تیمور بختیار در بیروت بازداشت شد/ رئیس‌جمهوری ترکیه وارد تهران شد/ بازگشت وزیر جنگل‌داری از جنوب!/ وزیر بهداری به ژنو رفت/ مذاکره با هیئت بازرگانی بلژیک/ اختیارات جدید برای مدیران کل/ شهرداران به اروپا می‌روند/ ۱۷۳ هزار نفر در مشهد علیه وبا تلقیح شدند/ سپاس‌گزاری صلیب سرخ لبنان از شیر و خورشید سرخ ایران/ سفیر جدید پاکستان وارد تهران شد/ وزیر دادگستری به عراق می‌رود/ گزارش هویدا به مجلس/ پس از پایان مذاکرات نخست‌وزیران؛ ایران و فرانسه به توافق رسیدند/ برخورد نمایندگان آمریکا و شوروی در کنفرانس حقوق بشرِ تهران!/ قرارداد ایران و رومانی برای اکتشاف مس خراسان/ اعدام در تهران!
15 اردیبهشت 1347


تیمور بختیار در بیروت بازداشت شد

جراید امروز کشور نوشتند: طبق گزارش‌هایی که دیشب از بیروت به تهران رسید، سپهبد بازنشسته تیمور بختیار به علت حمل اسلحه غیرقانونی در فرودگاه بیروت بازداشت شد و تحت نظر پلیس تحویل زندان گردید.
تیمور بختیار به علت اتهامات وارده در ایران نیز تحت تعقیب قرار دارد. دولت ایران تقاضای استرداد او را نموده است.
گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس دراین‌باره به این شرح است: خبرگزاری آسوشیتدپرس از بیروت اطلاع می‌دهد که تیمور بختیار، ژنرال سابق ایرانی، به علت اینکه حامل مقداری اسلحه بوده است، به محض ورود به فرودگاه بیروت بازداشت شده است. تیمور بختیار به علت اتهامات وارده در ایران تحت تعقیب قرار دارد و دولت ایران تقاضای تسلیم او را نموده است. دولت لبنان برای اخذ تصمیم، تقاضای اطلاعات بیشتری کرده است.[1]
 

رئیس‌جمهوری ترکیه وارد تهران شد

«اطلاعات» نوشت: پرزیدنت جودت سونای، رئیس‌جمهوری ترکیه، ظهر امروز در راه بازگشت از افغانستان به ترکیه، برای اقامت کوتاهی وارد تهران شد. در فرودگاه مهرآباد، شاهنشاه که تازه از سفر شیراز مراجعت فرموده بودند، از رئیس‌جمهوری ترکیه استقبال کردند.
در مراسم استقبال، هویدا: نخست‌وزیر، اسدالله علم: وزیر دربار شاهنشاهی، اردشیر زاهدی: وزیر امور خارجه و گروهی از شخصیت‌های لشکری و کشوری حضور داشتند. اعضای سفارت ترکیه در ایران نیز در مراسم استقبال از رئیس‌جمهوری ترکیه شرکت داشتند.
همراه رئیس‌جمهوری ترکیه، احسان صبری چاگلایانگیل، وزیر خارجه ترکیه، نیز به تهران آمد. شاهنشاه و رئیس‌جمهوری ترکیه امروز ناهار را در سالن آشیانه سلطنتی صرف کردند و رهبران دو کشور سپس مدتی به مذاکره پرداختند.
بعدازظهر امروز، پس از انجام مذاکرات پیرامون مسائل مورد علاقه دو کشور، جودت سونای به ترکیه عزیمت کرد.
 

مذاکرات

جودت سونای، رئیس‌جمهوری ترکیه، اخیرا به دعوت رهبران عراق و افغانستان از این دو کشور بازدید کرد و پیرامون بحران خاورمیانه، روابط دوجانبه ترکیه با عراق و افغانستان و اوضاع کلی جهان، مذاکراتی به عمل آورد.
جودت سونای در عراق از بقاع متبرکه و اماکن مقدسه شیعیان در کربلا و نجف اشرف زیارت کرد. در ملاقات امروز شاهنشاه آریامهر و پرزیدنت سونای، مذاکراتی پیرامون روابط دوستانه و سایر مسائل مورد علاقه دو کشور به عمل آمد.[2]
 

بازگشت وزیر جنگل‌داری از جنوب!

