کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

3 تیر 1347

3 تير 1404 ساعت 16:21

تشکر نصیری از وزیر آب و برق!/ نامه یک کشاورز به بازرسی شاهنشاهی: تیمسار مرا از زندگی ساقط کرده است!/ تلگراف علما به آیت‌الله خوانساری برای مذاکره جهت رفع مزاحمت از انقلابیون!/ درخواست مدیر کل اداره سوم از ساواک اصفهان برای اذیت و آزار حامیان روحانیت!/ 1300 مشمول عادی به مراکز آموزشی معرفی شدند/ شورای انتظامی نظام پزشکی تشکیل گردید/ هیئت‌مدیره کانون وکلا انتخاب شد/ افزایش حمل مواد نفتی از طریق خطوط لوله سراسری/ «بیماری شهردار عارضه قلبی است»/ خرید دستگاه‌های نوین مخابراتی برای شرکت ملی نفت ایران/ روابط ایران و عراق توسعه می‌یابد؟!/ ناامیدی سرمقاله‌نویس «اطلاعات» از بهبود روابط ایران و عراق!/ دو مؤسسه جدید در دانشگاه تهران/ ورود وابسته اسبق مطبوعاتی پاکستان به تهران/ سیل مراغه عده‌ای را کُشت/ هیئت اقتصادی ایران به شوروی می‌رود



تشکر نصیری از وزیر آب و برق!

نعمت‌الله نصیری، رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک)، طی نامه‌ای خطاب به منصور روحانی، وزیر آب و برق، تصریح کرده است: ضمن اعلام وصول یک جعبه انگور یاقوتی و جعبه سیب و گیلاس محصول مزرعه صفی‌آباد طرح آبیاری در سازمان آب و برق خوزستان، که به وضع شایان توجهی بهره آزمایشی داده است، با اظهار تشکر سلامت و سعادت و موفقیت روزافزون آن جناب و عموم کارمندان و کارکنان وزارت آب و برق را در راه خدمت‌گزاری بیشتر نسبت به اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و ایران عزیز و خاندان جلیل پهلوی و هم‌میهنان گرامی از درگاه قادر متعال مسئلت می‌‌نمایم.[1]
 

نامه یک کشاورز به بازرسی شاهنشاهی: تیمسار مرا از زندگی ساقط کرده است!

قربانعلی پورکریمی، کشاورز، طی نامه‌ای خطاب به «دفتر مخصوص شاهنشاهی» که رونوشت آن به «بازرسی شاهنشاهی» و «ساواک» نیز ارسال شده است تصریح می‌کند: تیمسار بازنشسته سپهبد حاج علی کیا بدون توجه و رعایت قانون، با تشکیل عده‌ای پارتیزان از ایادی جیره‌خوارش، با تجاوز و تخریب‌های شبانه که پرونده آن در دادگستری نوشهر و ژاندارمری چالوس مطرح است که عملیات تخریبی ایادی تیمسار نام‌برده در چند روز اخیر امور زراعتی برنجکاری اینجانب قربانعلی پورکریمی، کشاورز قریه گرامیجان چالوس، فراهم نموده، چاکر را از هستی ساقط [نموده است].[2]
 

 
نگاهی به عملکرد سازمان بازرسی شاهنشاهی


مبارزه با فساد در چارچوب اصل نوزدهم انقلاب سفید
 
 

تلگراف علما به آیت‌الله خوانساری برای مذاکره جهت رفع مزاحمت از انقلابیون!

حجج اسلام و آیات علی موسوی بهبهانی، حسین خادمی و ابوالحسن موسوی شمس‌آبادی طی تلگرافی خطاب به آیت‌الله خوانساری[3] تصریح کردند: موضوع محاکمه حجت‌الاسلام آقاى منتظرى و آقاى ربانى موجب نگرانى مسلمین و روحانیون مى‌باشد؛ مستدعى است با مراجع مربوطه مذاکره فرمایند طورى کند که مقام شامخ روحانیت این دو نفر محفوظ و رفع مزاحمت گردد.[4]
 

درخواست مدیر کل اداره سوم از ساواک اصفهان برای اذیت و آزار حامیان روحانیت!

مقدم مدیر کل اداره سوم خطاب به ساواک اصفهان درباره حجت‌الاسلام حسین خادمی نوشت: خواهشمند است دستور فرمایید به نحو غیر محسوس با تقویت روحانیون موجه آن منطقه در مقابل نام‌برده فوق نسبت به شناسایى اشخاصى که وجوه شرعى خود را به مشارالیه پرداخت بنمایند اقدام و به طور غیرمستقیم و ضمن مذاکره با مسئولین اداره دارایى و شهردارى محل ترتیبى داده شود که براى این قبیل اشخاص مالیات و عوارض قابل توجهى برآورد و از آنان اخذ نمایند.[5]
 

1300 مشمول عادی به مراکز آموزشی معرفی شدند

هزار و سیصد نفر مشمولین عادی متولد ۱۳۲۷ که از حوزه شرقی برگ آماده به خدمت دریافت کرده بودند، از ساعت ۹ صبح امروز به‌تدریج در محل استادیوم فرح اجتماع کردند و به مراکز آموزشی ارتش معرفی شدند.
در این مراکز پس از رفع نیاز سهمیه ارتش و ژاندارمری کل کشور و احتیاجات دولت، وضع مشمولین روشن خواهد شد و رفع این نیازمندی‌ها از طریق انجام تست عملی خواهد شد.
در صورت وجود مازاد بر احتیاج ارتش و دولت، مشمولین مازاد معاف می‌شوند. از این جهت امروز در حوزه شرقی قرعه‌کشی انجام نگردید.
امروز همچنین آن عده از مشمولین حوزه شرقی تهران که در سال 13۴۶ در قرعه‌کشی شرکت کرده‌اند و به علت مازاد معاف شده‌اند و به موقع وجه مقرره را نپرداخته بودند، برای دریافت برگ معافی حاضر بودند. این مشمولین دفترچه آماده به خدمت و فیش بانکی خود را به مسئولین منطقه وظیفه عمومی تسلیم و برگ معافی می‌گرفتند.[6]
 

شورای انتظامی نظام پزشکی تشکیل گردید

دیروز جلسه هیئت‌مدیره نظام پزشکی مرکز برای تعیین اعضای شورای انتظامی نظام پزشکی در دفتر آقای دکتر منوچهر اقبال، رئیس نظام پزشکی، تشکیل جلسه داد.
در این جلسه با رأی مخفی ۲۵ نفر اعضای هیئت‌مدیره نظام پزشکی پنج نفر از پزشکان متخصص تهران به عضویت شورای انتظامی نظام پزشکی به شرح زیر انتخاب شدند:
تیمسار سپهبد ایادی، دکتر احمد فرهاد (رادیولوژیست)، دکتر محمدعلی صدر: رئیس بیمارستان مهر، دکتر باقر مشایخی: مدیر کل بهداری استان تهران، دکتر مروستی (متخصص گوش و حلق و بینی).
از دندان‌پزشکان آقای دکتر سیاح، رئیس دانشکده دندان‌پزشکی، برای عضویت شورا انتخاب شد.[7]
 

هیئت‌مدیره کانون وکلا انتخاب شد

ساعت ۸ بامداد امروز نخستین جلسه هیئت‌مدیره چهاردهمین دوره کانون وکلای دادگستری در محل کانون با حضور آقایان دکتر هومن، صابرزاده، پزشکپور، فیض مهدوی، دکتر موسوی، دکتر خادم، سیدعلی هاشمیان، مسعود اعتصام، پگاه جلالی، نائینی، زاهد، منصوریان، جلیل محسنین و دکتر دادفر تشکیل گردید.
در آغاز آقای حسن صابرزاده به عنوان رئیس سنی انتخاب گردید و جلسه رسمیت یافت و سپس انتخاب هیئت‌رئیسه آغاز شد و آقای دکتر احمد هومن با ده رأی از مجموع دوازده نفر حاضر در جلسه به سمت ریاست کانون برگزیده شد.
آقای حسن صابرزاده به اتفاق آرا به نیابت ریاست انتخاب شد. وی از قبول نیابت ریاست خودداری نمود. برای انتخاب دو نایب‌رئیس مجددا اخذ رأی به عمل آمد و در نتیجه آقایان محمدرضا فیض مهدوی و دکتر حبیب دادفر به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند.
آقایان دکتر محمدحسین موسوی و مسعود اعتصام به سمت بازرسان و آقایان اسمعیل زاهد و محسن پزشکپور به سمت منشیان کانون انتخاب گردیدند و چون برای انتخاب سایر مقامات کانون وکلا وقت کافی نبود جلسه در ساعت 10 پایان یافت و مقرر شد روز پنجشنبه 6 تیرماه جلسه دیگری تشکیل گردد.[8]
 

افزایش حمل مواد نفتی از طریق خطوط لوله سراسری

سخنگوی شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت: میزان حمل فرآورده‌های نفتی وسیله خطوط لوله سراسری کشور طی یک سال گذشته (از تاریخ 10 خرداد ۱۳۴۶ تا 10 خرداد ۱۳۴۷) بالغ بر ۶ میلیارد و ۶۵۳ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۱۱۶ لیتر بوده است. این رقم با مقایسه با میزان فرآورده‌های حمل‌شده طی سال گذشته 7/ 12 درصد افزایش نشان می‌دهد.
فرآورده‌های حمل‌شده از طریق خطوط لوله سراسری، شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز، بنزین‌های هواپیمایی، بنزین حلال، بنزین سوپر، نفت سیاه و نفت خام می‌باشد.
میزان مواد نفتی حمل‌شده با خطوط لوله سراسری، به طور متوسط در شبانه‌روز، حدود 130هزار بشکه بوده است.[9]
 

«بیماری شهردار عارضه قلبی است»

امروز اعلام شد که کسالت تیمسار صفاری، شهردار تهران، ناشی از عارضه قلبی است و به همین سبب تا دو هفته دیگر تحت مراقبت‌های پزشکی در بیمارستان بستری خواهد بود.
بر اساس گزارش روزنامه «اطلاعات» حال تیمسار صفاری رو به بهبودی است، لیکن همچنان ملاقات با وی ممنوع است. علت کسالت تیمسار کار زیاد روزانه تشخیص داده شده است.[10]
 

خرید دستگاه‌های نوین مخابراتی برای شرکت ملی نفت ایران

قرارداد خرید دستگاه‌های جدید مخابراتی «میکروویو» جهت کنترل عملیات شاه لوله گاز ایران بعد از ظهر دیروز بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت فرانسوی سی.اس.اف امضا شد.
این قرارداد را آقایان مهندس سعید نقوی، عضو علی‌البدل هیئت‌مدیره و سرپرست طرح شاه لوله گاز ایران، و کلادیاس، یکی از مدیران شرکت سی.اس.اف، امضا کردند.
سخنگوی شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت که در طرح شاه لوله گاز ۴۸ ایستگاه مخابراتی در طول ۱۱۲۰ کیلومتر خط لوله سراسری گاز ایجاد می‌گردد و با استفاده از دستگاه‌های گیرنده و فرستنده میکروویو، که تازه‌ترین سیستم مخابراتی است، می‌توان با سرعت عملیات شاه لوله گاز را کنترل نمود. ارزش دستگاه‌های مخابراتی میکروویو بیش از ۴۱۲ میلیون ریال و ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار است.[11]
 

روابط ایران و عراق توسعه می‌یابد؟!

جراید امروز کشور نوشتند: سپهبد طاهر یحیی، نخست‌وزیر عراق، امروز هنگام ورود به تهران اظهار امیدواری کرد که مسافرت چندروزه وی به ایران و گفت‌وگوهای او با مقامات دولت ایران به توسعه روابط دیرینه ایران و عراق کمک خواهد کرد.
نخست‌وزیر عراق ساعت ۱۰:۴۵ دقیقه امروز در رأس یک هیئت مهم عراقی وارد تهران گردید و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر، و وزیران کابینه و شخصیت‌های برجسته مملکتی و سفرای کشورهای اسلامی مقیم دربار شاهنشاهی قرار گرفت.
در پای پلکان هواپیما آقای هویدا، نخست‌وزیر ایران، دست رئیس دولت عراق را به گرمی فشرد و به او خوشامد گفت. نخست‌وزیر اظهار خوش‌وقتی نمود که آقای طاهر یحیی و وزیران برجسته کابینه وی فرصت یافتند از ایران دیدن کنند.
 

تحکیم روابط

آقای طاهر یحیی در پاسخ خوشامد آقای نخست‌وزیر گفت که وی و وزیران کابینه‌اش بسیار خوش‌وقت‌اند که به ایران آمده‌اند و امیدوارند گفت‌وگوهایی که بین مقامات دو دولت در این مدت صورت می‌گیرد به تحکیم روابط دوستانه و برادرانه دو کشور کمک نماید.
بر اساس همین گزارش همراه نخست‌وزیر عراق آقایان دکتر مالک دوهان: وزیر اطلاعات و فرهنگ، اسماعیل خیرالله: وزیر امور ریاست‌جمهوری و کفیل وزارت خارجه عراق، دکتر طه الیاس: وزیر آموزش و پرورش، معاون ستاد ارتش عراق و دو تن از مدیران کل وزارت خارجه و وزارت اصلاحات ارضی عراق به تهران آمده‌اند.
امشب از طرف آقای هویدا، نخست‌وزیر، ضیافتی به شام به افتخار هیئت عراقی در کاخ وزارت امور خارجه برپا است.
دومین دور مذاکرات رؤسای دو دولت ایران و عراق عصر فردا در کاخ نخست‌وزیری دنبال خواهد شد.[12]
 

ناامیدی سرمقاله‌نویس «اطلاعات» از بهبود روابط ایران و عراق!

روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: ژنرال طاهر یحیی، نخست‌وزیر عراق، در رأس یک هیئت عالی‌رتبه عراقی امروز وارد تهران شد و مدت چهار روز میهمان رسمی دولت ایران خواهد بود. این هیئت حدود یک سال بعد از مسافرت رسمی پرزیدنت عارف، رئیس‌جمهوری عراق، به ایران صورت می‌گیرد و امیدهایی را که آن زمان شکفته بود و به مرور پژمرده شده است، جانی تازه می‌بخشد.
حالا باید دید که اثرات این بازدید نیز موقتی است یا اینکه نخست‌وزیر و شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی عراق موفق می‌شوند پایه محکمی برای روابط آینده دو کشور برقرار دارند. 
وجوه علائق میان دو کشور ایران و عراق یکی دو تا نیست و صرف‌نظر از پیوندهای همسایگی و هم‌کیشی و تاریخ مشترک آمیزشی که از دیرزمان میان این دو ملت وجود داشته، یک همبستگی و علقه خونی و فطری را بین مردم عراق و مردم ایران موجب شده و این علایق است که ملتین عراق و ایران را تا این درجه نسبت به نتیجه تماس‌های دوستانه بین زعمای دو کشور علاقه‌مند می‌سازد. 
دو ملت از سال‌ها قبل که روابط ایران و عراق دچار پاره‌ای نوسانات شده است، همواره به این‌گونه تماس‌ها با نظر امیدواری نگریسته‌اند و انتظار داشته‌اند از این فرصت‌ها برای حل مسائل و مشکلاتی که سد روابط برادرانه ایران و عراق می‌باشد، استفاده شود.
زهی افسوس که این امید تا امروز آن‌طوری که مردم ایران و مردم عراق انتظار داشته‌اند، به ثمر نرسیده است. هنوز دروازه‌های دو کشور بر روی مردمی که با شیفتگی و اشتیاق وافر انتظار گشودن آن را می‌کشند، بسته است. هنوز آن روابطی که حقا می‌باید بین ایران و عراق وجود داشته باشد و موجباتش از همه جهت فراهم می‌باشد، وجود خارجی ندارد و ایران و عراق دیوار به دیوار یکدیگر آن‌گونه زندگی می‌کنند که دو کشور تازه آشنا با فرسنگ‌ها فاصله.
برای ما بسیار ناگوار است که درباره مذاکراتی که این‌همه توجه و علاقه مردم را جلب کرده است، حتی پیش از آنکه گفت‌وگوهای تهران شروع شود، آیه یأس بخوانیم، درحالی‌که قلبا مایلیم با امیدواری کامل به نتیجه سفر نخست‌وزیر و اعضای هیئت نمایندگی عراق، مقدم ایشان را استقبال کنیم. لکن چه می‌شود کرد که خاطرات و سوابق ما از رفت‌وآمدها و تماس‌های چندساله اخیر اجازه این اندازه خوش‌بینی را نمی‌دهد. درحالی‌که باز هم از این طرز تلقی خودمان متأسفیم و صمیمانه آرزو داریم که در ارزیابی خود اشتباه کرده باشیم.[13]
 

دو مؤسسه جدید در دانشگاه تهران

در دانشکده حقوق دانشگاه تهران مؤسسه مطالعات حقوق خصوصی و همچنین بخش تحقیقات در مسائل جزا دایر خواهد شد.
آقای دکتر محمدعلی هدایتی، رئیس دانشکده حقوق، ضمن اعلام این خبر گفت: بیشتر مشکلاتی که هم‌اکنون گریبانگیر مردم است باید وسیله گروه‌های تحقیقاتی مؤسسات مختلف بررسی و راه حلی برای آن پیدا بشود.
وی افزود: راه جلوگیری از ازدیاد جرائم، کوتاه کردن مدت دادرسی، نقایص قانون حمایت خانواده در مؤسسات دانشکده حقوق مطالعه می‌شود و تاکنون در این دانشکده درباره ازدیاد جرائم و نوع جرائم و همچنین مسئله چک و مواد مخدر تحقیق شده است.[14]
 

ورود وابسته اسبق مطبوعاتی پاکستان به تهران

آقای دکتر عبدالحمید عرفانی، وابسته اسبق مطبوعاتی سفارت پاکستان در تهران که از دوستداران و علاقه‌مندان به زبان و ادبیات فارسی است و تألیفات زیادی به زبان فارسی دارد، دیروز وارد تهران شد و در هتل (انترناسیونال) اقامت دارد.[15]
 

سیل مراغه عده‌ای را کُشت

دیشب سیل عظیمی در قسمت شرقی مراغه جاری شد. در جریان سیل حداقل چهار نفر کشته و جمعی نیز مجروح گردیدند و خرابی‌هایی نیز به بار آمد.
سیل در حدود ساعت 10 دیشب به دنبال ریزش باران شدیدی جاری گردید.
 

گزارش شیر و خورشید

بنا به گزارش رسیده از شبکه مخابراتی جمعیت شیر و خورشید سرخ ساعت 10 شب گذشته به دنبال نزول باران قسمت شرقی مراغه در معرض جریان سیل قرار گرفته و ویرانی‌هایی به بار آمده است.
همین گزارش‌ها حاکی است که امدادگران شیر و خورشید سرخ مراغه از نخستین ساعات بروز حادثه با همکاری مأموران نیروهای مسلح شاهنشاهی و عوامل محلی به کمک آسیب‌دیدگان شتافته‌اند و انجام کمک‌های اولیه و تودیع لوازم هم‌اکنون ادامه دارد.
گزارش‌های اولیه حاکی است که تلفات حادثه تاکنون چهار نفر می‌باشد، ولی احتمال می‌رود که این تلفات بیشتر از این تعداد باشد. در جریان سیل چهار نفر نیز مجروح گردیدند که اکنون در بیمارستان امدادی شیر و خورشید سرخ مراغه بستری هستند.
سازمان امداد جمعیت مرکزی با عوامل امدادی شیر و خورشید مراغه در تماس است تا در صورت لزوم برای تقویت عملیات امدادی وارد عمل شود.[16]
 

هیئت اقتصادی ایران به شوروی می‌رود

رادیو مسکو دیشب در برنامه فارسی خود مصاحبه‌ای با معاون وزارت صنایع گاز اتحاد جماهیر شوروی در مورد شاه لوله گاز به عمل آورد.
معاون وزیر صنایع گاز در این مصاحبه در مورد کمیسیون دائمی ایران و شوروی، که اولین جلسه آن در تهران تشکیل شد، گفت: جلسه دوم آن در پاییز امسال در مسکو تشکیل خواهد شد و عملیات اجرایی بین دو کمیسیون را مورد ارزیابی قرار خواهد داد.
در مورد نصب لوله گاز مقام مزبور توضیح داد: ما به کارهای مقدماتی که برای نصب این لوله گاز انجام می‌گیرد توجه زیاد داریم. طول بخش شمالی لوله گاز، در اراضی ایران که با همکاری دو کشور احداث می‌شود ۴۹۲ کیلومتر است و این لوله گاز در اراضی اتحاد شوروی قریب سیصد کیلومتر امتداد خواهد یافت.
 

احداث سه مرکز

اخیرا کنتراتی با یک شرکت ساختمانی ایرانی برای احداث این خط لوله امضا شد. این شرکت کارهای خاک‌برداری، حمل و نقل و کارهای فرعی دیگر را انجام خواهد داد. انعقاد این کنترات با شرکت ساختمانی ایران به شوروی امکان می‌دهد تا ماه ژوئیه (10 تیر تا 10 مرداد) امسال  کارهای ساختمانی را یک دفعه در سه محوطه ساختمانی لوله گاز ایران و شوروی شروع کند.
معاون وزیر صنایع گاز شوروی در دنباله سخنان خود گفت: ما در نظر داریم سه مرکز بر حسب تعداد بخش‌های ساختمانی و لوله گاز در ارسنجان و کومن احداث کنیم. در حال حاضر در نواحی جلفا و آستارا در سرحدات شوروی و ایران تعداد زیادی ماشین و دستگاه‌های ساختمانی و لوازم و وسایل دیگر متمرکز شده است.
در روزهای آینده ما چندین دستگاه «اسکاواتور» و «بولدوزر» به ایران تحویل خواهیم داد.[17]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 3 تیر 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. منصور روحانی به روایت اسناد ساواک، ص 133.
[2] سپهبد حاجعلی کیا و سازمان کوک به روایت اسناد ساواک، کتاب دوم، ص 308.
[3]. آیت‌اللّه‌ سیداحمد خوانسارى در سال 1275ش به دنیا آمد و تحصیلات خود را در قم آغاز کرد و بعدها با مسافرت به شهر نجف ادامه علوم دینى را در این شهر پى گرفت و از محضر عالمانى چون: آخوند خراسانى، علامه طباطبائى یزدى و آقا ضیاءالدین عراقى بهره برد. ایشان در سال 1297 به ایران مراجعت کرد و در شهر اراک ساکن شد. هم‌زمان با تأسیس حوزه علمیه قم با تدبیر آیت‌اللّه‌ العظمى حائرى یزدى، آیت الله خوانسارى با ایشان تشریک مساعى کرد. وى در سال 1319 به درخواست مردم تهران و تقاضاى آیت‌الله العظمى بروجردى به تهران آمد و به تربیت طلاب علوم دینى مشغول شد. آیت‌اللّه‌ خوانسارى در سال 1363ش دارفانى را وداع گفت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
[4]. آیت‌الله حاج آقاحسین خادمی به روایت اسناد ساواک، ص 186.
[5]. همان، ص 185.
[6]. اطلاعات، 3 تیر 1347، ص 24.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان‌جا.
[9]. همان، ص 21.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌جا.
[12]. همان‌جا.
[13]. همان، ص 2. 
[14] همان، ص 21.
[15]. همان‌جا.
[16]. همان، صص 1 و 21.
[17]. همان، صص 1 و 4.
 


کد مطلب: 25976

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25976/3-تیر-1347

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir