کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

25 فروردین 1347

25 فروردين 1404 ساعت 0:00

نامه بی‌ادبانه مأمور شهربانی به آیت‌الله طالقانی!/ هشدار شاه به کشورهای توسعه‌یافته!/ شیوخ خلیج فارس نگران تک‌روی ابوظبی هستند/ «تفاهم و همکاری ملل مسلمان ریشه اختلافات و ناراحتی را از میان برخواهد داشت»/ سیاست خارجی مراکش/ دیدار از مرکز اتمی/ نقشه شهر نمونه عباس‌آباد مشخص شد/ سیستم مخابراتی جدید شرکت ملی نفت ایران/ طبق قرارداد جدید ایران و شوروی، سیلوهایی به ظرفیت سیصدهزار تُن ساخته می‌شود/ شهردار مارسی به تهران می‌آید/ «کمبود معلم در مدارس با تهیه فیلم توسط وزارت فرهنگ و هنر مرتفع می‌شود»!/ هیئت اقتصادی افغانستان در بانک کشاورزی/ دستور جدید وزارت کشور برای انتخابات انجمن‌های شهر/ نصایح ورزشی فرح؛ ظاهرسازی نکنید حتی در تولد من!/ به موجب طرح جدید حمل زباله؛ به خانه‌ها کیسه زباله تحویل می‌شود



نامه بی‌ادبانه مأمور شهربانی به آیت‌الله طالقانی!