آقای مهندس ناصر گلسرخی، وزیر منابع طبیعی، که به منظور بازدید از فعالیت‌های منابع طبیعی و جنگل‌داری به جنوب عزیمت نموده بود، به تهران بازگشت.[3]
 

وزیر بهداری به ژنو رفت

ساعت 9:15 بامداد امروز، آقای دکتر شاهقلی، وزیر بهداری، برای شرکت در اجلاسیه عمومی سالیانه سازمان بهداشت جهانی به ژنو عزیمت کرد.[4]
 

عزیمت به آنکارا

آقای پروفسور بدرالدین تونجل، رئیس کنفرانس عمومی یونسکو، که به دعوت وزارت آموزش و پرورش به تهران آمده بود، پس از بازدید آثار تاریخی و مؤسسات آموزشی تهران، اصفهان، شیراز و مشهد، ساعت ۱۰:۳۰ بامداد امروز تهران را با هواپیما به مقصد آنکارا ترک کرد.
در فرودگاه، وزیر آموزش و پرورش و سفیر ترکیه در دربار شاهنشاهی ایشان را بدرقه کردند.[5]
 

مذاکره با هیئت بازرگانی بلژیک

ساعت ۱۱ صبح امروز، هیئت بازرگانی بلژیک با مقامات سازمان برنامه ملاقات و مذاکره نمودند.
در این ملاقات، رئوس برنامه چهارم برای هیئت بازرگانی بلژیک تشریح شد.[6]
 

اختیارات جدید برای مدیران کل

به منظور جلوگیری از تمرکز کارها در مرکز، به مدیران کل آموزش و پرورش اختیارات جدیدی در امور اداری، مالی و آموزشی داده می‌شود.
به قرار اطلاع، برای اجرای این برنامه، پرسشنامه‌هایی جهت مدیران کل به کلیه استان‌های کشور ارسال شد که از آنان در مورد مشکلات کار که در نتیجه تمرکز به‌وجود می‌آید، سؤالاتی شده است. همچنین از آنان خواسته‌اند تا اختیاراتی را که برای تسریع در کارها ضروری می‌دانند، به مقامات وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد نمایند.[7]
 

شهرداران به اروپا می‌روند

به تصویب وزارت کشور، جمعی از شهرداران شهرهای مختلف ایران به اروپا و آمریکا می‌روند. این برنامه توسط اداره امور محلی وزارت کشور ترتیب داده شده است. یک مقام رسمی در وزارت کشور امروز اعلام کرد که سفر شهرداران به اروپا و آمریکا به‌زودی انجام می‌شود.[8]
 

۱۷۳ هزار نفر در مشهد علیه وبا تلقیح شدند

سخنگوی وزارت بهداری امروز اعلام کرد: عملیات پیشگیری و تلقیح عمومی علیه بیماری وبا در مناطق سرخس، طیبات و هشتادان از استان خراسان به پایان رسید و اکیپ‌های مجهز بهداشتی و پیشگیری هم‌اکنون مشغول انجام تلقیح عمومی در شهرستان‌های تربت حیدریه و فریمان هستند. در شهر مشهد نیز واکسیناسیون خانه به خانه ادامه دارد و تاکنون بیش از ۱۷۳ هزار نفر در استان خراسان علیه بیماری وبا تلقیح شده‌اند.[9]
 

سپاس‌گزاری صلیب سرخ لبنان از شیر و خورشید سرخ ایران

سخنگوی شیر و خورشید گفت: بنابر گزارش رسیده از سفارت شاهنشاهی ایران در بیروت، نماینده صلیب سرخ لبنان از پذیرایی و محبت‌های شایانی که از طرف جمعیت شیر و خورشید سرخ نسبت به گروه مربیان سازمان جوانان صلیب سرخ لبنان به عمل آمد، اظهار سپاس‌گزاری نموده است.
بیست تن از مربیان سازمان جوانان صلیب سرخ لبنان ماه گذشته فعالیت‌ها و تأسیسات جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران را در تهران و شهرستان‌ها مورد بازدید قرار دادند.[10]
 

سفیر جدید پاکستان وارد تهران شد

شهنواز خان، که به سمت سفیر جدید پاکستان در دربار شاهنشاهی منصوب گردیده است، بامداد امروز وارد تهران شد.
دکتر صدری، رئیس کل تشریفات وزارت خارجه، کارکنان سفارت پاکستان و بانوانشان در فرودگاه مهرآباد از سفیر جدید پاکستان استقبال کردند. سفیر جدید پاکستان طی چند روز آینده برای تقدیم استوارنامه‌های خود با شاه دیدار خواهد کرد.[11]
 

وزیر دادگستری به عراق می‌رود

به دعوت وزیر دادگستری عراق، بعد از ظهر فردا آقای دکتر صدر، وزیر دادگستری، برای یک دیدار رسمی از عراق با هواپیما رهسپار بغداد خواهد شد.
رویتر در گزارشی که امروز دراین‌باره از بغداد مخابره کرد، از قول منابع مطلع اضافه نمود که وزیر دادگستری ایران حامل پیامی از جانب شاه ایران برای سپهبد عارف، رئیس‌جمهوری عراق، است. گزارش رویتر حاکی است که در این پیام از توسعه روابط دو کشور ستایش شده است.[12]
 

گزارش هویدا به مجلس

جراید امروز کشور نوشتند: ساعت ۹ صبح امروز، قبل از تشکیل جلسه علنی، مجلس شورای ملی جلسه خصوصی داشت. این جلسه دقیقا پنجاه دقیقه به طول انجامید. درباره این جلسه امروز اطلاعیه زیر منتشر شد:
بامداد امروز جلسه خصوصی مجلس شورای ملی تشکیل شد و آقای نخست‌وزیر در حدود یک ساعت توضیحات مشروحی درباره مسائل مهم مملکتی به نمایندگان دادند.
بر اساس گزارش جراید امروز کشور، مذاکرات مهم آقای نخست‌وزیر در جلسه خصوصی امروز پیرامون سیاست خارجی ایران، مسائل اقتصادی و نفت بوده که مورد تأیید و خشنودی نمایندگان مجلس قرار گرفته است.[13]
 

پس از پایان مذاکرات نخست‌وزیران؛ ایران و فرانسه به توافق رسیدند

«اطلاعات» نوشت: ژرژ پمپیدو، نخست‌وزیر فرانسه، و کوودو مورویل، وزیر خارجه این کشور، همراه با بانوانشان امروز از اصفهان، پایتخت پادشاهان صفویه و شهری که 304 سال قبل شاهد آغاز روابط رسمی ایران و فرانسه بود، دیدن کردند.
میهمانان فرانسوی شیفته و دلباخته هنر جاودان معماری ایران، خاطرات دل‌انگیز تاورنیه و شاردن، دو تن از فرانسویانی را که در قرن هفدهم میلادی به ایران آمده بودند، در افکار خویش مجسم کردند و به آن همه استعداد و هنر آفرین گفتند.
میهمانان فرانسوی، که دیشب وارد اصفهان شدند، امروز از آثار تاریخی این شهر در میدان نقش‌جهان دیدن کردند و بامداد فردا رهسپار شیراز خواهند شد. نخست‌وزیر فرانسه و همراهان فردا به تهران مراجعت می‌کنند و بامداد سه‌شنبه تهران را به سوی کابل ترک خواهند کرد.
 

پایان مذاکرات

مذاکرات نخست‌وزیران ایران و فرانسه در جهت توسعه روابط و همکاری‌های فنی و اقتصادی دو کشور دیروز به پایان یافت. رؤسای دو دولت دیروز ناهار را به‌طور خصوصی صرف کردند و برای آخرین بار به مرور رئوس برنامه‌های آینده همکاری ایران و فرانسه مبادرت ورزیدند.
پس از بازگشت میهمانان فرانسوی، اعلامیه مشترک دو کشور در تهران و پاریس انتشار خواهد یافت و پیش‌بینی گردیده در این اعلامیه به اساس مذاکرات و توافق‌های دو کشور اشاره گردد.
محافل نزدیک به مذاکرات ایران و فرانسه اظهار نظر کردند که رؤسای دو دولت در حقیقت به توافق‌هایی در اساس همکاری‌های دو کشور رسیده‌اند و برای اخذ تصمیم‌های نهایی و احتمالا امضای قراردادهای تازه‌ای بین ایران و فرانسه، مقرر گردیده هیئت‌هایی از دو کشور در سطح وزیران تشکیل شود تا مسائل اجرایی توافق‌های جدید ایران و فرانسه را مورد بررسی قرار دهند.[14]
 

برخورد نمایندگان آمریکا و شوروی در کنفرانس حقوق بشرِ تهران!

کنفرانس حقوق بشر بعد از ظهر دیروز یک‌بار دیگر صحنه برخوردهای شدید سیاسی غرب و شرق گردید و با وجود تلاش‌هایی که برای دور نگاه داشتن صحنه کنفرانس از مسائل سیاسی به‌ عمل آمده، نماینده شوروی به‌شدت دولت آمریکا را به تخلف از حقوق بشر، تشویق فلسفه نازیسم و جلوگیری از توسعه حقوق بشر متهم کرد.
حملات شدید اوستروسکی، نماینده شوروی، دو ساعت بعد از اینکه جان گروکان، نماینده آمریکا در دومین کمیته کنفرانس سخن گفت، مطرح گردید. نماینده آمریکا ضمن تشریح فعالیت‌های فدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری آمریکا، گفت: این اتحادیه پشتیبانی صمیمانه خود را از کلیه کارگران و آزادی‌خواهانی که امروزه برای تأمین حقوق و آزادی اساسی بشر مبارزه می‌کنند، اعلام داشته و خاطرنشان می‌کند که با هر نوع و شکل دیکتاتوری، خواه به‌صورت کمونیسم، فاشیسم یا فالانژیسم و یا هر نوع دیکتاتوری کارگری مخالف است.
پس از پایان سخنان نماینده آمریکا، نماینده شوروی بلافاصله به‌عنوان حق پاسخگویی اجازه صحبت خواست و گفت: بعد از ادامه مذاکرات این جلسه، به اظهارات نماینده آمریکا پاسخ خواهد داد. نماینده آمریکا در سخنان خود گفته بود که مظالم ناشی از دیکتاتوری کارگری، دشمن حیثیت فردی و حقوق اساسی بشر است و طبقه کارگر را از حق تشکیل اتحادیه‌های کارگری محروم می‌کند. نماینده آمریکا گفت: فدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری آمریکا یک سازمان خصوصی و غیردولتی است که برای اتخاذ تصمیم و بیان نظریات خویش در این‌گونه مطالب آزادی کامل دارد.
 

