفین تصمیمات لازم اتخاذ گردد» تکیه زیاد می کنند و معتقدند که اگر کنسرسیوم بخواهد با مانور های مختلف با سرسختی از قبول تقاضاهای ایران که همان قطعنامه های اوپک می باشد خودداری کند ایران ساکت نخواهد نشست و تامین منافع خود را از راه های دیگری دنبال خواهد کرد و چون در این زمینه تنها نیست به موفقیت خود اطمینان دارد ولی ترجیح می دهد که منافع خود را در مذاکرات دوستانه تحصیل کند و همکاری کمپانی های نفتی با ایران در بهره برداری از منابع نفتی ایران ادامه یابد .
 
اهمیت مذاکرات تهران
مذاکرات نفت تهران از یک نظر دیگر اهمیت فوق العاده دارد و آن این است که توافق ایران با کنسرسیوم در زمینه قطعنامه های اوپک یک توافق عمومی تلقی می شود و در سایر کشور های عضو اوپک نیز به مرحله اجرا گذارده می شود.
 
وزیر فرهنگ : بیسوادی خطر بزرگی است که کشور را تهدید می کند  / کشور به 54 هزار معلم احتیاج دارد
ساعت ۸ ونیم بعداز ظهر دیروز دکتر خانلری وزیر فرهنگ برای اجرای یک مصاحبه تلویزیونی در موسسه تلویزیون ایران حضور یافت و قبل از اجرای مصاحبه در دفتر حبیب الله ثابت مورد پذیرایی قرار گرفت .
در ساعت 9 بعداز ظهر دکتر خانلری وزیر فرهنگ به استودیو راهنمایی شد و «روح الله مبشر» آغاز مصاحبه را اعلام داشت ابتدا برای اطلاع بینندگان تلویزیون بیوگرافی وزیر فرهنک گفته شد.
 
برای ملت ایران نان و سواد لازم است
وزیر فرهنگ گفت سوال شما محتاج به تفسیری است که در این وقت کم مجال نیست باید در پاسخ این سوال به عرض بینندگان محترم تلویزیون ایران و ملت عزیز ایران برسانم که وظیفه وزارت فرهنگ در وهله اول این است که وسائل تحصیل ابتدایی را برای تمام افراد کشور فراهم کند. برای ملت ایران نان و سواد لازم است باید بلافاصله بعد از به دست آوردن نان به فکر سواد بود. چیزی که این قدر ضروری و لازم است تا به حال در کشور ما جامه عمل به خود نپوشیده است.
دکتر خانلری افزود ظلم است که برای یک دسته از افراد این کشور تحصیلات عالیه فراهم باشد ولی متاسفانه برای عده زیادتر حتى وسیله تحصیلات ابتدایی هم نباشد. مثل این است که پدری چند فرزند داشته باشد به  یکی دو تن از آنها بسیار علاقمند باشد و خوراک و پوشاک شایسته ای برای آن ها فراهم کند و فرزندان دیگر را از خوراک و پوشاک محروم کند و توجهی به آنها ننموده و ناظر و شاهد مرگ آن ها باشد.
متاسفانه و به نظر و عقیده بنده تا به حال در کشور ما همین راه را طی کرده ایم و این امر موجب شده که مملکت ما از جنبه های اقتصادی و اجتماعی نتواند پیشرفت کند. برای هر نوع پیشرفت اقتصادی و اجتماعی باید سواد رواج یابد .
 
مشکل فرهنگ کشور در درجه اول کمبود معلم است
سوال :  ممکن است مشکلاتی را که در فرهنگ با آن روبرو هستید بیان فرمائید ؟
در پاسخ این سوال دکتر خانلری وزیر فرهنگ اظهار داشت مشکلات فرهنگ بسیار است. مشکل فرهنک در درجه اول کمبود معلم است که در روز جشن مهرگان مراتب را طی گزارشی به عرض شاهنشاه رسانیدم و به اجمال عرض کردم. در حال حاضر برای این که تمام افراد مملکت که در سنین تحصیل هستند از ۷ تا ۱۳ - 14 سالگی بتوانند درس بخوانند به 53 تا 54 هزار معلم احتیاج داریم البته رفع این مشکل و کمبود معلم مستلزم مخارج بسیار است. با این بودجه هنگفت که فرهنگ دارد بیش از ۳۲ میلیارد ریال اضافه بودجه باید داشته باشیم تا این مشکل هم بر طرف شود و اگر به انتظار چنین فرصتی بنشینیم بیم خطرات زیادی خواهد بود و ما تا سالیان دراز دیگر هم نخواهیم توانست تعلیمات اجباری را در کشور انجام دهیم .
 
بیسوادی خطر بزرگی است که مملکت ما را تهدید می کند
«روح الله مبشر» سوال کرد آیا با اجرای فرمان سپاه دانش فرهنگ موفق خواهد شد در این راه موفقیت شایانی کسب کند؟
دکتر خانلری وزیر فرهنگ اظهار داشت بنده افتخار دارم که وسیله ابلاغ فرمان مطاع شاهنشاه بودم اجرای این فرمان یکی از موثرترین وسایل برای اجرای مقصود فرهنگ است راه دیگر و فوری تر از این وجود ندارد، بیسوادی خطر بزرگی است که مملکت ما را تهدید می کند.
وزیر فرهنگ افزود همان طور که وقتی بلایای آسمانی از قبیل زلزله و سیل نازل می شود همه مردم برای کمک و مساعدت هم نوعان خود قیام می کنند در این مورد هم چاره ای جز این نیست که ملت ایران جنبش کند و در اجرای فرمان شاهنشاه این بلا و خطر را از هم وطنان خو دفع کند .
 
در غالب کارخانجات کشور کادر فنی و نیروی کار ماهری وجود ندارد
روز پنجشنبه هفته قبل دکتر ضیائی وزیر صنایع و معادن کلاس های جدید مرکز حرفه ای کرج را افتتاح کرد .
در این مراسم که با حضور سفیر و مقامات ژاپنی در ایران، روسای وزارت فرهنگ و وزارت صنایع و معادن انجام گرفت وزیر صنایع ضمن نطقی گفت:
صحیح است که دولت با اتخاذ سیاست حمایت از صنایع داخلی مصنوعات کشور را از رقابت نابجای فرآورده های خارجی حفظ می نماید ولی این روش وقتی به حال اقتصاد کشور مفید خواهد بود که کارخانجات داخلی با استفاده از روش های مدیریت صحیح و به کار گماردن متخصصین و کارگران ماهر وضع تولید را از نظر کیفیت محصول و قیمت تمام شده به حدود رقبای خارجی برسانند تا مصرف کننده از این لحاظ دچار مضیقه وخسران نگردد.
علاوه بر رقابت با فرآورده های خارجی رقابت بین تولید کنندگان داخلی نیز مسئله ای است که در پیشرفت صنایع داخلی اثربرجسته ای دارد. هم اکنون در کشور ما ماشین ها و وسائل فنی نسبتا مدرن در کنار وسائل کهنه و فرسوده قدیمی مشغول کار می باشند. در معدودی کارخانجات نیروی کار دارای مهارت نسبی می باشد در حالی که در غالب کارخانجات کشور کادر فنی و نیروی کار ماهری وجود نداشته و از ماشین ها و وسائل کار و مواد اولیه به طور صحیح استفاده نمی شود.
 
واردات مشروبات از خارج!
«روزنامه فرمان» نوشت : با این که دولت در صورت سهمیه سال 1340 ورود هر نوع مشروب خارجی را به کشور ممنوع ساخته بود، با این وجود رقمی برابر 52 میلیون ریال برای وارد کردن این مشروبات به کشور صرف شده است.
گفته می شود بیشتر این مشروبات به طور قاچاق وارد کشور شده و پس از کشف آن ها، دولت علاوه بر گمرک، مبالغی هم به عنوان جریمه از صاحبان آن ها اخذ کرده است.
 

https://iichs.ir/vdcg.n93rak9qwpr4a.html
iichs.ir/vdcg.n93rak9qwpr4a.html
نام شما
آدرس ايميل شما