[1]. مهدی شهملکی فرزند حسین در سال 1301ش در یزد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و سیکل اول دبیرستان را در شهرستان یزد سپری کرد و سپس به تهران آمد و در دبیرستان نظام در کلاس مخصوص عبدالرضا پهلوی ادامه تحصیل داد.
در سال 1323 لیسانس زبان خارجی و در سال 1330 لیسانس حقوق سیاسی و در سال 1348 فوق لیسانس اداری از دانشگاه ملی گرفت.
شهملکی از سال 1321 با ورود به راه آهن دولتی ایران به کار مشغول شد و در مشاغل ذیل، فعالیت کرد: کارمند دفتری و بازرس ـ معاون دفتر پلیس راه آهن ـ رئیس کارگزینی پلیس راه آهن.
وی که پس از مدتی به وزارت راه منتقل شده بود، ضمن انجام فعالیت در مشاغل مختلف در آن وزارتخانه، در سال 1339 به وزارت گمرکات و انحصارات منتقل و مدیرکل کارگزینی شد.
او که با
هوشنگ نهاوندی رابطه داشت و در سال 1348 از مؤسسه علوم اداری در رشته مالی، فارغ التحصیل شده بود، در همان سال مدیرکل تمرکز حسابها و امور حسابداریها (وزارت دارایی) و در سال 1352 رئیس کل دیوان محاسبات آن وزارتخانه شد.
مهدی شهملکی که در لژهای مختلف فراماسونری، از جمله: لژ مولوی (همراه با امیرعباس هویدا)، لژ کسری، لژ مزدا، لژ اهواز، لژ دانش، باشگاه لاینز و... و در حزب ایران نوین عضویت داشت و مدیرعاملی بانک سپه و مدیرعاملی وزارت دارایی را نیز تجربه کرده بود، در سال 1357 مشاور وزیر اقتصاد و دارایی شد.
ساواک در یک ارزیابی در سال 1357، وی را چنین معرفی میکند: «هنگام خدمت در بانک بیمه ایران و وزارت دارایی، شایعاتی مبنی بر سوءاستفادههای وی وجود داشته است. یکدنده، خودرأی، عصبانی، به فکر و در پی تأمین منافع شخصی و اهل دستهبندی است».
مهدی شهملکی در سال 1360 از وزارت امور اقتصاد و دارایی پاکسازی شد و در سال 1363 تقاضای خروج از کشور نمود.