بر اساس یک سند ساواک به تاریخ ۲۵ فروردین ۱۳۴۷ «روز 22 /1 /47 جلسه بحث و تفسیر هفتگی در مسجد هدایت واقع در خیابان اسلامبول تشکیل گردید... پس از پایان نماز جماعت و تلاوت آیاتی از قرآن، سیدمحمود طالقانی به صحبت پرداخت و ضمن مقدمه‌ای اظهار داشت: به علل و جهاتی که قبلا نیز تصمیم به انجام آن داشتم از این هفته نوار ضبط صوت گذاشته‌ام تا افرادی که مایل به استفاده از بحث و تفسیر هر هفته این مسجد هستند از روی آن نوار پر کنند و مأمورین هم بتوانند از روی آن نوار تهیه کنند و به دستگاه گزارش نمایند یا اینکه اگر مأمورین برخلاف گزارش یا اشتباها مطالب را وارونه گزارش نمودند و دستگاه توضیحاتی خواست عین نوار پخش و مسئول آن خودم خواهم بود.
ناطق اضافه کرد شب قبل که در مسجد بودم یک مأمور شهربانی نامه‌ای از طرف شهربانی به من تسلیم داشت[1] که متن نامه خیلی بی‌ادبانه و به مطالبی اشاره شده بود که اساس واقعی نداشت و ضمن تهدیدات اضافه نموده بود که نسبت به قانون حمایت خانواده اهانت و جوانان و خدمتگزاران صدیق را افراد پرورشگاه‌ها معرفی کرده‌ام و مطالب دیگر که در جواب نامه که آن را همان موقع پس دادم باید گفت معلوم نیست دستگاه شهربانی تمام اعمالش خودسرانه است و در تمام کارهای قضایی و اجرایی رأسا دخالت می‌نماید یا صرفا برای اینجانب بوده است؟ اگر جرم و گناهی مرتکب شده‌ام و برخلاف قانون بوده طبق گزارش مأمورین خود بایستی به مراجع قضایی احاله و آن مراجع طبق اخطاریه‌ای مرا دعوت و بازجویی و محاکمه نمایند نه اینکه شخصا قوه قضائیه را نادیده گرفت.
بر اساس این گزارش آیت‌الله طالقانی در ادامه سخنان خود گفت: اینها می‌خواهند برای خوش‌خدمتی به شخص و فردی و نشان دادن خود به آن شخص دست به هر اقدام خلاف قانونی بزنند. اینها اگر می‌خواهند با این اعمال خوش‌خدمتی خود را نشان دهند و تمام خوش‌خدمتی‌ها ناشی از این اعمال باشد که باید گفت دشمن و کارشکن و اختلاف‌انداز و مفسده‌جوتر از همه هستند و فی‌الواقع یکی از دشمنان آن شخص که برای او داعیه خوش‌خدمتی دارند به‌شمار می‌روند. این کارهای اشتباه وضع را برای کسانی که کاری به کاری ندارند دشوار و برعکس می‌کند این اخطار و تهدید نشان می‌دهد دست‌هایی برای اخلال و فتنه‌انگیزی در کار است که چند روز قبل نیز یکی از روزنامه‌های معلوم‌الحال سرمقاله و مطالبی که حاکی از طرز تفکر نویسنده‌اش می‌باشد و جز آن انتظاری نباید داشت بر علیه اینجانب منتشر و هر چه خواسته اهانت نموده است که با مراجعه به وی اظهار داشته شهربانی به ما دستور داده این مطالب را انتشار دهیم؛ ما گناهی نداریم.
در برابر این نامه تهدیدآمیز و این روزنامه و مطالب آن چه باید گفت؟ به چه کسی حقیقت را گفت که شما اختلاف می‌اندازید، شماها رسما به اربابتان خیانت می‌ورزید. ما در اینجا از آیات قرآن ترجمه و تفسیر می‌نماییم و از سوره بقره تا سوره نساء را ترجمه و تفسیر کرده‌ایم. اگر مطالبی طی این آیات راجع به وراثت و سفها و غیره به میان آمد و توضیح داده شد میراث به چه افراد بلافصلی می‌رسد باید به نام اهانت به قانون حمایت خانواده  مورد اهانت طرفین قرار گیرم یا اگر برای روشن شدن بحث از آمار و ارقام دنیا استفاده شد به جایی توهین شده؟
من اصولا قانون حمایت خانواده را نمی‌دانم چیست و چون تمایلی به خواندن روزنامه‌ها ندارم آن را در روزنامه‌ای نخوانده‌ام تا ببینم این قانون حمایت خانواده با موازین قرآن و اسلام تطبیق دارد یا خیر و اگر تطبیق می‌کند که ما هم مدافع آن هستیم و در غیر این صورت نه تنها من بلکه هیچ کس آن را قبول ندارد و نخواهد داشت. در هر صورت مأمورین یا اگر برنخورد آقایان مأمورین اگر نتوانستند گزارش درست تهیه کنند نوار بیاورند و مطالب گفته‌شده اینجانب را ضبط و همراه ببرند؛ ضمنا همه مأمورین بد نیستند و یا نظرات شخصی با من ندارند و عده‌ای شرافتمند و مؤدب دیده‌ام که در دوران زندانم آنها را شناخته‌ام و واقعا افراد خوب و بی‌نظیر بوده‌اند.
سیدمحمود طالقانی سپس درباره حدود و مقررات در اسلام صحبت و مدت سه ربع به قوانین اسلام و حدود آن اشاره نمود که تماما روی نوار ضبط شد.
ناطق ضمن اظهارات فوق گفت: وای به حال اجتماع و ملتی که به بی‌بندوباری رو آورند و هیچ حدومرزی را برای جلوگیری از گناهان جلو خود نبینند. این اجتماع روزبه‌روز بدبخت‌تر و بیچاره‌تر خواهد شد. حدود و مقررات قرآن و اسلام اجتماع را از آلودگی‌ها و ناپاکی‌ها ایمن و جامعه را به راه صفا و راستی سوق می‌دهد.[2]
 

هشدار شاه به کشورهای توسعه‌یافته!

