پاسخ امام خمینی به درخواست آیت‌الله حکیم/اخراج یک آلمانی مشکوک/«مرد موفق انگلیس در ایران»!/پرچم انگلیس بر روی خاک ایران!
23 فروردین 1342
پاسخ امام خمینی به درخواست آیت‌الله حکیم
‏‏آیت‌الله خمینی در تلگرافی از همدردی آیت‌الله حکیم به مناسبت حمله رژیم شاه به فیضیه تشکر و به درخواست ایشان مبنی بر هجرت علما به نجف پاسخ دادند.1
در این تلگراف آمده است: تلگراف محترم در تسلیت فاجعه عظمی موجب تشکر گردید. امید است با وحدت کلمه علمای اعلام اسلام و مراجع وقت ــ کثّرالله أمثالهم ــ حفظ استقلال مملکت و قطع‏‎ ‎‏دست اجانب را نموده، از حریم اسلام و قرآن کریم دفاع کرده، نگذاریم دست خیانت به‏‎ ‎‏احکام مسلّمه اسلام دراز شود.
در ادامه این تلگراف آمده است: ما می‌دانیم با هجرت مراجع و علمای اعلام... مرکز بزرگ تشیع در پرتگاه هلاکت افتاده و به دامن کفر و زندقه کشیده‏‎ خواهد شد و برادران ایمانی عزیز ما در شکنجه و عذاب الیم واقع خواهند شد. ما‏‎ ‎‏می‌دانیم با این هجرت، تغییرات و تحولات عظیمی روی خواهد داد که ما از آن بیمناکیم.‏‎ ‎‏ما عجالتا در این آتش سوزان به سر برده و با خطرهای جانی صبر نموده، از حقوق اسلام ‎‏و مسلمین و از حریم قرآن و استقلال مملکت اسلام دفاع می‌کنیم و تا سر حد امکان‏‎ ‎‏مراکز روحانیت را حفظ نموده، امر به آرامش و سکوت می‌نماییم؛ مگر آنکه دستگاه‏‎ ‎‏جبار راهی را بخواهد طی کند که ما را ناگزیر به مطالبی کند که به خدای تبارک و تعالی از‏‎ ‎‏آن پناه می‌بریم.2
 
اخراج یک آلمانی مشکوک
یک آلمانی مشکوک در رضائیه دستگیر و از ایران اخراج شد. این آلمانی ماجراجو پس از چند ماه اقامت در ایران به مناطق ممنوعه مسافرت کرده و بدون کسب اجازه به قسمت‌های مرزی نیز رفته بود و چون این اعمال از نظر دولت ایران مشکوک به نظر می‌آمد وی را از ایران اخراج کردند.
 
«مرد موفق انگلیس در ایران»!
«تهران‌مصور» نوشت: سفیر کبیر جدید انگلیس در ایران به تهران وارد شد. رایت که در وزارت خارجه بریتانیا «مرد موفق در ایران» لقب پیدا کرده است، در روزهایی که مقاله «سلوین لوید» درباره «شکست انگلیس» در ایران منتشر شده به ایران آمده است.
وزیر خارجه سابق انگلیس در روزنامه «تایمز» در آخرین هفته اسفندماه گذشته مقالاتی درباره مبارزه انگلیس و آمریکا در ایران و شکست سیاست انگلستان در خاورمیانه و ایران انتشار داد.
دنیس رایت در این روزهای حساس که سیاستمداران بریتانیا اعتراف به شکست سیاسی خود در ایران و خاورمیانه می‌کنند وارد تهران شده و به همین جهت این انتصاب و ورود او به ایران در محافل سیاسی با اهمیت خاصی تلقی شده است.
 
پرچم انگلیس بر روی خاک ایران!
اسماعیل رائین در «تهران‌مصور» نوشت: سفارت انگلیس در تهران با نصب دکل پرچم بریتانیا بر روی زمین محوطه سفارت دست به اقدامی زده که عقاید مختلفی درباره آن ابراز شده است.
مخالفین این اقدام می‌گویند بر اساس قوانین دیپلماتیک هر کشور حق دارد که پرچم دولت خود را فقط بر فراز عمارت به اهتزاز درآورد با وجودی که بیش از 150 سال از ساختن محل سفارت انگلیس در ایران می‌گذرد و در این مدت همیشه پرچم انگلیس بر بالای سفارت نصب بود، مع‌ذالک سفارت انگلیس بدون موافقت وزارت خارجه چهارچوب پرچم انگلیس را بر روی خاک ایران نصب کرد و این امر مورد ایراد جمعی از مطلعین قرار گرفت.
گفته می‌شود که سفارت انگلیس در تهران به خاطر هم‌چشمی با سفارت آمریکا اقدام به نصب چوب پرچم خود بر روی خاک ایران کرده است و قوانین بین‌المللی را نقض کرده است. در سال 1332 که سفارت آمریکا این اقدام را انجام داد، در واکنش به اعتراض دولت ایران و در جواب وزارت خارجه نوشته بود: اگر جرئت دارید بیایید و پرچم ما را پایین بیاورید.3
https://iichs.ir/vdci.vaqct1aqybc2t.html
iichs.ir/vdci.vaqct1aqybc2t.html
نام شما
آدرس ايميل شما