کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

6 خرداد 1347

6 خرداد 1404 ساعت 14:35

تلگرام تبریک شاه به مناسبت سالروز استقلال افغانستان/ «مذاکرات با رهبران مجار موفقیت‌آمیز بود»!/ استانداران به تهران آمدند/ استاندار جدید مازندران معرفی شد/ شهریه مدارس ملی در سنا مطرح شد/ بعضی‌ها کار تعلیم و تربیت را با تجارت مخلوط کرده‌اند!/ ۱۸٦٥ هکتار اراضی بایر زیر کشت می‌رود/ از دو شرکت تعاونی سلب مزایا شد/ سفر درمانی رئیس مجلس به انگلیس!/ همکاری فنی ایران و آلمان در آینده به صورت وسیعی شروع می‌شود/ «فدراسیون خلیج فارس یک تمهید امپریالیستی است»/ آمریکا و شوروی نباید جانشین انگلیس شوند!/ کشتی‌های شوروی وارد آب‌های ایران می‌شوند/ وزیر دارایی در کنفرانس پیشکاران دارایی: در وصول مالیات، اصل بر اعتماد به مردم است/ سفر نخست‌وزیر عراق به ایران



تلگرام تبریک شاه به مناسبت سالروز استقلال افغانستان

جراید امروز کشور نوشتند: از جانب شاهنشاه آریامهر به مناسبت سالروز اعلام استقلال افغانستان، امروز تلگرام تبریکی به شرح زیر به کابل مخابره شد:
اعلیحضرت محمد ظاهر شاه، پادشاه افغانستان - کابل
با کمال خوشوقتی به مناسبت سالروز اعلام استقلال افغانستان، تهنیت قلبی و تبریکات صمیمانه خود را به برادر گرامی ابراز داشته، سلامت و سعادت و عزت آن اعلیحضرت و همچنین ترقی و تعالی و رفاه روزافزون ملت برادر و هم‌کیش افغانستان را از خداوند متعال لایزال مسئلت می‌دارم.[1]
 

«مذاکرات با رهبران مجار موفقیت‌آمیز بود»!

اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، دیشب از سفر یک‌هفته‌ای به مجارستان به تهران بازگشت و در فرودگاه مهرآباد از مفید بودن مذاکرات خویش با رهبران مجارستان سخن گفت.
وزیر خارجه ایران در آخرین روز اقامت در بوداپست، اولین قرارداد همکاری‌های فرهنگی بین ایران و مجارستان را از جانب دولت شاهنشاهی امضا کرد که بعد از تصویب در پارلمان‌های دو کشور و مبادله اسناد آن، به مرحله عمل گذاشته خواهد شد.
ایران و مجارستان چندی قبل دو موافقت‌نامه همکاری اقتصادی و فنی و پرداخت و تجارت امضا کردند که هم‌اکنون در دست اجرا می‌باشد و در افزایش همکاری‌های دو کشور تأثیر به‌سزایی داشته است.
وزیر خارجه دیشب هنگام ورود به تهران مورد استقبال معاونان و مدیران کل وزارت خارجه قرار گرفت و در پاسخ به خبرنگاران پیرامون مذاکرات خویش با رهبران مجارستان گفت: این مذاکرات که تمام جوانب روابط ایران و مجارستان را دربر گرفت، بسیار موفقیت‌آمیز بود.[2]
 

استانداران به تهران آمدند

بامداد امروز به مناسبت پایان دوره کارآموزی مدیریت کارکنان شهرداری‌ها مراسمی با حضور وزیر کشور در وزارت کشور تشکیل شد.
آقای عبدالرضا انصاری، وزیر کشور، در این مراسم از پیشرفت سریع طرح‌های وزارت کشور در زمینه کارآموزی جوانان داوطلب خدمت در شهرداری‌ها اظهار خوشوقتی کرد و گفت: بر اثر بالا رفتن سطح زندگی مردم، قدرت تأمین اعتبارات مالی برای مردم بیش از گذشته است و در آینده این قدرت بیشتر خواهد شد و این امکان برای وزارت کشور فراهم شده که برنامه‌های بزرگی را در جهت نوسازی شهرها اجرا نماید و وزارت کشور برای نوسازی شهرها برنامه وسیعی دارد. در این مورد بهترین عامل نیروی انسانی است که آن هم با همکاری مؤسسات با وزارت کشور تربیت می‌شوند.
وزیر کشور سپس انتصاب آقای مهدی شیبانی را به سمت استاندار مازندران اعلام کرد و به خبرنگاران گفت: ملاحظه می‌کنید که شایعات تغییرات کلی در کادر استانداران بی‌اساس است.
وزیر کشور گفت: فردا کنفرانس استانداران با سخنرانی آقای نخست‌وزیر گشایش می‌یابد و در این کنفرانس برنامه چهارم، مشکلات کار استانداران و وزارت کشور، انجمن‌های شهر و سایر مشکلات موجود طرح خواهد شد.
امروز دبیرخانه کنفرانس استانداران اعلام کرد که آقایان استانداران سراسر کشور برای شرکت در کنفرانس به تهران آمده‌اند و از فردا در جلسات کنفرانس شرکت خواهند کرد.[3]
 

استاندار جدید مازندران معرفی شد

روزنامه «اطلاعات» نوشت: شاهنشاه آریامهر ظهر امروز آقای عبدالرضا انصاری، وزیر کشور، را به حضور پذیرفتند.
در این شرفیابی، وزیر کشور آقای مهندس مهدی شیبانی را به سمت استاندار جدید مازندران معرفی کرد.
آقای مهندس شیبانی در رشته کشاورزی از آمریکا فارغ‌التحصیل شده و خدمات خود را در وزارت کشاورزی آغاز کرده است. وی در کابینه آقای علم، معاون نخست‌وزیر و سرپرست سازمان جلب سیاحان بود و در دوره نوزدهم قانون‌گذاری به نمایندگی اهالی کاشان در مجلس شورای ملی انتخاب گردید.
مهندس شیبانی مدتی نیز مشاور عالی وزارت کشاورزی بود.[4]
 

شهریه مدارس ملی در سنا مطرح شد

ساعت 10 بامداد امروز جلسه علنی مجلس سنا به ریاست آقای مهندس جعفر شریف‌امامی تشکیل گردید.
چون برای نطق قبل از دستور ثبت نام نشده بود، مجلس وارد دستور شد و سؤال خانم دکتر شمس‌الملوک مصاحب از وزارت آموزش و پرورش در خصوص شهریه مدارس ملی مطرح گردید.
خانم دکتر فرخ‌رو پارسای، معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش، در پاسخ اظهار داشت: نظارت وزارت آموزش و پرورش بر مدارس ملی بر اساس امور فنی و تعلیماتی است و برای تعیین میزان شهریه نظارتی وجود ندارد و حداقل و اکثری برای این امر تعیین نشده و علت آن این است که شرایط محیط و کادر این مدارس یکسان نیست.
خانم دکتر پارسای گفت: هیچ‌یک از دبستان‌های ملی برای اجرای برنامه آموزشی که از طرف این وزارتخانه تعیین گردیده است بیش از حداکثر هشت‌هزار ریال در سال اخذ نمی‌نمایند، ولی آنچه که میزان شهریه را بالا می‌برد عبارت است از دروس اضافی مانند زبان خارجه، پیانو، موسیقی، ناهار، غذای سبک پیش از ظهر، اتومبیل و... .
در مورد نظارت وزارت آموزش و پرورش به فروش مواد غذایی در مدارس باید به اطلاع برسانم این نظارت با همکاری نمایندگان اداره بهداشت وزارت بهداری، انجمن بهداری تهران، انستیتو تغذیه، پلیس تهران انجام می‌گیرد و از این نظر سلامت دانش‌آموزان از مواد مصرفی در مدرسه تأمین می‌گردد و تعیین قیمت مواد خوراکی و امور مالی به عهده انجمن خانه و مدرسه است.
معاون وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: طرح‌های مختلف زیادی جهت رسیدگی به امور شهریه مدارس ملی تهیه و پیشنهاد شده است که اجرای هر یک به علت اشکالات عملی متوقف مانده است و اولیای فرزندانی که در مدارس ملی تحصیل می‌نمایند نیز با این محدودیت‌ها به علل مختلف موافقت نموده‌اند و بهترین و منطقی‌ترین دلیل آنها این است که چون مزایای آموزشی دیگری غیر از برنامه رسمی دولت در این مدارس وجود دارد و اولیا به میل خود شهریه مذکور را می‌پردازند بهتر آن است که این امر به عهده انجمن خانه و مدرسه گذارده شود.
 

بعضی‌ها کار تعلیم و تربیت را با تجارت مخلوط کرده‌اند!

خانم سناتور دکتر شمس‌الملوک مصاحب در مورد سؤال خود طی سخنانی اظهار داشت: آیا رویه بعضی از مدارس ملی که پس از پنج یا شش سال با سرمایه اولیه بسیار کم سرمایه‌دار می‌شوند و ساختمان‌های بزرگ بنا می‌کنند و اتومبیل‌های بسیار به راه می‌اندازند روشن است؟ آیا جز این است که باید معتقد شویم متأسفانه بعضی‌ها کار تعلیم و تربیت را با تجارت مخلوط کرده‌اند؟
ناطق پیشنهاد کرد تا سؤال ایشان برای رسیدگی بیشتر به کمیسیون تحقیق فرستاده شود.[5]
 

۱۸٦٥ هکتار اراضی بایر زیر کشت می‌رود

صبح امروز سومین شرکت سهامی زراعی کشور در ۱۷ کیلومتری شهر گلپایگان در قریه «نیوان نار» با ۱۳۵ نفر عضو در منطقه‌ای به وسعت ۲۳٦۹ هکتار طی تشریفاتی با حضور دکتر ولیان، وزیر اصلاحات ارضی و تعاون روستایی، و مهندس همایون‌فر، استاندار استان اصفهان، و نمایندگان اصفهان در مجلس شورای ملی و جمع کثیری از شخصیت‌های مملکتی و کشاورزان اصفهان کار خود را آغاز نمود.
در مراسم تشکیل این شرکت دکتر ولیان، وزیر اصلاحات ارضی و تعاون روستایی، طی سخنانی اظهار داشت: اکنون به دنبال اجرای موفقیت‌آمیز مراحل یکم و دوم قانون اصلاحات ارضی در سطح روستاها و الغای کامل رژیم ارباب و رعیتی و برای بهره‌برداری کامل از ثمرات اجرای برنامه اصلاحات ارضی، مقدمات اجرای یکی دیگر از ابتکارات تاریخی، اقتصادی و اجتماعی شاهنشاه آریامهر، یعنی تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی، در مناطق مختلف مملکت فراهم گردیده و امروز سومین شرکت سهامی زراعی کار خود را آغاز می‌نماید.
 

کشت اراضی بایر

وزیر اصلاحات ارضی اضافه کرد: ۱۳۵ نفر کشاورزان عضو این شرکت حق استفاده مطلق و دائم از ٥٠٤ هکتار اراضی متعلق به خود را پس از انجام ارزیابی به وسیله معتمدین محلی در اختیار شرکت گذارده و متناسب با ارزش این حق تعدادی از سهام شرکت را دریافت خواهند نمود و علاوه بر این وزارت اصلاحات ارضی و تعاون روستایی نیز در اجرای قانون تشکیل شرکت‌های سهامی زراعی مقدار ۱۸٦٥ هکتار اراضی بایر و قابل عمران متعلق به دولت را با حقابه مربوط از سد گلپایگان در اختیار این شرکت گذارده که از عواید متناسب با سهام مربوط به آن برای کمک به همین شرکت و اعضای آن اقدام نماید و به این ترتیب شرکت قادر خواهد بود که فعالیت‌های کشاورزی خود را در منطقه‌ای به وسعت ۲۳٦۹ هکتار آغاز نماید.[6]
 

از دو شرکت تعاونی سلب مزایا شد

در جلسه اخیر شورای عالی تعاون کشور که روز پنجشنبه در وزارت کار و امور اجتماعی تشکیل گردید از دو شرکت تعاونی تهیه و توزیع خواربار تهران و سیراب‌فروشان تهران به علت انحراف از اصول تعاون سلب مزایای تعاونی به عمل آمد و مراتب برای دریافت حق‌الثبت و مالیات مقرر به اداره ثبت شرکت‌ها و اداره کل مالیات‌های تهران اعلام گردید.
با این ترتیب شرکت‌های فوق‌الذکر از ردیف شرکت‌های تعاونی کشور خارج شدند.[7]
 

سفر درمانی رئیس مجلس به انگلیس!

امروز اطلاع حاصل شد که آقای مهندس عبدالله ریاضی، رئیس مجلس شورای ملی، بامداد روز شنبه 11 خردادماه برای معالجه بیماری قلبی خود به انگلستان مسافرت می‌نمایند.[8]
 

همکاری فنی ایران و آلمان در آینده به صورت وسیعی شروع می‌شود

پیش‎‌نویس قرارداد همکاری‌های فنی ایران و آلمان بعد از ظهر روز شنبه در کاخ وزارت امور خارجه «پاراف» گردید.
از جانب ایران آقای خسرو افشار، معاون کل وزارت امور خارجه، و از جانب دولت آلمان فدرال باختری آقای ویشنوفسکی، وزیر همکاری‌های اقتصادی این کشور، قرارداد مذکور را پاراف کردند.
قرارداد مذکور در آینده بین مقامات دو دولت به امضا خواهد رسید و پس از تصویب پارلمان‌های دو کشور به مرحله عمل درخواهد آمد.
ویشنو فسکی، که دیروز تهران را ترک کرد، به خبرنگاران گفت که همکاری‌های فنی ایران و آلمان در آینده به صورت وسیعی شروع می‌شود.
وی طرح مربوط به ایجاد انستیتو الکترونیک دانشگاه تهران جهت تربیت و تعلیم کارشناسان فنی را از جمله طرح‌های قابل ذکر در همکاری‌های آینده ایران و آلمان برشمرد.[9]
روزنامه «آیندگان» نیز نوشت: وزیر همکاری‌های اقتصادی آلمان بعد از ظهر روز شنبه پس از امضای قرارداد همکاری‌های فنی ایران و آلمان در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که توسعه صنعتی ایران باید با توسعه کشاورزی این کشور همراه باشد.[10]
 

«فدراسیون خلیج فارس یک تمهید امپریالیستی است»

«خبرگزاری آلمان» از کراچی گزارش داد: شاهنشاه ایران در مصاحبه‌ای با روزنامه «دان» چاپ کراچی فرمودند: خروج انگلیس از خلیج فارس باید واقعی و اصیل باشد. شاهنشاه در این مصاحبه از کوشش‌های انگلیس که می‌خواهد فدراسیونی از شیخ‌نشین‌ها در خلیج فارس تأسیس کند انتقاد کردند.
شاهنشاه فرمودند: فدراسیون پیشنهادی چیزی نیست جز یک تمهید امپریالیستی و دولت انگلیس قصد دارد به این ترتیب بعد از آنکه همان طور که اعلام کرده تا سال ۱۹۷۱ وقتی از شرق سوئز خارج شد از یک در دیگر وارد شود.
 

آمریکا و شوروی نباید جانشین انگلیس شوند!

در این مصاحبه شاهنشاه فرمودند خلأ قدرتی که بعد از خروج انگلیس در شرق سوئز پدید می‌آید باید به وسیله دولت‌های محلی پر شود. آمریکا و شوروی نباید سعی نمایند این خلأ را پر کنند.
ایران مایل است با کشورهای خلیج فارس مخصوصا عربستان سعودی دراین‌باره همکاری نماید.
شاه سپس گفت: از روابط نزدیک شوروی با پاکستان حسن استقبال می‌کند و اضافه کرد که این نزدیک شدن روابط طبیعی است و به نفع صلح و ثبات در این منطقه می‌باشد.
شاه گفت: در جنگ‌های ویتنام و خاورمیانه باید صلحی بر اساس مذاکره به‌وجود آید.[11]
 

کشتی‌های شوروی وارد آب‌های ایران می‌شوند

جراید امروز کشور نوشتند: دیدار رسمی هیئت نظامی شوروی از ایران پایان یافت و این هیئت بامداد امروز تهران را پس از یک اقامت یک‌هفته‌ای به سوی مسکو ترک کرد. 
مارشال ماتوی زاخاروف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اتحاد جماهیر شوروی و معاون اول وزارت دفاع این کشور که ریاست هیئت مذکور را به عهده داشت، جمعه شب در ضیافتی که در باشگاه نیروی دریایی آبادان به افتخار هیئت نظامی شوروی ترتیب یافته بود، گفت که با توجه به گسترش مناسبات دوستانه بین ایران و شوروی، به‌زودی کشتی‌های شوروی برای بازدید دوستانه وارد آب‌های ایران می‌شوند. 
زاخاروف در سخنان خویش، ترقیات ایران را تحت رهبری خردمندانه شاهنشاه مورد ستایش قرار داد. هیئت نظامی شوروی، که پس از دیدار از آثار تاریخی شیراز وارد آبادان گردید، از تأسیسات پالایشگاه نفت و سپس خانه‌های کارگران دیدن کرد. 
تیمسار ارتشبد دکتر آریانا، رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، و چند تن از شخصیت‌های برجسته نظامی ایران و همچنین سفیر شوروی در تهران، هیئت نظامی شوروی را بامداد امروز هنگام ترک تهران در فرودگاه مهرآباد بدرقه کردند.[12]
 

وزیر دارایی در کنفرانس پیشکاران دارایی:  در وصول مالیات، اصل بر اعتماد به مردم است 

کنفرانس پیشکاران و رؤسای دارایی‌های مستقل صبح امروز افتتاح شد. وزیر دارایی در مراسم گشایش این کنفرانس گفت که هدف از تشکیل کنفرانس پیشکاران و رؤسای دارایی‌های مستقل در سال جاری، اجرای صحیح و کامل و عادلانه قانون جدید مالیات‌هاست و اضافه کرد: 
برای اجرای این قانون باید فکر خود را عوض کنید؛ زیرا در گذشته مأموران مالیاتی عادت داشتند که مالیات مؤدیان را خودشان تعیین کنند و در صورت اعتراض مؤدی در آن تجدید نظر نمایند، درحالی‌که از این به بعد این خود مردم هستند که میزان درآمد و مالیات خود را تعیین می‌کنند و اصل بر اعتماد به مردم قرار گرفته است، مگر آنکه خلافش ثابت شود.
در امر رسیدگی به اظهارنامه‌ها نیز باید اظهارنامه‌های مؤدیان بزرگ مالیاتی در درجه اول مورد بررسی واقع شود.[13]
جمشید آموزگار، وزیر دارایی، همچنین در اجتماع اقتصاددانان اعلام کرد: اگر قانون جدید مالیات‌ها با شکست مواجه شود، مسئولیت آن را شخصا به عهده خواهم گرفت.[14]
 

سفر نخست‌وزیر عراق به ایران

«آیندگان» نوشت: سپهبد طاهر یحیی، نخست‌وزیر عراق، به دعوت امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر ایران، روز دوشنبه 3 تیرماه به تهران خواهد آمد.
نخست‌وزیر عراق در مدت اقامت خود در ایران میهمان آقای هویدا خواهد بود.
مدت اقامت و برنامه سفر نخست‌وزیر عراق هنوز اعلام نشده است.[15]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 7 خرداد 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. اطلاعات، 6 خرداد 1347، ص 20.
[2]. همان‌جا.
[3]. همان‌جا.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان، صص 1 و 20. 
[6]. همان‌جا.
[7]. همان، ص 17.  
[8]. همان‌جا.
[9]. همان‌جا.
[10]. آیندگان، 6 خرداد 1347، ص 10.  
[11]. اطلاعات، 6 خرداد 1347، ص 17؛ آیندگان، 6 خرداد 1347، ص 12.
[12]. اطلاعات، 6 خرداد 1347، ص 1.
[13]. همان‌جا.
[14]. همان‌جا.
[15]. آیندگان، 6 خرداد 1347، ص 12.
 


کد مطلب: 25940

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25940/6-خرداد-1347

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir