پاسخ آیت‌الله میلانی به پرسش نمایندگان اصناف تهران درباره شرکت در انتخابات/دادگاه متهمین 15 خرداد وارد شور شد/تجار برنج به دولت اعتماد ندارند/همسر علی امینی تحت تعقیب قرار گرفت/اشباع بازار از چای قاچاق/تقلیل صادرات کتیرای ایران
26 مرداد 1342
پاسخ آیت‌الله میلانی به پرسش نمایندگان اصناف تهران درباره شرکت در انتخابات
آیت‌الله میلانی در پاسخ به پرسش نمایندگان اصناف تهران درباره شرکت در انتخابات دوره بیست‌ویکم مجلس شورای ملی تصریح کرد: در این چند روزه از طبقات و نقاط مختلف این مملکت به وسیله نامه و تلگراف حتی با فرستادن اشخاص متعهد نظیر این سؤال از حقیر می‌شود و به انتظار آنکه شاید اولیا متوجه و متنبه شوند از تسریع در جواب خودداری کردم، ولی اکنون به نحوی که آقایان مرقوم داشته‌اید، هیچ یک از شرایط انتخابات موجود نیست.
آیت‌الله میلانی افزوده است: در حال حاضر که بسیاری از برادران و فرزندان مسلمان این مملکت به جرم اظهار حق در زندان به سر می‌برند و جمعی از رجال ملت محبوس بوده و می‌شنویم برای آنها پرونده‌سازی می‌شود، محاکمات ساختگی و عملیات ضد انسانی در همه جا به چشم می‌خورد، هیچ کس مجاز در اظهار عقیده خود نمی‌باشد، وسایل تبلیغات که در انحصار دولت بوده و ملت مسلمان از هرگونه وسیله‌ای برای بیان عقاید خود ممنوع می‌‎باشد از اجتماعات مذهبی و ملی جلوگیری شده و تنها اجتماعاتی مجاز است که به دستور دولت تشکیل می‌شود، جریان انتخابات به صورتی است که هیچ گونه نظارتی بر آن از طرف رأی‌دهندگان میسور نمی‌باشد و با توجه به نکات بسیار دیگر شرکت ملت مسلمان در چنین انتخاباتی شرعا و عقلا مجاز نبوده، بلکه وظیفه دارند در راه رفع این اختناق و مطالبه یک حکومت مشروع و قانونی کوشیده و اجازه ندهند بیش از این به حریم اسلام و حقوق ملت مسلمان تجاوز شود.
در بخش دیگری از جواب آیت‌الله میلانی تصریح شده است: البته باید در این راه از حضرت بقیه‌الله ارواحنا له الفداء استمداد جست. امید است با توجه به مقام ولایت خدای متعال جل و علا با حل مشکلات بر ما منت بگذارد که فرموده است: «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ».1
 
دادگاه متهمین 15 خرداد وارد شور شد
روزنامه «اطلاعات» نوشت: ساعت 7 صبح امروز دادگاه متهمین واقعه 15 خرداد در پادگان عشرت‌آباد تشکیل شد و مدافعات آخرین متهم (اسماعیل رضایی) استماع گردید، سپس دادگاه از ساعت 8 صبح برای صدور رأی وارد شور شد و  شور دادگاه تا آخرین لحظاتی که روزنامه زیر چاپ می‌رفت ادامه داشت. [رک: روزشمار 13 مرداد 1342، روزشمار 19 مرداد 1342، روزشمار 22 مرداد 1342، روزشمار 23 مرداد 1342، روزشمار 25 مرداد 1342]
 
تجار برنج به دولت اعتماد ندارند
روزنامه «اطلاعات» امروز از قول یکی از تجار صادرکننده برنج نوشت: حالا که سروصدای برنج درآمده دولت با صدور یک تصویب‌نامه پای خود را از ماجرا بیرون کشیده و مردم را با بحرانی که دست به گریبان آن هستند تنها گذارده است.
به گفته این تاجر، واگذاری کار صادرات برنج به مردم از نظر اصولی درست است، ولی در اینجا یک سؤال وجود دارد و آن این است که وزارت اقتصاد چرا در ابتدای سال و موقع انتشار مقررات صادرات و واردات، صادرات برنج را برای فصل تولید آزاد نکرد. لابد اگر سر و صدای بحران برنج بلند نشده بود، این تصویب‌نامه هم صادر نمی‌شد.
با آنکه تصویب‌نامه آزادی صادرات برنج و لغو سود بازرگانی صادراتی آن صادر شده، باز تجار صادرکننده دست روی دست گذارده‌اند و خرید نمی‌کنند. دلیلش هم خیلی روشن است؛ چون به دوام تصمیم وزارت اقتصاد اعتماد ندارند و فکر می‌کنند همان طور که سروصدای برنج موجب صدور تصویب‌نامه شد، ممکن است سر و صدای دیگری سبب صدور تصویب‌نامه دیگری شود و سرمایه و هستی تجار را به خطر اندازد.
وی افزود: اگر وزارت اقتصاد اعلام کند که تا شش ماه دیگر تصویب‌نامه آزادی صادرات برنج تغییر نخواهد کرد، آن وقت ممکن است امیدوار بود که بازرگانان برای خرید برنج جهت صادرات اقدام کنند.2 [رک: روزشمار 10 مرداد 1342]
 
همسر علی امینی تحت تعقیب قرار گرفت
بتول امینی، همسر دکتر علی امینی، نخست‌وزیر سابق، تحت تعقیب قانونی قرار گرفت و به سفارتخانه‌های ایران در خارج دستور اعزام وی صادر شد.
به طوری که امروز اعلام شد، خانم بتول امینی متهم است که در زمان نخست‌وزیری همسر خود چندین میلیون ریال کلاهبردای کرده است.
بر طبق گزارش و اطلاعاتی که به بازپرس داده شده است، خانم بتول امینی، همسر نخست‌وزیر سابق، متهم است که به اتکای شوهرش و ادعای اینکه در دستگاه دادگستری صاحب نفوذ است، مرتکب چندین میلیون کلاهبرداری و سوء استفاده شده است.3
 
اشباع بازار از چای قاچاق
روزنامه «اطلاعات» نوشت: بازار چای رضایت‌بخش نیست. قسمت مهم چای خارجی مورد معامله از چای وارداتی از طریق مبادلات مرزی و قاچاق می‌باشد و چایی که در مبادلات مرزی به ایران وارد می‌شود معمولا می‌بایستی بر اساس احتیاجات ساکنان آن منطقه باشد، اما از این راه مقادیر فراوانی چای وارد می‌شود که در تمام شهرهای مرکزی و حتی تهران مورد معامله قرار می‌گیرد. 
بر اساس این گزارش، چای سیلان که می‌بایستی طبق قرارداد در سال جاری وارد شود، به علت اینکه خرید چای سیلان به اندازه کافی نرسیده، اجازه ورود داده نشده است، سهمیه چای کلکته هم تمام شده و سهمیه جدید داده نمی شود.
بازار چای تحت تأثیر اوضاع و احوال فوق و کمی مصرف تابستان و اصولا رکود شدید همه‌جانبه بازار فعالیت رضایت‌بخشی ندارد. در رونق پاییزی هم اگر وضع واردات چای سیلان و کلکته روشن نشود، بازار تحت تأثیر چای قاچاق و چایی که از طریق مبادلات مرزی وارد می‌شود قرار خواهد گرفت.4
 
تقلیل صادرات کتیرای ایران
در سال‌های اخیر میزان صادرات کتیرای ایران تقلیل یافته و رقم آن، که در سال 1339 به 2/5 هزار تن رسیده بود، در سال 1341 به 2 هزار تن کاهش یافت.
علت اساسی تنزل صادرات کتیرا مربوط به رواج معاملات کتیرای مصنوعی در کشورهای مصرف‌کننده این کالا است.5
 

https://iichs.ir/vdcb.fbwurhbg9iupr.html
iichs.ir/vdcb.fbwurhbg9iupr.html
نام شما
آدرس ايميل شما