جراید امروز کشور نوشتند: با پیام شاهنشاه، ساعت 3:30 بعد از ظهر امروز هشتمین اجلاسیه وزیران سازمان عمران منطقه‌ای در باشگاه افسران تهران گشایش یافت. پیام شاهنشاه آریامهر به‌وسیله آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر، قرائت گردید و سپس آقای اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه ایران که ریاست جلسات هشتمین اجلاسیه وزیران سازمان عمران منطقه‌ای را به عهده دارد، نطق افتتاحیه‌ای ایراد نمود. پس از آن وزیران خارجه پاکستان و ترکیه نیز سخنانی ایراد کردند.
در پیام «محمدرضا پهلوی» آمده است:
من چندین بار در موارد مختلف به مشکل عظیم و اساسیِ اجتماع بین‌المللی نسل آینده، یعنی به دنیایی که به کشورهای ثروتمند و ملل فقیر تقسیم شده‌است، اشاره کرده‌ام. دنیایی که در آن ملل ثروتمند پیوسته بر ثروت و مکنت خود می‌افزایند، درحالی‌که ملل فقیر همچنان فقیرتر می‌شوند.
کشورهایی که از نظر اقتصادی توسعه یافته‌اند، بیش از این نخواهندتوانست جزیره خوشبختی خویش را در میان دریای خروشانی که از فقر و بدبختی موج می‌زند، حفظ و حراست کنند. در واقع بی‌اعتنایی ملل توسعه‌یافته، نسبت به تلاش و کوشش پیگیری که برای جلوگیری از تقسیم جهان به ملل ثروتمند و تهیدست انجام می‌شود، کاری بس خطرناک است. جای بسی نگرانی است که می‌بینیم ۷۵ درصد از جمعیت جهان فقط با ۱۵ درصد از مجموع درآمد آن زندگی می‌کنند، درحالی‌که ۸۵ درصد از این درآمد فقط به ۲۵ درصد از جمعیت جهان تعلق دارد. این تقسیم منطقی و عادلانه نیست و حتی به نفع ملل پیشرفته نمی‌باشد.
دومین جلسه کنفرانس ملل متحد این حقیقت را کاملا آشکار ساخته است که هرچند در تجزیه و تحلیل نهایی بار مسئولیت توسعه اقتصادی ملت‌ها بر دوش خود آنها قرار دارد، دنیای در حال توسعه باید روابط اقتصادی و بازرگانی را در داخل مرزهای خود از طریق سازمان‌های منطقه‌ای یا بین چند منطقه افزایش دهد.
در همکاری عمران منطقه‌ای، ما شرایط لازم را برای تولید و ایجاد صنایع سنگین فراهم آورده‌ایم، ولی این صنایع فقط با در اختیار داشتن بازارهای وسیع در مناطق بزرگ اقتصادی قابل دوام خواهند بود.
بر اساس گزارش جراید امروز پس از قرائت پیام شاه، آقای اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، بیاناتی در زمینه همکاری سه کشور و موفقیت‌هایی که نصیب سازمان عمران منطقه‌ای شد ایراد نمود و گفت:
ما از این حقیقت آگاهیم که در دنیای امروز که همه کشورها متقابلا به یکدیگر متکی هستند، همکاری بین‌المللی و برقراری حسن تفاهم بین همه کشورها بدون توجه به نظام اجتماعی و اقتصادی آنان برای حل مشکلات اساسی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جهان امری حیاتی است و همکاری عمران منطقه‌ای نمونه بارزی از این واقعیت است.
پس از گشایش این اجلاسیه، وزیران خارجه ایران، پاکستان و ترکیه مذاکرات رسمی خود را پیرامون توسعه بیشتر همکاری‌های منطقه‌ای در تهران آغاز کردند.
احسان صبری چاگلایانگیل، وزیر خارجه ترکیه که دیشب به تهران وارد شد، در فرودگاه مهرآباد با خبرنگاران مطبوعات از آینده روشنی که همکاری‌های سه کشور دربردارد سخن گفت.
احسان صبری در پاسخ به سؤال دیگری ایجاد وحدت اسلامی را میان کشورهای مسلمان جهان در قالب یک پیمان رسمی و امضاشده غیر ضروری دانست و گفت: چنانچه روح هماهنگی و اتحاد میان مسلمانان جهان وجود داشته باشد نیازی به امضای قرارداد نیست.
وی اظهار عقیده کرد که در حال حاضر در میان مسلمانان جهان هماهنگی و اتحاد وجود دارد.
وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به سؤال دیگری در مورد بحران منطقه عربی خاورمیانه گفت: اسرائیل باید بدون هیچ‌گونه قید و شرط سرزمین‌های اعراب را که به زور در اختیار گرفته پس بدهد. وی بار دیگر از مساعی شاهنشاه در پشتیبانی از حقوق اعراب اظهار قدردانی کرد و گفت: همان‌طوری که شاهنشاه عالیقدر ایران فرمودند، ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که با توسل به زور و قوه قهریه نمی‌توانیم سرزمین‌های دیگران را تصرف نماییم.[3]
 

شیوخ خلیج فارس نگران تک‌روی ابوظبی هستند

«رویتر» از دوبی گزارش داد: دو تن از رهبران دو شیخ‌نشین تحت‌الحمایه انگلیس امروز در ابوظبی با یکدیگر ملاقات می‌کنند تا درباره روابط آینده خود گفت‌وگو کنند. این دو عبارت‌اند از: شیخ راشد رهبر دوبی و شیخ زاید شیخ ابوظبی.
منابع مطلع گفتند که در مذاکرات امروز شیخ راشد نگرانی شیخ‌نشین‌های کوچک خلیج فارس را از سیاست تک‌روی احتمالی «ابوظبی» عنوان خواهد کرد.
شیخ زاید حاکم ابوظبی اخیرا با سلطان مسقط و عمان ملاقات کرد و برای یکسان کردن پول و برقراری خطوط ارتباطی و همکاری‌های فنی ابوظبی و مسقط عمان با او یک قرارداد دوجانبه بست.
ناظران اظهار می‌دارند که نتیجه مذاکرات نُه شیخ‌نشین خلیج فارس درباره فدراسیون خلیج فارس به نتایج مذاکرات امروز بستگی دارد.[4]
 

«تفاهم و همکاری ملل مسلمان ریشه اختلافات و ناراحتی را از میان برخواهد داشت»

روزنامه «اطلاعات» نوشت: اعلیحضرت پادشاه کشور مغرب امروز در سومین روز دیدار رسمی از ایران در جلسه مشترک مجلسین که در کاخ سنا تشکیل شده بود شرکت فرمودند و خطاب به نمایندگان ملت ایران بیاناتی ایراد فرمودند.
ساعت 10:30 شاهنشاه آریامهر درحالی‌که لباس نظامی به تن داشتند به کاخ سنا تشریف‌‎فرما شدند و در اتاق مخصوص منتظر میهمان عالیقدرشان گردیدند.
ساعت 10:55 اعلیحضرت حسن دوم، پادشاه مغرب، به کاخ سنا آمدند و مورد استقبال نخست‌وزیر، رؤسای مجلسین و وزیر امور خارجه قرار گرفتند.
در جایگاه هیئت‌رئیسه سه نفر از منشی‌های عضو هیئت رئیسه سنا و سه نفر از منشی‌های عضو هیئت‌رئیسه شورا در طرفین رئیس جلسه قرار داشتند. در جایگاه‌های اطراف تالار مجلس نمایندگان سیاسی، قضات، امرای ارتش، شخصیت‌های برجسته مملکتی که برای حضور در جلسه مشترک مجلسین دعوت شده بودند قرار داشتند.
در صندلی‌های جلو سالن اعضای هیئت دولت و سپس همراهان پادشاه مغرب نشسته بودند.
پس از خوشامد آقای مهندس شریف‌امامی، پادشاه مغرب بیاناتی بدین شرح ایراد کردند:
منظور ما از این دیدار، تقویت رشته‌های دوستی و برادری و استحکام همکاری میان دو کشور است و آرزومندیم که این یاری متقابل، سرمشق شایسته‌ای برای سایر دول باشد. ما قویا معتقدیم که همکاری بین کشورهای عرب و مسلمان به‌طور اخص و بین تمام کشورها به‌طور اعم، نتایج نیکویی به بار می‌آورد و ما ایمان داریم که تفاهم و همکاری توأم با احترام متقابل، ریشه اختلافات و حل بحران‌هایی را که به‌علت سوءتفاهمات و ناسازگاری و تحقیر قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی بروز می‌کند و توسل به زور و تهاجم را در پی دارد، از میان برخواهد داشت.
بدون برقراری توافق و تفاهم میان ملل و بدون رعایت تعهدات و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی، حصول ثبات و امنیت و صلح در جهان و بالتبع پیشرفت و توسعه کشورها امکان‌پذیر نیست. اگر این‌گونه تعهدات رعایت شده بود، صهیونیست‌ها جسارت آن را پیدا نمی‌کردند که تهاجم خود را عملی سازند و بدون بیم از مؤاخذه، سرزمین‌های عرب مسلمان را غاصبانه اشغال کنند و اهالی آن را در معرض ظلم و ستم و اخراج دسته‌جمعی قرار دهند.
 

سیاست خارجی مراکش

در مقابل ما نیز روشی در پیش گرفته‌ایم که از هر جهت منطبق با خط‌مشی سیاست خارجی ما و مبتنی بر احترام به اصول و ارزش‌های شناخته‌شده در جهان است. این بحران جز با خروج قوای اسرائیل از سرزمین‌های اشغال‌شده و اماکن مقدسه پایان نخواهد پذیرفت؛ زیرا عدل و انصاف و قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های صادره از طرف این سازمان جز این حکم نمی‌کنند.
 

دیدار از مرکز اتمی

پادشاه مراکش عصر امروز از مراکز رآکتور اتمی دانشگاه تهران در امیرآباد دیدن خواهند کرد. بامداد فردا، شاهنشاه آریامهر و میهمان عالیقدرشان برای دیدار از آثار تاریخی در اصفهان، تهران را با هواپیما به سوی این شهر ترک خواهند فرمود و بامداد روز سه‌شنبه، موکب اعلیحضرتین از اصفهان روانه شیراز خواهد شد.[5]
 

نقشه شهر نمونه عباس‌آباد مشخص شد

امروز خبرنگار «اطلاعات» محدوده نقشه‌ای را که جهت اجرا و احداث شهر نمونه در عباس‌آباد آماده شده است، به‌دست آورد.
این طرح و نقشه جهت اجرا به اداره شهرسازی ابلاغ شده است.
مهندسان شهرساز تا به‌حال دو طرح و نقشه برای شهر عباس‌آباد تهیه و به شهرداری ارسال داشته‌اند و پس از کسب نظر شهرداری، آخرین نقشه به شرحی که در زیر نوشته می‌شود، تنظیم و جهت اجرا به شهرداری فرستاده شده است.
به موجب این نقشه، در محدوده‌ای که شمال آن دره قشلاق و جنوب آن تخت طاووس و شرق آن مسیر جاده سوم و از غرب به خیابان پهلوی منتهی می‌گردد، شهر نمونه عباس‌آباد ساخته شود.
مشخصاتی که به این ترتیب نام برده شد، محورهای نقشه شهر نمونه عباس‌آباد است و مسیر این محورها موقعی مشخص خواهد شد که متن طرح و جزئیات آن اعلام گردد.
برای اجرای این مقررات این طرح و نقشه، شهردار تهران به اداره شهرسازی دستورات لازم را داده است و از این پس اداره مزبور پس از تهیه مقدمات، به مراجعان و ساکنان عباس‌آباد پاسخ قانع‌کننده خواهد داد.
این محدوده شامل محوطه دانشگاه نظامی و زاغه‌های عباس‌آباد و قسمت کوچکی از منطقه مسکونی عباس‌آباد می‌شود. در این محدوده، شهر نمونه و بازار مرکزی و مدرن تهران و مرکز سوپرمارکت‌ها، ساختمان عظیم نفت و ساختمان نمونه شهرداری تهران و ادارات مرکزی دولتی، مرکز سبز تهران و پارک و منطقه مسکونی احداث خواهد شد.[6]
 

سیستم مخابراتی جدید شرکت ملی نفت ایران

«اطلاعات» نوشت: سخنگوی شرکت ملی نفت ایران اظهار داشت که طرح عظیم سیستم مخابراتی «میکروویو» که با ایجاد آن، سیستم مخابراتی فعلی شرکت ملی نفت تبدیل به مدرن‌ترین سیستم‌های موجود در دنیا خواهد شد، به‌وسیله شرکت هلندی فیلیپس و با همکاری مهندسان و کارشناسان قسمت خطوط لوله شرکت ملی نفت ایران در دست اجراست.
قسمت اعظم این طرح در سال آینده تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
با آغاز بهره‌برداری از سیستم جدید مخابراتی، کلیه نقاط حساس خطوط لوله و صنعت نفت از لحاظ مخابراتی به یکدیگر متصل خواهد شد.
شرکت ملی نفت ایران با امضای قراردادهایی با شرکت‌های عامل نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت‌های وابسته، سرویس مخابراتی آنان را با استفاده از سیستم مخابراتی جدید به عهده خواهد گرفت.
قراردادهای دیگری نیز در همین زمینه با وزارتخانه‌های آب و برق و اطلاعات و همچنین تلویزیون ملی ایران به امضا رسیده است. شرکت ملی نفت ایران هم‌اکنون سرگرم تربیت کادر فنی مورد احتیاج سیستم مخابراتی جدید در داخل و خارج از کشور نیز می‌باشد.[7]
 

طبق قرارداد جدید ایران و شوروی، سیلوهایی به ظرفیت سیصدهزار تُن ساخته می‌شود

طبق قرارداد جدیدی که بین ایران و شوروی منعقد گردیده، تعدادی سیلوی دیگر به ظرفیت سیصدهزار تُن در مناطق غله‌خیز کشور ساخته خواهد شد. اکنون کارشناسان دو کشور مشغول تهیه و انتخاب زمین جهت ساختمان این سیلوها می‌باشند. این قرارداد علاوه بر قرارداد ساختمان یازده سیلوئی می‌باشد که حدود سه سال قبل بین دو کشور منعقد گردید.
گنجایش سیلوهای در دست ساختمان ۷۹ هزار تُن می‌باشد که ساختمان آن از سال گذشته شروع گردیده است. در بررسی‌های اخیر که به عمل آمده، توسعه سیلوهای در دست ساختمان تا حجم ۱۳۶ هزار تن پیش‌بینی شده است.
 

انبار فلزی

اجرای طرح ۷۹ هزار تُن سیلو تا آخر سال جاری در مناطق غله‌خیز کشور به پایان خواهد رسید و توسعه این سیلوها به میزان ۵۷ هزار تُن طی سال ۱۳۴۸ انجام خواهد شد. علاوه بر این سیلوها، صدهزار تُن انبار فلزی نیز ساخته شده است. انبارهای فلزی نگاه‌داری غله، دارای اسکلت فلزی و دیوار آجری بوده و مجهز به تهویه می‌باشند.
علاوه بر صدهزار تُن انبار فلزی که ساخته و تکمیل گردیده، پنجاه‌هزار تُن انبار جدید نیز به‌وسیله وزارت آبادانی و مسکن ساخته خواهد شد.[8]
 

شهردار مارسی به تهران می‌آید

به دعوت تیمسار سرتیپ صفاری، شهردار تهران، آقای گاستون دوفر، شهردار مارسی در جنوب فرانسه به تهران می‌آید.
شهردار مارسی از شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی کشور فرانسه می‌باشد و در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه یکی از دو رقیب ژنرال دوگل بود.
آقای گاستون دوفر پس از ورود به تهران و بازدید از مراکز شهر تهران، به شمال ایران سفر خواهد کرد.[9]
 

«کمبود معلم در مدارس با تهیه فیلم توسط وزارت فرهنگ و هنر مرتفع می‌شود»!

سمینار رؤسای فرهنگ و هنر شهرستان‌ها که به‌وسیله آقای پهلبد، وزیر فرهنگ و هنر، افتتاح شده بود، کار خود را آغاز کرد.
در این سمینار که با شرکت مسئولین ادارات وزارت فرهنگ و هنر استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شده بود، آقای دکتر کیا، معاون وزارت فرهنگ، و کاظم‌زاده، رئیس اداره کل هنرهای سمعی و بصری، و خوشنویسان، رئیس اداره کل آموزش، مطالبی پیرامون برنامه سمینار اظهار داشتند.
در سمینار مذکور که به منظور اجرای برنامه انقلاب اداری و واگذاری اختیارات بیشتر به رؤسای ادارات استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شده است، وزارت فرهنگ و هنر آمادگی خود را برای کمک به رفع کمبود معلمین مورد نیاز وزارت آموزش اعلام کرد. مقامات وزارت فرهنگ و هنر اظهار داشتند که با تهیه فیلم می‌توانند در کلیه دروس کمبود معلم را مرتفع کنند.
همچنین مقامات وزارت فرهنگ و هنر یادآور شدند که برنامه‌های جدیدی برای بازدید دانش‌آموزان از موزه‌ها تدوین شده است؛ به‌طوری که از اول مهرماه آینده معلمین نقاشی موظف خواهند بود که دانش‌آموزان را برای بازدید به موزه‌ها ببرند.[10]
 

هیئت اقتصادی افغانستان در بانک کشاورزی

هیئت اقتصادی افغانستان که به دعوت مقامات اقتصادی کشور به ایران آمده‌اند، صبح امروز در بانک کشاورزی حضور یافت و در جلسه‌ای که با حضور آقای مهندس صدقیانی، رئیس‌کل بانک، و اعضای هیئت عامل و معاونان بانک کشاورزی تشکیل شده بود، شرکت نمودند.
در این ملاقات، اعضای هیئت اقتصادی افغانستان از نحوه فعالیت و وظایف بانک کشاورزی در سنوات اخیر اطلاع حاصل نمودند.[11]
 

دستور جدید وزارت کشور برای انتخابات انجمن‌های شهر

به فرمانداران از طرف وزارت کشور دستور داده شد که مقدمات انجام انتخابات انجمن‌های شهر را فراهم سازند.
یک مقام رسمی در وزارت کشور امروز گفت: «دستور شروع انتخابات انجمن‌های شهر در نیمه دوم اردیبهشت‌ماه صادر خواهد شد و به‌دنبال آن، دفاتر ثبت‌نام برای صدور کارت انتخابات جهت رأی‌دهندگان دایر می‌شود».
 

نامزدها

مقامات رسمی اعلام کردند که بعد از صدور دستور وزارت کشور و دایر شدن دفاتر ثبت‌نام، نامزدهای انتخابات انجمن‌های شهر باید نامزدی خود را با امضای یکصد نفر از افراد رأی‌دهنده واجد شرایط، رسما اعلام دارند.
تعداد این قبیل افراد نامحدود می‌تواند باشد و مردم سراسر محلات تهران می‌توانند افراد مورد اعتماد خود را به این ترتیب به فرمانداری تهران معرفی و داوطلبی آنها را برای شرکت در انتخابات انجمن شهر اعلام دارند.
صورت اسامی معرفی‌شدگان در فرمانداری تهران به‌وسیله کمیسیونی که با شرکت فرماندار و نمایندگان دادگاه شهرستان، فرهنگ استان و معتمدان محلات در فرمانداری تشکیل می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته و سپس لیست دوم از طرف فرمانداری تهران و با در نظر گرفتن صلاحیت و اهمیت کاندیداها منتشر خواهد شد.
از روی صورت اسامی دوم، احزاب و جمعیت‌ها و منفردین می‌توانند نمایندگان خود را تعیین و اعلام دارند و مردم شهر فقط می‌توانند به آنها رأی بدهند. در خارج از این لیست، هر کسی رأی هم بیاورد، به موجب مقررات پذیرفته نیست.[12]
 

نصایح ورزشی فرح؛ ظاهرسازی نکنید حتی در تولد من!

روزنامه «آیندگان» نوشت: صبح روز دوشنبه گذشته علیاحضرت شهبانو، تیمسار خسروانی، رئیس سازمان تربیت بدنی، را به حضور پذیرفتند. در این شرفیابی که یک ساعت و نیم به طول انجامید، علیاحضرت اوامر موکدی پیرامون توسعه و تعمیم ورزش کشور صادر فرمودند.
علیاحضرت شهبانو فرمودند: از این پس باید در کلیه مسابقات ورزشی و در کلیه سازمان‌های ورزشی تظاهر و صحنه‌سازی به دور افکنده شود و از عملیات خلاف به‌شدت جلوگیری شود.
حتی در جشن‌های تولد خود ما نیز لزومی به تظاهر و صرف اعتبار غیر ضروری نیست. من روز تولد خودم را به ورزش بانوان کشور اختصاص داده‌ام و میل دارم ورزش نیز همگام با سایر شئون انقلاب شاه و مردم به پیش برود.[13]
 

به موجب طرح جدید حمل زباله؛ به خانه‌ها کیسه زباله تحویل می‌شود

شهردار تهران دستور اجرای طرح تازه جمع‌آوری زباله تهران را صادر کرد و ناحیه ۹ شهرداری تهران (مناطق امیرآباد، عباس‌آباد، یوسف‌آباد) به‌عنوان ناحیه نمونه انتخاب شدند.
به موجب دستور شهردار، 24هزار واحد کیسه استوانه‌ای مخصوص ریختن خاکروبه به منازل این ناحیه و نه‌هزار واحد سطل‌های استوانه‌ای مخصوص ریختن زباله در معابر این ناحیه، به مأموران شهرداری منطقه ۹ تحویل می‌شود.
کیسه‌هایی که به منازل داده می‌شود، با در نظر گرفتن اصول بهداشت و به ظرفیت هیجده لیتر ساخته شده و صاحبان منازل باید 120 ریال قیمت کیسه را که تحویل می‌گیرند، به مأموران بپردازند.
سطل‌های شهرداری در معابر و مراکز شهر نصب می‌گردد و ترتیبی داده می‌شود که در این مناطق، طرح شهرداری چه در داخل خانه‌ها و چه در معابر برای ایجاد نظم در امر جمع‌آوری زباله اجرا گردد. برای رفتگران محلاتی که اتومبیل‌های زباله‌کش به راحتی در مقابل خانه‌ها توقف می‌کنند، وسیله ساده‌ای جهت حمل و جمع‌آوری زباله تحویل شده که با همان وسیله در چهارچرخه‌ها، کیسه‌های زباله را تا نزدیکی کامیون حمل و تخلیه می‌کنند.
به رفتگران محلاتی که اتومبیل زباله‌کش به آنجا نمی‌رود، چهارچرخه‌هایی داده شده که چهار استوانه روی آنها جای می‌گیرد و حدود سیصد لیتر زباله را می‌توان با آنها حمل کرد.[14]
 صفحه اول روزنامه اطلاعات، 25 فروردین 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. ساواک در مورد این جریان چنین گزارش داده:
 به: 316 تاریخ : 25 /1 /47 از: 20 ه 3شماره: 1647 /20ه 3 موضوع : سیدمحمود طالقانی پیش‌نماز مسجد هدایت.
در ساعت ۲۰ مورخه 21 /1 /47 هنگامی که نام‌برده بالا از مسافرت چالوس مراجعت نموده بود یکی از مأمورین کلانتری 9 به نام احمدی اخطاریه‌ای به سیدمحمود طالقانی ارائه و اظهار داشت: چون شما در قانون حمایت خانواده صحبت‌ها کرده‌اید از این پس ممنوع‌المنبر می‌باشید.
وی در پاسخ اظهار داشت: من از حبس و تبعید نمی‌ترسم شما می‌توانید ضبط صوت بیاورید و حرف‌های مرا ضبط کنید. من گفته قرآن را بازگو می‌کنم اگر مخالفید قرآن‌ها را جمع کنید.
ملاحظات: هرگونه اقدام مستقیم موجب شناسایی منبع خواهد شد.
[2]. پایگاه‌های انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک؛ مسجد هدایت، ج 1، ص 310.
[3]. اطلاعات، ۲۵ فروردین ۱۳۴۷، صص ۱ و ۱۷.
[4]. همان، ص ۱۷؛ آیندگان، ۲۵ فروردین ۱۳۴۷، صص ۱ و ۱۲.
[5]. اطلاعات، ۲۵ فروردین ۱۳۴۷، صص ۱ و ۱۷.
[6]. همان، ص ۱۷.
[7]. همان، ص ۴.
[8]. همان، ص ۲۰.
[9]. همان‌جا.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌جا.
[12]. همان، ص ۱
[13]. آیندگان، ۲۵ فروردین ۱۳۴۷، ص ۱۱. عوام‌فریبی‌ها و ظاهرسازی‌های فرح دیبا تا به حدی بود که محمدرضا پهلوی را نیز به واکنش وا می‌داشت. اسدالله علم، وزیر دربار شاه، در خاطرات سه‌شنبه 28 مهر ـ شنبه 30 آبان 1349 نوشته است:
«...به همراه شاه به اصفهان رفتیم و او سد شاه عباس را افتتاح کرد... شهبانو در آنجا به ما ملحق شد. سر شام به اطلاع ما رساند که یکی از مجلات هفتگی در شرح جشن تولد او در بیرجند ادعا کرده که فقط کیک تولد به تنهایی دویست دلار هزینه برداشته؛ سپس افزود: خیلی بد است که روزنامه‌ها چنین اخباری چاپ کنند، که نمونه وحشتناکی از ریخت و پاش و اسراف است. شهبانو این نکات را در حضور من و نخست‌وزیر گفت، ولی شاه بدون رودربایستی از ما، خشمش را آشکار کرد و گفت: "تحمل این قبیل خودشیرینی‌ها را برای جلب افکار عمومی ندارم. در بیرجند شما بسیار هم از مراسم لذت بردید و خوش گذشت و کیک لعنتی را هم با اشتهای کامل میل کردید، اما به محض اینکه روزنامه‌ها یک مزخرفی چاپ می‌کنند، فروتنی‌تان گل می‌کند و درباره اسراف و ریخت و پاش گله و شکایت می‌کنید." از جهتی از شنیدن حرف‌های شاه خوشحال شدم، اما در عین حال شرمنده هم شدم؛ در حضور نخست‌وزیر هم بود، و گذشته از اینها من ضیافت بیرجند را ترتیب داده بودم. شهبانو بسیار ناراحت شد».
رک: اسدالله علم، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیراسدالله علم)، ج 1، تهران، طرح نو،‌ بهار 1371، صص 271ـ272.
[14]. اطلاعات، ۲۵ فروردین ۱۳۴۷، ص ۱.
 


کد مطلب: 25883

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25883/25-فروردین-1347

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir