نرخ اتوبوس گران نمی‌شود/لغو عوارض دروازه‌ای/وزیر کشور: لانه فساد عوارض دروازه‌ای برچیده شد/تجدید نظر در تقسیمات کشوری/صادرات صدهزار گوسفند از افغانستان به ایران/مشاور نظامی کندی به ایران می‌آید/مذاکرات کارشناسان شوروی در ایران/اشرف پهلوی: کلیه فعالیت‌های خود را در روستاها متمرکز می‌کنیم/مبالغی که ثروتمندان اصفهان در اختیار سازمان اشرف گذاشته‌اند!/کارها به دلخواه من پیشرفت نکرده است
25 فروردین 1342
نرخ اتوبوس گران نمی‌شود
امروز شجاع‌الدین ملایری، معاون وزارت کشور و مدیرعامل شرکت واحد اتوبوس‌رانی، به خبرنگاران گفت: این روزها بر اساس بعضی غرض‌ورزی‌ها شایع شده است که نرخ اتوبوس گران می‌شود و شرکت واحد افزایش بهای بلیط اتوبوس را به‌تدریج عملی می‌کند؛ برای مثال خطوط شمیران را ذکر کرده‌اند و حال آنکه شنیدن این شایعات برای خود ما بیشتر باعث تعجب شده است تا سایر شنوندگان؛ چون ما مطلقا قصد افزایش نرخ اتوبوس را نداریم و با اینکه مشکلاتی در امور مالی شرکت وجود دارد، فعلا سعی می‌کنیم کجدار و مریض رفتار کنیم و با استفاده از حداکثر امکانات موجود رفاه مردم را تأمین نماییم.
 
لغو عوارض دروازه‌ای
جلسه هیئت وزیران بعدازظهر امروز به ریاست اسدالله علم، نخست‌وزیر، تشکیل شد. در این جلسه تصویب‌نامه مربوط به لغو عوارض دروازه‌ها بنا به پیشنهاد وزارت کشور و موافقت وزارت دارایی و وزارت اقتصاد مطرح گردید و پس از شور و تبادل نظر تصویب گردید.
با اجرای این تصویب‌نامه از 1 اردیبهشت 1342، کلیه کالاهای مختلف مانند چوب، قالی، پنبه، پارچه و محصولات روستایی که هنگام ورود به شهری یا صدور آن از شهری به شهری دیگر با عوارض دروازه‌ای رو به رو بود، از پرداخت عوارض معاف می‌شود و دیگر صاحبان کالا و به‌خصوص روستاییان با مأوران وصول عوارض دروازه سروکار نخواهند داشت.
این تصمیم هیئت وزیران در دنباله توصیه کنفرانس اقتصادی بود؛ زیرا کلیه نمایندگان شهرستان‌ها در کنفرانس اقتصادی یکی از موانع صادرات کشور را عوارض دروازه‌ای می‌دانستند.
 
وزیر کشور: لانه فساد عوارض دروازه‌ای برچیده شد
صبح امروز، دکتر پیراسته، وزیر کشور، در یک مصاحبه مطبوعاتی، با اشاره به لغو عوارض دروازه‌ای گفت: باید بگویم که عوارض دروازه‌ای در حقیقت لانه فساد بود که در داخله مملکت دم دروازه‌ها درست شده بود و برای مردم ایجاد زحمت می‌کرد. به‌علاوه این عوارض به صادرات کشور لطمه شدیدی می‌زد.
وصول این عوارض یک عمل قرون وسطایی بود و به هیچ وجه با مقتضیات امروزی تطبیق نمی‌کرد؛ به همین دلیل به امر ملوکانه مقرر شد که این نوع عوارض لغو شود.
 
تجدید نظر در تقسیمات کشوری
به دستور دکتر پیراسته، وزیر کشور، به منظور بررسی امور کلی وزارت کشور، شورایی به نام شورای عالی وزارت کشور تشکیل شد.
سخنگوی وزارت کشور گفت: از جمله اموری که به این شورا مراجعه خواهد شد تهیه طرح اساسنامه جامعی برای وزارت کشور و تنظیم طرح قانونی مناسبی برای تقسیمات کشوری است که حائز اهمیت و دقت می‌باشد.
 
صادرات صدهزار گوسفند از افغانستان به ایران
بعدازظهر دیروز از طرف سفیرکبیر افغانستان، مجلس ضیافتی به افتخار هیئت اقتصادی آن کشور در محل سفارت افغانستان ترتیب داده شد.
در این ضیافت یونس رفیق، رئیس هیئت نمایندگی اقتصادی افغانستان، به خبرنگاران گفت: مذاکرات تجاری ما با مقامات اقتصادی ایران به خوبی پیش رفته است و تا فردا کلیه قراردادها و مذاکراتی که صورت گرفته امضا خواهد شد.
به گفته وی، در این مذاکرات افغانستان چهل‌میلیون سیگار خارجی کنت، وینیستون و سیگارهای دیگر خارجی که دولت ایران آنها را ضبط کرده و اکنون جزء کالاهای قاچاق محسوب می‌شود را خریداری می‌نماید. برای خرید سیگارهای ایرانی نیز مذاکراتی صورت گرفته و قرار بر این است که نمونه‌ای از انواع سیگارهایی که در ایران تهیه می‌شود برای معرفی به افغانستان ارسال شود.
 وی افزود: غیر از سیگار، افغانستان سی‌هزار تن بنزین سفید برای هواپیما و سیزده‌هزار تن سیمان ایرانی خریداری می‌کند. یونس رفیق در پایان اظهار داشت: دولت افغانستان سالیانه صدهزار رأس گوسفند به ایران صادر خواهد کرد و قیمت آن هر کیلو 25 ریال تحویل مشهد می‌باشد.1
 
مشاور نظامی کندی به ایران می‌آید
ژنرال ماکسول-د-تیلور، رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و مشاور نظامی کندی، رئیس‌جمهور آمریکا، روز 24 آوریل چهارشنبه 4 اردیبهشت برای یک اقامت شش‌روزه وارد تهران خواهد شد.
وی ضمن اقامت خود در ایران، یک بار به حضور شاه رسیده و از چند واحد نیروهای مسلح شاهنشاهی و تأسیسات آن نیز بازدید خواهد کرد.
ژنرال تیلور 10 اردیبهشت‌ماه تهران را برای شرکت در کمیته نظامی سنتو، به قصد کراچی ترک خواهد کرد.
 
مذاکرات کارشناسان شوروی در ایران
رادیو مسکو دیشب گفت: کارشناسان شوروی در ایران درباره ساختمان انبارهای غله شرکت‌های تعاونی روستایی مذاکره کردند.
کارشناسان شوروی و ایران قبل از هر چیز امکان همکاری دو کشور را در رشته استفاده مشترک از آب رودخانه‌های مرزی ارس و اترک، که بر پایه تساوی حقوق به منظور آبیاری متقابل می‌باشد، مورد مطالعه قرار دادند. مسئله حفظ نسل ماهی و توسعه دامنه پرورش ماهی در بحر خزر هم مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان ایران و اتحاد شوروی امکان همکاری دو کشور را در ساختمان کارخانه مخصوص پرورش ماهی و لایروبی خلیج مرغاب و سایر اقدامات مربوطه بررسی نمودند.
کارشناسان شوروی تجربیات اتحاد شوروی را در رشته پرورش ماهی در بحر خزر با کارشناسان ایران در میان گذاشتند. ساختمان انبارهای غله جهت شرکت‌‎های تعاونی کشاورزی ایران سومین مسئله‌ای بود که از طرف کارشناسان شوروی و ایران مورد بررسی قرار گرفت. محافل اجتماعی ایران نسبت به همکاری اقتصادی دو کشور علاقه زیادی ابراز می‌دارند.
 
اشرف پهلوی: کلیه فعالیت‌های خود را در روستاها متمرکز می‌کنیم
اشرف پهلوی در جلسه هیئت مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی رشت گفت: ما کلیه فعالیت‌های خود را در روستاها متمرکز می‌کنیم و در شهرها هیچ کاری نداریم.
ما باید لیاقت خودمان را نشان بدهیم. استان گیلان و مازندران از استان‌های طراز اول کشور است و فعالیت ما نیز باید به همان نسبت در این دو استان بیشتر باشد.
 
مبالغی که ثروتمندان اصفهان در اختیار سازمان اشرف گذاشته‌اند!
در ادامه اشرف اظهار داشت: در سفری که به منظور تشکیل هیئت مدیره سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی به اصفهان نموده بودم، عده‌ای از صاحبان کارخانه‌ها و اهالی متمکن اصفهان تقبل کردند که برای توسعه هدف‌های اجتماعی، خصوصا هدف‌های بهداشتی، مبالغی در اختیار سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بگذارند و ما نیز قبول کردیم هر قدر آنها کمک کنند معادل یک‌سوم آن مبلغ را نیز سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بدهد.
مسئله مهم‌تر این است که ما باید هم‌زمان با ساختن درمانگاه دبستان‌هایی نیز بنا کنیم. ما کلیه فعالیت‌های خود را در روستاهای کشور متمرکز خواهیم کرد. ما در شهرها هیچ کاری نداریم و غیر از تأمین فرهنگ و بهداشت مردم روستاها به سراغ کار دیگری نمی‌رویم؛ چون به دستور برادر تاجدارم امور بهداشتی روستاهای کشور به سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی محول شده است.2
 
کارها به دلخواه من پیشرفت نکرده است
اشرف در ادامه گفت: در گذشته کارهای ما به دلخواه من پیشرفت نکرده است. حسابی که ما کرده بودیم بر مبنای این بود که در حال حاضر لااقل 320 درمانگاه در سراسر کشور داشته باشیم؛ البته ما فقط با شش‌میلیون تومان سرمایه شروع به کار کردیم و اکنون اگر اهالی هر محل نیز به نوبه همت کنند و کمک نمایند، ما در مدت زمان کوتاهی به هدف‌های خود خواهیم رسید، ولی روی هم رفته آنچه در شانزده سال گذشته انجام یافته است اقدامات درخشانی بوده است.3
 

 
https://iichs.ir/vdcd.n092yt09fa26y.html
iichs.ir/vdcd.n092yt09fa26y.html
نام شما
آدرس ايميل شما