خشم نماینده شوروی

نماینده شوروی در پاسخ به اظهارات نماینده آمریکا گفت: عمل نماینده آمریکا در عنوان کردن کمونیسم و فاشیسم در یک سطح، به دولت شوروی توهین مستقیم است. وی گفت که این کنفرانس با حضور نمایندگانی از سراسر جهان با ایدئولوژی‌ها و مرام‌های مختلف تشکیل گردیده و از نماینده آمریکا شایسته نبود به کمونیسم حمله کند، آن‌هم از قول سازمانی که به‌قول خودش غیردولتی است.
ناطق گفت: اگر آمریکا حرفی دارد، چرا خودش آن را عنوان نمی‌کند و اصولا چه حقی دارد که با لجن‌مال کردن دیگران، خود را حافظ اجرای کامل حقوق بشر بداند؟
نماینده شوروی سپس آمریکا را متهم کرد که بودجه تعداد معینی از این سازمان‌های غیردولتی را تأمین می‌کند و افزود: اینها مسائل سری نیست و همه دنیا به حقایق پشت‌پرده واقف‌اند.
ناطق با اشاره به وضع سیاهان و جنگ ویتنام گفت: آمریکا بهتر است مسائل مربوط به حقوق بشر را اول در مملکت خود حل کند و به تغییر سیاست خارجی خود مبادرت ورزد.[15]
 

قرارداد ایران و رومانی برای اکتشاف مس خراسان

برای انجام یک سلسله عملیات وسیع اکتشافی جهت تعیین ذخائر معدنی حوزه خراسان قراردادی بین ایران و رومانی به امضا رسید.
این قرارداد را از جانب دولت ایران، سازمان زمین شناسی وزارت اقتصاد و از جانب رومانی یک مؤسسه معدنی آن کشور امضا کردند.
به موجب این قرارداد کارشناسان معدنی رومانی در هفده‌هزار کیلومتر از اراضی عباس‌آباد خراسان (بین شاهرود و سبزوار) عملیات اکتشافی وسیعی بر روی معادن این حوزه انجام می‌دهند و ذخائر معدنی حوزه مذکور را تعیین خواهند کرد.
مطالعات مقدماتی نشان می‌دهد که در معادن حوزه عباس‌آباد خراسان ذخایر قابل توجهی از مس وجود دارد و وجود این ذخایر در سال 1319 برای اولین بار توسط یک هیئت از کارشناسان معدنی و زمین‌شناسی آمریکایی تأیید شده است.[16]
 

اعدام در تهران!

روزنامه «خراسان» نوشت: حسین علی اسمعیلی، مردی که پنج سال قبل پسر بچه سه‌ساله ای را کشته و در دادگاه عالی جنایی محکوم به اعدام گردیده بود، سحرگاه دیروز در زندان تهران به دار آویخته شد. حسین علی اسمعیلی 22 سال داشت.[17]
                     
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 15 اردیبهشت 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. اطلاعات، 15 اردیبهشت 1347، ص1؛ آیندگان، 15 اردیبهشت 1347، صص 1 و 12.
[2]. اطلاعات، 15 اردیبهشت 1347، صص 1 و 21.
[3]. همان، ص 21. 
[4]. همان‌جا. 
[5]. همان‌جا. 
[6]. همان‌جا. 
[7]. همان‌جا. 
[8]. همان‌جا. 
[9]. همان‌جا. 
[10]. همان‌جا. 
[11]. همان، ص 24؛ آیندگان، 15 اردیبهشت 1347، ص 12.
[12]. اطلاعات، 15 اردیبهشت 1347، ص 24. 
[13]. همان، صص 1 و 21.  
[14]. همان، صص 1 و 4.  
[15]. همان، ص 21؛ آیندگان، 15 اردیبهشت 1347، صص 1 و 2.
[16]. آیندگان، 15 اردیبهشت 1347، ص 1.   
[17]. خراسان، 15 اردیبهشت 1347، ص 12.   
 
https://iichs.ir/vdchzwni.23nmzdftt2.html
iichs.ir/vdchzwni.23nmzdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما