ممانعت از برگزاری مراسم ختم مادر یک زندانی تازه آزادشده!/ گزارش ساواک از وجوهاتی که از ایران به آیت‌الله خمینی در نجف می‌رسد!/ تعقیب قضایی تیمور بختیار/ جیپ حامل اسلحه/ سخنرانی درباره «خلیج فارس» در وزارت خارجه/ معاون خبرگزاری پارس/ حقوق پزشکان تا چهارهزار تومان افزایش یافت/ بازدید از باشگاه آریا/ تساوی حقوق زنان تصویب شد/ تبعیض نژادی/ دو قطعنامه ایران/ رئیس‌جمهوری لهستان به ایران می‌آید/ نخست‌وزیر فرانسه و همراهان در تخت جمشید/ تیم فوتبال ارتش قربانی اعمال نفوذها شد!/ بازی ایران و اسرائیل در مسابقات مقدماتی تنیس جام دیویس/ طی پنج سال آینده؛ تولید نفت ۱۲۲ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد
16 اردیبهشت 1347


ممانعت از برگزاری مراسم ختم مادر یک زندانی تازه آزادشده!

بر اساس یک سند ساواک به تاریخ 16 اردیبهشت 1347 «چون پنجشنبه مورخه 13 /2 /47 مصادف با شب چهلم مادر خاتم[1] بود، بدین جهت اعلام ختم توسط عبدالرسول حجازی با نوشتن مینوتی انجام شد که مینوت مزبور را به حسین‌زاده می‌دهد تا پیش عده[ای] از علما برود ضمن نشان دادن آن از آنها امضا بگیرد که آگهی چاپ کنند. حسین‌زاده از عده‌ای علما امضا می‌گیرد، ولی وقتی که به مسجد ارک می‌روند که برای پنجشنبه جهت برگزاری مجلس ختم مسجد را رزرو کنند، مسئولین مسجد می‌گویند باید از کلانتری 13 اجازه بگیرید که آنها به کلانتری تلفن می‌زنند و کلانتری اجازه نمی‌دهد».
این سند می‌افزاید: «علت موافقت نکردن کلانتری بدین سبب بود که خاتم را شناخته و قبلا سفارشات لازم را به خادم مسجد ارک کرده بودند و به خادم توجه داده بودند که خاتم به‌تازگی از زندان آزاد شده است؛ به‌هیچ‌وجه نگذارید در مسجد ختم بگذارد و چون کلانتری با ختم مخالفت کرد، خاتم همان مینوت را که عبدالرسول حجازی نوشته بود، برای روز چهلم مادرش به روزنامه "کیهان" می‌دهد که آگهی نیز در شب جمعه 12 /2 /47 چاپ می‌شود که به ترتیب اسامی شیخ غلامحسین جعفری، حاج حسن سعید چهل‌ستونی، هاشمی رفسنجانی، کروبی، غیوری پیش‌نماز مسجد پل سیمان و سیدکاظم حائری رضوی لبنیات‌فروش زیر آگهی نوشته شده بود.
یک آگهی هم از طرف خاتم و خانواده‌اش در کیهان چاپ شده بود روز جمعه مجلس یادبود مادر خاتم در ابن بابویه مقبره سردار حشمت برگزار شد که عده زیادی از بازاری‌ها و زندانیان آزادشده در این مجلس شرکت کرده بودند و خاتم اشعاری درباره مادرش سروده بود که در مجلس یادبود خواند و اظهار داشت: موقعی که من در بند بودم مادرم را از دست دادم بعد از خواندن اشعار تمام حاضرین به سر خاک رفتند.[2]
 

گزارش ساواک از وجوهاتی که از ایران به آیت‌الله خمینی در نجف می‌رسد!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ 16 اردیبهشت 1347 «به قرار اطلاع اخیرا [آیت‌الله] خمینی در نجف به طلابی که مجردند ماهیانه دویست ریال و به طلابی که متأهل می‌باشند ماهیانه چهارصد ریال پرداخت می‌نماید؛ لذا با توجه به تعداد طلابی که در حوزه علمیه نجف مشغول تحصیل هستند به نظر می‌رسد نام‌برده ماهیانه مبلغی در حدود دومیلیون ریال به عنوان شهریه طلاب پرداخت می‌نماید که این پول در ایران جمع‌آوری و وسیله زائرین که به نجف می‌روند یا مسافرانی که به‌طور غیرمجاز به عراق مسافرت می‌کنند به وی پرداخت می‌گردد.
ضمنا نماینده مشارالیه در شیراز دستغیب و شیخ بهاءالدین محلاتی و صدرالدین حائری و در نجف‌آباد اصفهان شیخ حسینعلی منتظری و در رشت شیخ عباس محفوظی و علوی و در قم شیخ حسن صانعی و خادمی قمی و سیدمرتضی پسندیده، برادر ناتنی [آیت‌الله] خمینی، و در کرمانشاه آیت‌الله جلیلی و در خلخال شیخ صادق خلخالی می‌باشند و چنانچه وجوهات جمع‌آوری‌شده مبلغ قابل توجهی باشد وسیله ایادی آیت‌الله جلیلی از کرمانشاه و مرز خسروی به عراق ارسال خواهد شد».[3]
 

تعقیب قضایی تیمور بختیار 

جراید امروز کشور نوشتند: انتشار خبر بازداشت سپهبد بازنشسته تیمور بختیار توجه افکار عمومی تهران را دیروز جلب کرد و دیشب در محافل مختلف در این مورد بحث و گفت‌وگو می‌شد. 
در محافل تهران، جنایات و خیانت‌های تیمور بختیار عنوان می‌شد و به نظر می‌رسد که افکار عمومی منتظر محاکمه و مجازات او در ایران است، به‌خصوص که شنیده می‌شد سپهبد بازنشسته تیمور بختیار در این اواخر که در اروپا به‌سر می‌برد، علیه مصالح ملی کشورش اقداماتی انجام می‌داد. 
 

جیپ حامل اسلحه 

طبق اطلاع، قبل از اینکه تیمور بختیار با هواپیما وارد بیروت شود، یک دستگاه اتومبیل جیپ، که مقداری اسلحه در آن مخفی شده بود، با کشتی وارد بندر بیروت می‌شود. در بازرسی‌های گمرکی، سلاح‌ها کشف می‌گردد و وقتی از سرنشینان جیپ تحقیق به عمل می‌آید، اعتراف می‌کنند که جیپ متعلق به تیمور بختیار است که به‌زودی با هواپیما وارد بیروت می‌شود. سرنشینان جیپ اظهار می‌دارند که ما عازم عراق هستیم. به این ترتیب مأموران پلیس از جریان آگاه می‌شوند و جیپ حامل اسلحه را توقیف می‌کنند و در فرودگاه بیروت منتظر ورود تیمور بختیار می‌مانند.
مدتی بعد، هنگامی که تیمور بختیار وارد فرودگاه بیروت می‌شود، به جرم حمل اسلحه غیرمجاز دستگیر و زندانی می‌گردد. 
 

اظهارات بختیار 

خبرگزاری فرانسه از بیروت گزارش می‌دهد: تیمور بختیار، رئیس پیشین سازمان امنیت ایران، در بیروت بازداشت شده است. بختیار، که چند سال است در اروپا زندگی می‌کرد، چند روز قبل وارد پایتخت لبنان شد و در چمدان‌های او مقدار زیادی اسلحه کشف گردیده است. او اظهار داشت که این سلاح‌ها را برای دوستان عراقی خود آورده است و قصد داشت به محض ورود به بغداد، آنها را به دوستان عراقی خود بدهد. بختیار می‌خواست در بغداد اقامت کند. 
بختیار که متهم به حمل غیرمجاز اسلحه می‌باشد، روز شنبه به‌وسیله مأمورین بیروت بازرسی شده است.
 

قتل در ایران 

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش می‌دهد که مقامات قضایی لبنان اعلام کردند که ایران تقاضا کرده است سپهبد بختیار به علت اتهاماتی که داشته است، تحویل ایران گردد. 
این مقامات افزودند: 
در موارد اتهام ژنرال سابق تیمور بختیار، شکنجه دادن و به قتل رساندن هم‌وطنان ایرانی در زمان تصدی پست ریاست سازمان امنیت وی قید شده است. 
 

ارسال مدارک 

به قرار اطلاع، از طرف مقامات ایران، مدارک و موارد اتهام سپهبد بازنشسته تیمور بختیار برای تحویل وی به ایران جهت مقامات بیروت ارسال خواهد شد. 
 

موارد اتهام 

موارد اتهام سپهبد بازنشسته تیمور بختیار طی اعلامیه‌ای که روز شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۴۶ از طرف دادرسی ارتش در تهران انتشار یافت، به این شرح است: 
«ضمن رسیدگی به پرونده‌ها و سوابق موجود در شعب بازپرسی دادستانی ارتش، معلوم گردید که سپهبد بازنشسته تیمور بختیار، که زمانی حساس‌ترین مشاغل را در این کشور به عهده داشته و از همه گونه نعمات این کشور بهره‌مند شده، شخصی منحرف، استفاده‌جو و متجاوز به حقوق و نوامیس اشخاص بوده و از طریق نامشروع اندوخته‌های بی‌کرانی به‌دست آورده است. با توجه به اقدامات اصلاحی و انقلابی مملکت، که تحت رهبری شاهنشاه آریامهر در سال‌های اخیر صورت گرفته است، بدون هیچ‌گونه ملاحظه و تبعیضی، کسانی که به نحوی از انحا علیه مصالح و منافع عمومی مملکت و ملت اقدام نموده باشند، تحت تعقیب قانونی قرار گرفته و به کیفر خود خواهند رسید؛ لذا دادستانی ارتش ضمن جمع‌آوری دلایل و مدارک کافی که تماما حاکی از اقدامات سودجویانه و خلاف قانون سپهبد بازنشسته تیمور بختیار بود و معلوم گردید که وی ضمن تقدیم گزارش‌های خلاف واقع برای تأمین منافع نامشروع شخصی خود، از انجام هیچ اقدامی فروگذار نکرده است، بدین لحاظ دستور بازداشت کلیه اموال نام‌برده صادر و پرونده متشکله مراحل قانونی خود را طی می‌کند. کلیه اتهامات منتسبه به او در دادگاه رسیدگی و جریان به موقع به استحضار ملت ایران خواهد رسید». 
 

احضار 

چند ماه بعد، دادرسی ارتش طی اعلامیه‌ای از سپهبد بازنشسته تیمور بختیار، که مجهول‌المکان بود، خواست که خود را به مراجع قضایی دادرسی ارتش معرفی کند. 
سپهبد بازنشسته تیمور بختیار، که به موجب اتهامات وارده تحت تعقیب دادستانی ارتش بود، در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۴۶ به اتهام ایجاد بلوا و آشوب، تعدی و تجاوز به بازپرسی نظامی احضار شد. آگهی احضار وی از طرف شعبه سه بازپرسی دادستانی ارتش انتشار یافت.
در این آگهی گفته شده بود: «به سپهبد بازنشسته تیمور فرزند فتحعلی، شهرت بختیار، که در خارج از کشور مجهول‌المکان می‌باشد، ابلاغ می‌گردد که با اتهام ایجاد بلوا و آشوب، تعدی و تجاوز به اشخاص در شعبه ۳ بازپرسی دادستانی ارتش تحت تعقیب بوده، لازم است ظرف دو ماه از تاریخ انتشار آگهی خود را به شعبه ۳ دادستانی ارتش معرفی کند. در صورت عدم حضور و انقضای مدت مقرره، به پرونده امر رسیدگی و قرار مقتضی صادر خواهد شد».
 

تحویل به ایران 

در محافل تهران اظهار امیدواری می‌شود که مقامات لبنانی سپهبد بازنشسته تیمور بختیار را پس از دریافت مدارک و پرونده امر، که از تهران فرستاده می‌شود، و مطالعات قضایی و رسیدگی به جرم و اتهامات منتسبه، تحویل ایران دهند تا در ایران تحت تعقیب قضایی قرار گیرد.[4] 
 

شرکت در کنفرانس بین‌المللی 

سناتور متین دفتری، رئیس هیئت نمایندگی ایران در کنفرانس بین‌المللی راجع به حقوق معاهدات، پس از شرکت در جلسات بهاری شورای بین‌المجالس در داکا، برای انجام مأموریت به وین مراجعت نمود. وی در جلسات کنفرانس مذکور که تا تاریخ ۲۴ ماه مه ادامه خواهد داشت، شرکت نمود.[5]  
 
 

سخنرانی درباره «خلیج فارس» در وزارت خارجه 

محمدرضا امیرتیمور، معاون پارلمانی وزارت امور خارجه، عصر دیروز در جلسه سخنرانی هفتگی برای کارمندان وزارت امور خارجه تحت عنوان «خلیج فارس و فلات قاره» سخنرانی کرد.[6] 
 
 شاید این مطلب برای شما هم جالب باشد:
 
 مسئله مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه در مصاحبه مدیر روزنامه «سندی تایمز» لندن با مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه
 
 
 

معاون خبرگزاری پارس 

جراید امروز کشور نوشتند: آقای کاظم جزایری از طرف آقای منصور (وزیر اطلاعات) به سمت معاون اداره کل خبرگزاری پارس منصوب گردید. آقای جزایری از نویسندگان باسابقه می‌باشد و سال‌ها با مطبوعات همکاری داشته است.[7]
 

حقوق پزشکان تا چهارهزار تومان افزایش یافت 

در جدول جدید حقوق و مزایای پزشکان و دیگر کارکنان درمانگاه‌های سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی، میزان حقوق پزشکان به قرار زیر است: 
حقوق ماهانه پزشک 25هزار ریال خواهد بود. پزشک در درمانگاه درجه یک سه‌هزار ریال، در درمانگاه درجه دو شش‌هزار ریال، در درمانگاه درجه سه نه‌هزار ریال، در درمانگاه درجه چهار دوازده‌هزار ریال و در درمانگاه درجه پنج پانزده‌هزار ریال فوق‌العاده ماهانه دریافت خواهد داشت. بنابراین پزشکی که پس از پایان تحصیل از طرف سازمان شاهنشاهی استخدام می‌شود، چنانچه در یک درمانگاه درجه پنج خدمت کند، جمعا ماهانه چهل‌هزار ریال حقوق و فوق‌العاده دریافت می‌دارد. 
در جدول مورد بحث، حقوق ماما پانزده‌هزار ریال تعیین شده و فوق‌العاده ماهانه خدمات درمانگاهی او برحسب منطقه‌ای که در آنجا خدمت می‌کند، بین 1500 تا 7500 ریال خواهد بود.[8]
 
 

بازدید از باشگاه آریا 

«اطلاعات» نوشت: والاگهر شهرام پهلوی‌نیا عصر شنبه طی بازدیدی از باشگاه ورزشی آریا واقع در تهرانپارس، قهرمانان این باشگاه را مورد تشویق قرار داد.
مدیر باشگاه آریا، آقای یوسف نجمی، در آغاز پیرامون توجهات مخصوص شاهنشاه نسبت به توسعه امر ورزش صحبت کرد و بعد از عملیات ورزشی، جوایز قهرمانان به‌وسیله والاگهر شهرام توزیع گردید.[9] 
 

تساوی حقوق زنان تصویب شد 

کمیته اول کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر در جلسه عصر دیروز خود طی قطعنامه‌ای از دولت انگلستان خواست که برای برانداختن رژیم غیرقانونی اقلیت سفیدپوستان در رودزیا متوسل به قدرت اسلحه شود. 
قطعنامه مذکور به‌وسیله ۲۱ کشور آسیایی و آفریقایی تسلیم کمیته اول کنفرانس، که به مسائل نژادی، تبعیض و آپارتاید رسیدگی می‌کند، گردید. این کمیته پس از بحث و گفت‌وگو با ۴۱ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع این قطعنامه را تصویب کرد. 
کمیته دوم کنفرانس حقوق بشر نیز دیروز طی دو جلسه صبح و عصر به بحث و گفت‌وگو درباره ۲۴ قطعنامه مختلف پرداخت. نماینده آمریکا در این جلسه اظهار کرد که تمایل بیشتر نمایندگان بر این است که آمریکا را عامل هر عمل شیطانی بدانند. 
 

حقوق زنان 

در جلسه کمیته دوم کنفرانس، پیش‌نویس قطعنامه مربوط به اعطای حقوق متساوی به زنان در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با شصت رأی موافق تصویب گردید. نماینده سوئیس تنها کشوری بود که به این قطعنامه رأی ممتنع داد. 
این اولین بار است که سازمان ملل حقوق مساوی زن با مرد را تصویب می‌کند. نمایندگان شرکت‌کننده در کنفرانس امروز این پیروزی را برای جامعه زنان دنیا یک پیروزی تاریخی نام نهادند. 
پیش‌نویس قطعنامه مصوبه کمیته برای تصویب نهایی تقدیم جلسه عمومی کنفرانس خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود که در این جلسه با رأی بیشتری مورد تصویب قرار گیرد. 
 

تبعیض نژادی 

در جلسه امروز کمیته اول کنفرانس که از ساعت 10 بامداد تشکیل گردید، نماینده انگلیس پیشنهاد اصلاحاتی در مورد چگونگی مبارزه با تبعیضات نژادی را داد. پیشنهاد اصلاحی انگلستان با مخالفت تانزانیا و جامائیکا روبه‌رو گردید. 
 

دو قطعنامه ایران 

از طرف هیئت نمایندگی ایران امروز دو قطعنامه تقدیم کمیته دوم کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر گردید. 
در قطعنامه اول، دولت ایران خواستار تجدید نظر در روابط اقتصادی بین کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه گردیده است. این قطعنامه از دولت‌های توسعه‌یافته تقاضا می‌کند که در روابط اقتصادی خویش با کشورهای در حال توسعه عادلانه‌تر رفتار کنند. 
قطعنامه دیگر ایران درباره خلع سلاح عملی و رابطه مستقیم آن با اجرای کامل اعلامیه حقوق بشر است. در قطعنامه ایران توضیح داده شده: 
«با توجه به اینکه قسمت‌های عمده‌ای از تحقیقات علمی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جهت مقاصد جنگی صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه مسابقات تسلیحاتی به‌طوری که فعلا جریان دارد، منابعی را که مورد نیاز بشر است تهدید می‌کند، بنابراین از کلیه کشورها تقاضا می‌گردد که به‌طور عملی با ارگان‌های سازمان ملل در جهت امضای یک قرارداد نهایی خلع سلاح عمومی همکاری کنند».[10] 
 

رئیس‌جمهوری لهستان به ایران می‌آید 

«اطلاعات» نوشت: ماریان اسپیخالسکی، رئیس شورای دولتی جمهوری ملی لهستان، و بانو باربارا اسپیخالسکا بعدازظهر روز چهارشنبه 18 اردیبهشت، به دعوت رسمی شاهنشاه آریامهر و شهبانو فرح برای یک دیدار رسمی به ایران می‌آیند. 
حضرت ماریان اسپیخالسکی و بانو طبق برنامه‌ای که تعیین شده است، از روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه تا سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت به عنوان میهمان رسمی در کشور ایران اقامت خواهند کرد.[11] 
 

نخست‌وزیر فرانسه و همراهان در تخت جمشید 

ژرژ پمپیدو، نخست‌وزیر فرانسه، و وزیر خارجه این کشور امروز از تخت جمشید دیدن کردند. 
میهمانان فرانسوی، که با هواپیما امروز از اصفهان به شیراز عزیمت کردند، عصر امروز به تهران مراجعت خواهند کرد و با هواپیما فردا تهران را به سوی کابل ترک می‌کنند. نخست‌وزیر فرانسه فردا قبل از ترک تهران در یک مصاحبه مطبوعاتی شرکت خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود که در این مصاحبه، رئیس دولت فرانسه نتایج مسافرت خود به ایران را با خبرنگاران جراید و خبرگزاری‌های بزرگ جهان در میان بگذارد.[12]   
 

تیم فوتبال ارتش قربانی اعمال نفوذها شد! 

بیژن رفیعی در «اطلاعات» نوشت: تیم ارتش ما در دیدار برگشت 1-2 در استانبول مغلوب ارتش ترکیه شد و به‌هرحال، علی‌رغم پیروزی 0-2 در تهران و یک گل پیشی در جمع دو دیدار (ایران ۳ - ترکیه ۲)، نتوانست به بازی‌های نهایی ارتش‌های جهان راه پیدا کند. چه در بازی‌های قبل در برابر عراق و کویت، شانس ترکیه بیشتر بود و حساب‌شده‌تر به میدان رفت. اینکه می‌گوییم شانس، «کلمه» زیبنده‌ای نیست، چه این ما هستیم که شانس‌ها را به‌وجود می‌آوریم یا از میان برمی‌داریم! 
روزی که ترکیه دیدار برگشت را در مقابل کویت به پایان رساند و در مجموع 0-10 پیروز شد، ما در تفسیر خود خطر را برای تیم ارتش به صدا آوردیم و هشدار دادیم اگر به ذخیره گل‌ها در مقابل عراق و کویت توجه نشود، نتیجه مساوی در مقابل ترکیه شانس ما را از میان می‌برد، ولی بااین‌همه، نه گوش شنوایی بود، نه چشم بینایی! و امروز بعد از اینکه همه شانس‌ها را از دست داده‌ایم، یک گزارش فرمالیته به عنوان کارنامه فوتبال ارتش برای یک سال دیگر، همه چیز را به فراموشی می‌سپارد. 
حقیقت این است که ورزش ما در یک «دوران ترور فکری» روزگار می‌گذراند و همیشه در انتظار فردا هستیم؛ فردایی که شاید خورشید آن هرگز طلوع نکند. کلمه افتخار، غرور، مسئولیت و وظیفه مفهومی ندارد. لیاقت اندازه‌گیری نمی‌شود، خطاکاران هرگز بازخواست نمی‌شوند، ولی هر وقت یک پیروزی به‌دست می‌آید یا ابتدایی‌ترین کاری که وظیفه گردانندگان ورزش است صورت می‌گیرد، دربه‌در به دنبال پاداش به هر سو می‌دوند. همه چیز را در ورزش ما با پول اندازه می‌گیرند و چه دردناک است که افتخارات یک نسل را تا این حد ارزان و تجارت‌مآبانه معامله کنند! 
تیم ارتش ما در بدترین آرایش ممکن و دردناک‌ترین وضعیت، بدون اینکه رهبری مقتدرانه و آمادگی لازم داشته باشد، در میدان استانبول ظاهر شد و همه افتخار مسئولین این بود که در اتاق رختکن برای پیروزی، رقم‌های بزرگ پاداش را برای قهرمانان می‌شمردند! 
ما رنگ غرور را به جوانانمان نشان نداده‌ایم، مسئله افتخار و عظمت پرچم کشورمان را به جوانانمان نشان نداده‌ایم؛ چیزی که می‌تواند باعث بزرگ‌ترین فداکاری‌ها برای یک نسل باشد. 
وقتی سرود ملی ترکیه در استادیوم مدحت‌پاشا اوج گرفت، من سخت دچار هیجان شدم. وجودم به لرزه درآمد و از این همه ایمان و تعصب لذت بردم. ۴۵ هزار تماشاگر یک صدا سرود ملی کشورشان را می‌خواندند و در این شرایط، سفیدپوش‌های ترک چنان به میدان آمدند که گویی برای سربلندی پرچم دیارشان می‌جنگند. 
طبیعی است که اگر مسئولین ورزش این کشور در مأموریت بزرگ خود کوتاهی کرده بودند، هرگز بخشیده نمی‌شدند. روزی که ترکیه با شکست 0-2 بازگشت، همه مسائل روز را در این کشور تحت تأثیر قرار داد. تلاشی سخت آغاز شد و از هر سو تدارکات پی‌ریزی گردید. پانزده روز اردو که به صورت تبعید بود و هزاران سرزنش دیگر، ولی ما بعد از پیروزی تحت تأثیر هیچ قرار نگرفتیم. دسته‌بندی و بی‌سروسامانی همچنان ادامه داشت. 
تلاش اینکه هر کس بازیکن خود را به میدان بفرستد. ساده‌تر بگویم، فوتبال در ارتش ما به صورت مسئله مسافرت مطرح بود. در هر سفری به نوبت گروهی انتخاب شده‌اند. توصیه بازی و بی‌سروسامانی دستگاه ورزش ما تا آنجا است که مهدی مناجاتی، بغل راست تیم در بهترین فرم، حتی نفر ذخیره در استانبول نبود، با وجود اینکه در تهران در شمار بهترین چهره‌های میدان مقابل ترکیه به شمار می‌رفت. 
خلاصه کنیم: ورزش ما سامان ندارد، مسئولیتی شناخته شده نیست. ملوک‌الطوایفی، اعمال نفوذ و عدم اطاعت، همه چیز را از میان برده. ما در ترکیه ۱-۲ مغلوب شدیم، ولی این یک معجزه بود. قضاوت داور و هیچ عامل دیگری نمی‌توانست این پیروزی را متوقف کند و واقعا بازیکنان ما مقابل حریف به التماس افتاده بودند. ما می‌بایستی 0-5 مغلوب می‌شدیم تا واقعیت برتری حریف را بشناسیم. چه تیم ترکیه چون موتوری خستگی‌ناپذیر، ۹۰ دقیقه دروازه ما را کوبید، ولی کو چشم‌های بینایی که ببیند و گوش‌های شنوایی که بشنود! کو مرجعی که علت را جست‌وجو کند و به این نابسامانی خاتمه دهد.[13]   
 

بازی ایران و اسرائیل در مسابقات مقدماتی تنیس جام دیویس 

جراید امروز کشور نوشتند: در آخرین روز دیدار سه‌روزه دو تیم تنیس ایران و اسرائیل در دور مقدماتی مسابقات تنیس جام دیویس، اسرائیل به تنها برد خود دست یافت. یک پوئن تیم اسرائیل به خاطر پیروزی (0-3) «الازار دیوید من»، نفر اول تیم این کشور از حسین اکبری، نفر دوم تیم ایران بود. 
طبق مقررات بازی‌های تنیس جام دیویس، مسابقه هر دو تیم در سه روز به این ترتیب انجام می‌شود: روز نخست، نفرات اول و دوم هر دو تیم با یکدیگر. در روز دوم، دو تیم دونفره با هم مسابقه می‌دهند و در روز سوم، نفر اول یک تیم با نفر دوم تیم مقابل و برعکس مسابقه می‌دهند. تیمی که از این پنج مسابقه سه برد داشته باشد، تیم برنده مسابقه است.
حالا تیم ایران با نتیجه (1-4) بر اسرائیل پیروز شد و حریف بعدی ما تیم قدرتمند تنیس آفریقای جنوبی است که سال‌های گذشته یکی از بهترین تیم‌های شرکت‌کننده در مسابقات تنیس جام دیویس بوده است.
آفریقای جنوبی هم‌زمان با مسابقات ایران و اسرائیل در تهران، در اتریش با تیم تنیس این کشور دیدار کرد و با نتیجه 0-) پیروز شد.[14]   
 

طی پنج سال آینده؛ تولید نفت ۱۲۲ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد

ساعت 2 بعد از ظهر دیروز کمیسیون برنامه مجلس شورای ملی به ریاست آقای دکتر مصطفی الموتی تشکیل گردید. آقای مهندس اصفیا، مدیر عامل سازمان برنامه و چند تن از طراحان برنامه عمرانی کشور، در کمیسیون حضور داشتند.
در این جلسه فصل هفتم لایحه اصول و هدف‌های برنامه چهارم پیرامون صنعت نفت و گاز مطرح و با اصلاحات به تصویب رسید.
به موجب مصوبات دیروز کمیسیون برنامه در طی مدت پنج سال تولید نفت از ۱۵۷ میلیون متر مکعب به 279 میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد و سالیانه در حدود بیست‌میلیون تُن نفت خام از کنسرسیوم دریافت و در بازارهای دیگر به فروش خواهد رسید.
در شیراز یک پالایشگاه نفت و در آذربایجان یا خراسان پالایشگاه دیگری تأسیس می‌گردد.
فروشندگی نفت در روستاها تا پانزده‌هزار واحد افزایش یافته و به یک میلیون و هشتصد و سی و دو هزار متر مکعب افزایش می‌یابد.
برای توسعه صنعت نفت ۸۱ میلیارد و توسعه صنعت گاز 8/ 24 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خواهد شد.
در ساعت ۴ بعد از ظهر سناتورها و نمایندگان استان خوزستان در کمیسیون برنامه حضور یافته، احتیاجات عمرانی حوزه انتخابی خود را به کمیسیون ارائه دادند و تا ساعت 7 بعد از ظهر درباره عمران و آبادانی آن استان مذاکراتی جریان داشت.[15]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 16 اردیبهشت 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. محسن خیاطان معروف به خاتم فرزند حسین در سال 1318 در تهران متولد شد. وی که دارای طبع شعر بود، در محافل مذهبی و هیئت‌ها ضمن سرودن اشعا و خواندن آن، از نهضت امام خمینی(ره) حمایت می‌کرد. او در 2 فروردین سال 1346 با سازمان‌دهی برخی از جوانان مذهبی به تشکیل هیئتی به نام «هیئت اتحاد اسلامی حسینی» اقدام کرد.
اعضای این هیئت ضمن فعالیت‌های مذهبی، در حمایت از نهضت امام و مقابله با رژیم به چاپ تراکت و اعلامیه اقدام می‌کردند. ساواک پس از اطلاع از تشکیل چنین هیئتی به دستگیری افراد مؤثر آن از جمله خیاطان اقدام کرد. وی بنا به حکم اداره دادرسی ارتش به جرم اقدام علیه امنیت کشور به یک سال حبس محکوم شد.
در گردش کار تهیه‌شده توسط ساواک چنین آمده است: «بنا به اطلاع واصله عده‌ای از جوانان بازاری به سرپرستی شخصی به نام محسن خیاطان معروف به خاتم جلسات بسیار مخفیانه‌ای به طور هفتگی و هر هفته در یکی از مساجد تشکیل می‌دهند. در اولین جلسه به وسیله گوینده جلسه اظهار شده است که هدف از تشکیل این اتحادیه تعقیب اقداماتی است که با شلیک گلوله محمد بخارایی متوقف مانده بود و سپس همگی سوگند یاد نمودند که به یکدیگر خیانت نکنند».
محسن خیاطان پس از طی دوران محکومیتش در زندان‌های قزل قلعه و شهربانی در تاریخ 29 /1 /47 آزاد شد.
[2]. شهید محمدصادق اسلامی به روایت اسناد ساواک، ص 134
[3]. آیت‌الله محمدصادق خلخالی به روایت اسناد ساواک، ص 87
[4]. اطلاعات، 16 اردیبهشت 1347، صص 1 و 17؛ آیندگان، 16 اردیبهشت 1347، ص 1؛ خراسان، 16 اردیبهشت 1347، صص 1 و 12.
[5]. اطلاعات، 16 اردیبهشت 1347، ص 17.
[6]. همان‌جا.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان‌جا.
[9]. همان‌جا.  
[10]. همان‌جا.
[11]. همان، ص 20.
[12]. همان‌جا.  
[13]. همان، ص 16.
[14]. همان‌جا؛ آیندگان، 16 اردیبهشت 1347، صص 1 و 11.
[15]. اطلاعات، 16 اردیبهشت 1347، ص 4.
 
https://iichs.ir/vdcbs9b5.rhbs8piuur.html
iichs.ir/vdcbs9b5.rhbs8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما