«اشیا عتیقه مملکت را توسط رب‌النوع یهودی به خارج می‌فرستند»!/ «چهار بلوار بزرگ در تهران احداث می شود»/ پسر حاکم قطر در تهران تعلیمات نظامی می‌بیند/ دادسرای تهران در مورد استخرهای عمومی اغماض نخواهد کرد/ مدیر گمرک خرمشهر تغییر یافت/ وزیر آبادانی و مسکن به زاهدان رفت/ فردا سه سینما تعطیل می‌شود/ فرودگاه شیراز پس فردا آماده می شود/ انصراف به خاطر حفظ ذخیره ارزی!/ سفیر عراق در تهران: به رسمیت شناختن حکومت عراق نشانه دوستی ایران با ملت عراق است/ ۶۶۰۰ نفر امسال در مراکز فنی و حرفه‌ای پذیرفته می‌شوند/ وزیر مشاور انگلیس، بحرین را کشور مستقل می‌داند!/ چهار هیئت بازرسی به شهرستان‌ها اعزام می‌شوند
31  تیر ۱۳۴۷

 

«اشیا عتیقه مملکت را توسط رب‌النوع یهودی به خارج می‌فرستند»!

بر اساس یک سند ساواک به تاریخ 31 تیر 1347 «ساعت ۱۱ روز چهارشنبه گذشته (26 /4 /47) در منزل دکتر علی امینی، نخست‌وزیر پیشین، عده‌ای در حدود هشت نفر و از جمله دکتر مشیری: رئیس و دادستان سابق دیوان عالی کشور، سیداصغر عدیلی: خطیب بازنشسته وزارت آموزش و پروش، یداله محمدی: عضو بانک مرکزی ایران، فضل‌اله گرگانی: مدیرکل اسبق وزارت دارایی، کامرانی: از معممین تهران، نیاکانی: دادستان اسبق دیوان کیفر، اسلام کاظمیه: عضو اتاق بازرگانی و از نویسندگان جراید، اجتماع داشتند.
در ادامه این سند آمده است: ابتدا دکتر مشیری راجع به ادبیات و کتاب‌های ادبی اخیر مدارس بحث نموده و در این مورد اظهار داشت: اخیر اشعار بزرگان به وضع بسیار نامطلوب درآمده و من‌ باب مثال کتاب حافظ را می‌توان نام برد که دکتر خانلری به کلی اهمیت این کتاب را تغییر داده است و اسلام کاظمیه در تأیید این بحث افزود: دکتر خانلری مدیر بنیاد فرهنگی می‌باشد و کلیه هزینه مجله سخن را از این بنیاد تأمین می‌کند و ماهی پانزده‌هزار تومان آگهی از طرف این بنیاد به مجله مزبور داده می‌شود و دکتر مشیری افزود: این آقایان از این راه نیز به نام و نان رسیده‌اند.
سپس اشاره به چاپ کتب در زمان وزارت دکتر مهران شد و مشیری اضافه کرد: در آن زمان یک دوره کتاب دوم متوسطه به بهای ۸۰۰ تا ۸۵۰ ریال فروخته می‌شد، ولی پس از اقدامات زیادی که در زمان وزارت دکتر جهانشاهی صورت گرفت، این قیمت‌ها به ۱۵۰ الی ۲۰۰ ریال تقلیل پیدا نمود و اکنون پس از گذشت سال‌ها در رأس مؤسسه آمار ملی این حضرات نشسته و اشیا عتیقه مملکت را توسط رب‌النوع یهودی به خارج می‌فرستند. در این میان یکی از حضار از دکتر مشیری سؤال نمود شما چرا این شخص را تعقیب نکردید و مشیری پاسخ داد: من موضوع را تعقیب کردم و نزدیک بود به جایی هم برسد، ولی مانند پرونده تیمسار کیا شد.
در خاتمه این جلسه از کودتای عراق صحبت شد و همه حاضرین از وضع نابسامانی عراق اظهار ناراحتی نمودند. این جلسه در ساعت ۱۲ پایان پذیرفت».[1]
 

«چهار بلوار بزرگ در تهران احداث می شود»

«چهار بلوار بزرگ به صورت اتوبان در چهار جهت شهر تهران احداث می‌شود و به وسیله این چهار بلوار مرکز تهران به شاهراه‌های اطراف و جاده‌های کمربندی شهر ارتباط پیدا می‌کند و مرکز شهر و میدان سپه در حد شرقی و جنوبی توسعه می‌یابد.»
این خبر را امروز یک مقام رسمی در شورای عالی شهرسازی و نوسازی در اختیار خبرنگاران قرار داد.
مقامات شورای عالی شهرسازی و نوسازی اعلام کردند که در طرح نقشه جامع شهر تهران چهار بلوار اتوبان‌مانند پیش‌بینی شده که در مسیر خیابان‌های حافظ، پارک شهر و خیابان شمالی دادگستری و شرق بهارستان و امتداد اتوبان کرج در داخل تهران ساخته می‌شود.
بلوار اول از میدان شهیاد شروع شده و موازی با سپه و پس از عبور از داخل پارک شهر و در امتداد خیابان شمالی دادگستری تا شرق پیش می‌رود. بلوار دوم در مسیر خیابان حافظ قرار دارد و تا شمال و جنوب تهران کشیده می‌شود. بلوار سوم موازی خیابان سیروس و بهارستان و در مسیر شمالی ـ جنوبی احداث می‌گردد و چهارمین بلوار در داخل تهران امتداد اتوبان کرج است که پس از رسیدن به جاده پهلوی و عبور از عباس‌آباد و تقاطع با جاده قدیم به طرف تهرانپارس کشیده شده و به جاده آبعلی منتهی می‌گردد.[2]
 

پسر حاکم قطر در تهران تعلیمات نظامی می‌بیند

شیخ عبدالعزیز فرزند شیخ احمدعلی آل ثانی، حاکم قطر، دیشب با هواپیمای جت شرکت هواپیمایی ملی ایران وارد تهران شد.
پسر حاکم قطر به مدت شش ماه در ایران در دانشکده افسری تحت تعلیمات نظامی قرار خواهد گرفت.
شیخ عبدالعزیز هنگام ورود به تهران مورد استقبال قرار گرفت.
شیخ و ۲۵ تن از همراهان وی پس از چند لحظه توقف در فرودگاه مهرآباد رهسپار هتل هیلتون گردیدند. همراه شیخ عبدالعزیز، که در آینده فرماندهی نیروی دفاعی قطر را به عهده خواهد گرفت، چند تن از مقامات قطر و همسر و فرزندانش به تهران آمدند.
شیخ عبدالعزیز و همراهان در مدت اقامت در تهران در هتل هیلتون اقامت می‌کنند و برای این منظور یک طبقه از هتل مذکور را به طور کامل در اختیار دارند.[3]
 

دادسرای تهران در مورد استخرهای عمومی اغماض نخواهد کرد

آقای علی گرکانی، دادستان تهران، امروز دستور داد مسئولان مرگ امیر هوشنگ ماهوتی هفده‌ساله، که پریروز در استخر آریا واقع در تهرانپارس غرق شد، زندانی شوند.
دادستان تهران گفت که دادسرا به موجب وظیفه قانونی خود و به منظور حفظ جان مردم، این قبیل جرائم را مورد اغماض قرار نخواهد داد. مسئولان استخرهای عمومی که در آنها کسی غرق شود به‌سرعت تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و شدیدا مجازات خواهند شد.
بر اساس این گزارش در این استخر با وجود داشتن دو نجات غریق، امیر هوشنگ غرق شد.[4]
 

مدیر گمرک خرمشهر تغییر یافت

به دستور وزارت دارایی آقای مهندس ژاله چیان، مدیر گمرک خرمشهر، به تهران انتقال یافت و آقای وزیری معاون گمرک خرمشهر به عنوان کفیل گمرک به ادارات خرمشهر معرفی گردید.[5]
 

وزیر آبادانی و مسکن به زاهدان رفت

بامداد امروز آقای نهاوندی، وزیر آبادانی و مسکن، برای بازدید از فعالیت‌های عمرانی و ساختمانی بلوچستان و بازدید از اقدامات آبادانی و نوسازی که در نوار مرزی ایران و پاکستان صورت می‌گیرد عازم زاهدان گردید.[6]
 

فردا سه سینما تعطیل می‌شود

فردا سه سینما در تهران به علت نداشتن تجهیزات و وسایل ایمنی تعطیل می‌گردد.
وزارت کشور اعلام داشت که اکثر سینماهای تهران فاقد وسایل ایمنی هستند و پرونده آنها باطل خواهد شد.
سینماهایی که درصدد تعمیرات برآیند به آنها وام داده می‌شود و در صدور پروانه مجدد حق تقدم خواهند داشت.
وزیر کشور به شهرداری و شهربانی دستور داد که نسبت به تعطیل سینماهای زهره، تهران و کوروش اقدام نمایند.[7]
 

فرودگاه شیراز پس فردا آماده می شود

روزنامه «اطلاعات» نوشت: به طوری که از هواپیمایی کشوری اطلاع داده شده است روز چهارشنبه 2 تیرماه (پس‌فردا) فرودگاه شیراز آماده خواهد شد. هواپیمایی ملی ایران به اطلاع علاقه‌مندان می‌رساند که در صورت آماده شدن فرودگاه، پروازهای روزانه خود را با هواپیماهای چهارموتوره به شیراز از سرخواهد گرفت. [8]
روزنامه «خراسان» نیز در این زمینه نوشت: چندی است فرودگاه شیراز عملا تعطیل و بسته شده و فقط هواپیماهای دو موتوره و کوچک‌تر می‌توانند به طور محدود در آن فرود آیند یا از آنجا پرواز کنند.
گفته شده است فرودگاه شیراز محتاج انجام یک سلسله تعمیرات اساسی و عمیق و کلی است که گویا از ابتدا در ساختمان آن رعایت دقت کامل در امور فنی و ساختمانی نشده است.
به سبب عدم فعالیت فرودگاه شیراز آن هم در این فصل، رفت‌وآمدها تقلیل یافته و کلیه مؤسسات و فروشگاه‌ها و هتل‌ها که سر و کارشان با امور توریستی بوده همچنان ضرر متحمل می‌شوند.[9]
 

انصراف به خاطر حفظ ذخیره ارزی!

پنجاه دانشجوی فرانسوی که قرار بود امروز تحت سرپرستی پروفسور لاکوم، استاد دانشگاه فرانسه، وارد تهران شوند به وزارت آموزش و پرورش اطلاع دادند که به منظور کمک به ذخایر ارزی فرانسه از این سفر فعلا منصرف شده‌اند.
این هیئت تصمیم داشت در سفر خود به ایران ضمن بازدید از آثار تاریخی و شهرهای شمالی کشور، سفری هم به مراکز باستان‌شناسی ایران در ناحیه شوش بنماید.[10]
 

سفیر عراق در تهران: به رسمیت شناختن حکومت عراق نشانه دوستی ایران با ملت عراق است

محمدحسین آل یاسین، سفیر عراق، بعد از ظهر امروز در کاخ وزارت امور خارجه با آقای اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، ملاقات و مذاکره کرد.
سفیر عراق در این ملاقات مراتب حق‌شناسی دولت عراق را نسبت به رفتار ایران در قبال رژیم جدید عراق به وزیر خارجه ایران ابراز کرد.
سفیر عراق گفت که در ملاقات امروز اطمینان دولت ایران نسبت به همکاری و حفظ دوستی میان دو ملت ایران و عراق به وی ابلاغ گردیده است.
رادیو بغداد شب گذشته اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه را مبنی بر شناسایی رژیم جدید عراق پخش کرد.
سفیر عراق گفت: «اقدام دولت ایران نشانه بارزی از صمیمیت ایران نسبت به حفظ دوستی با ملت عراق است و این اقدام موجب تشکر حکومت جدید عراق می‌باشد».
دیپلمات عراقی افزود که وی در آینده نزدیک به بغداد سفر خواهد کرد تا با ناصر الحانی، وزیر خارجه حکومت جدید عراق که از دوستان صمیمی او می‌باشد، پیرامون توسعه و تحکیم بیشتر روابط ایران و عراق مذاکراتی به عمل آورد و گزارش خویش را تسلیم مقامات دولت عراق نماید.[11]
 

۶۶۰۰ نفر امسال در مراکز فنی و حرفه‌ای پذیرفته می‌شوند

امسال بیش از ۶۶۰۰ نفر در مراکز فنی و حرفه‌ای، هنرستان‌ها، مدارس کشاورزی و بازرگانی و انستیتوهای تکنولوژی و مراکز وابسته به سازمان تعلیمات فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش پذیرفته می‌شوند.
مقامات فنی و حرفه‌ای لزوم افزایش بیشتر پذیرش دانشجو را در مراکز فنی و حرفه‌ای یادآور شدند، ولی اظهار نظر می‌کنند که به علت کمبود اعتبار افزایش دانشجو بیش از ۵ درصد مقدور نیست.
برنامه تحصیلی مدارس کشاورزی به موجب اساسنامه جدیدی که تهیه شده است، تغییر می‌کند و تعطیلات سالیانه مدارس کشاورزی با توجه به وضع اقلیمی شهرها صورت می‌گیرد.
همچنین ضمنا رشته‌های جدیدی مانند مکانیک کشاورزی و دوره‌های تربیت متخصص برای شرکت‌های سهامی زراعی و متخصص برای شرکت‌های تعاونی به رشته‌های موجود مدارس کشاورزی اضافه می‌شود.[12]
 

وزیر مشاور انگلیس، بحرین را کشور مستقل می‌داند!

«رویتر» و «آسوشیتدپرس» 21 ژوئیه از کویت گزارش دادند: روزنامه «السیاسه» چاپ کویت از قول گورنوی رابرتس، وزیر مشاور در کابینه انگلیس، نقل کرده که بحرین سالیان دراز یک کشور مستقل بوده است و حضور انگلیس در آن به این استقلال لطمه نزده است.
دکتر یوسف جارالله، سردبیر روزنامه السیاسه که در حال حاضر در لندن به سر می‌برد، نوشته که رابرتس از تلاش برای ایجاد یک کنفدراسیون از شیوخ خلیج فارس ستایش کرده و از کویت به خاطر تلاش برای رهبری شیوخ بحرین، قطر و هفت شیخ‌نشین دیگر در برداشتن اولین گام برای ایجاد فدراسیون تمجید نموده است.
رابرتس سپس به بحران روابط اعراب و ایران در خلیج فارس اشاره کرده و گفته است که انگلیس در این مورد با ایران تماس گرفته و با آنکه حق نداشته در امور داخلی این کشور مداخله کند، پیشنهاد کرده که خلیج فارس نباید دچار بحران شود.
رابرتس گفت: ایران باید برای حفظ منافع مشترک خود در خلیج فارس با کویت و عراق و عربستان همکاری کند.[13]
 

چهار هیئت بازرسی به شهرستان‌ها اعزام می‌شوند

تا پایان هفته اول مردادماه هیئت‌های بازرسی شاهنشاهی به چهار استان اعزام خواهند شد.
اعزام بازرسان بر اساس میزان شکایت‌هایی که تاکنون از چهار استان مورد نظر رسیده است، صورت می‌گیرد.
از چهار استان یک استان در جنوب، دو استان در شمال‌غرب و یک استان در غرب کشور است.
هیئت‌ها مرکب خواهد بود از ده تا پانزده بازرس و هیئت‌های اعزامی به کلیه شهرستان‌های استان‌ها خواهند رفت و در هر شهرستان بین سه تا چهار روز به سر خواهند برد.
این هیئت‌ها حداقل در هر استان مدت یک ماه به شکایت‌های مردم رسیدگی خواهند کرد.
تعداد شکایت‌های ارسالی به بازرسی شاهنشاهی افزایش یافته و در حال حاضر روزانه به طور متوسط ششصد شکایت تسلیم بازرسی شاهنشاهی می‌شود و اکثر آنها مربوط به شهرستان‌های دوردست است.
دبیرخانه بازرسی شاهنشاهی تا عصر هر روز شکایت‌های همان روز را رسیدگی کرده در صورتی که بجا تشخیص داده شود برای تعقیب به قسمت مربوط می‌فرستد.[14]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 31 تیر 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. علی امینی به روایت اسناد ساواک، ج 1، ص 581.
[2]. اطلاعات، 31 تیر 1347، ص 28.      
[3]. همان‌جا.      
[4]. همان، ص 26.      
[5]. همان، ص 25      
[6]. همان‌جا.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان‌جا.
[9]. خراسان، 31 تیر 1347، ص 10      
[10]. اطلاعات، 31 تیر 1347، ص 25      
[11]. همان‌جا.
[12]. همان‌جا.
[13]. همان، صص 1 و 25؛ آیندگان، 31 تیر 1347، صص 1 و 12.
[14]. اطلاعات، 31 تیر 1347، صص 1 و 25.      
https://iichs.ir/vdcdnn0x.yt0kn6a22y.html
iichs.ir/vdcdnn0x.yt0kn6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما