محاکمه 7 امیر ارتش به اتهام تقلب و تدلیس!/قیمت قند و شکر افزایش یافت؛ دولت: مردم کمتر مصرف کنند!/اصلاحات ارضی در کردستان/انتقاد «امیرانی» به بسته شدن یک‌شبه مطبوعات؛ راه توبه را برای روزنامه‌ها باز بگذارید!/مردم به روزنامه‌ها اقبالی نشان نمی‌دهند/تلاش یک مجله برای خارج کردن مرجعیت از ایران و تعطیلی حوزه علمیه قم!/حمل ارزان کالاهای صادراتی ایران از راه شوروی/وزیر مشاور استاندار جدید خراسان شد
24 فروردین 1342
محاکمه 7 امیر ارتش به اتهام تقلب و تدلیس!
امروز یک مقام مطلع نظامی اطلاعاتی را به شرح زیر در اختیار روزنامه‌ها قرار داد: پرونده هفت نفر از افسران و غیرنظامیان که متهم به تقلب و تدلیس در خرید و تأسیس کارخانه باطری‌سازی اداره تسلیحات ارتش می‌باشند به دادگاه ویژه احاله گردیده است.
به گفته وی، در این پرونده سپهبد بازنشسته احمد وثوق، وزیر جنگ سابق، نیز دارای اتهاماتی می‌باشد که مربوط به زمان وزارت ایشان است و پرونده از این جهت مفتوح خواهد ماند و با تشریفات قانونی بعدا رسیدگی خواهد شد.
ریاست این دادگاه را تیسمار محمدعلی پیروزان، رئیس دانشگاه جنگ، برعهده دارد. در این پرونده غیر از وزیر جنگ سابق، هفت تن از امرای بازنشسته ارتش نیز محاکمه خواهند شد.
 
قیمت قند و شکر افزایش یافت؛ دولت: مردم کمتر مصرف کنند!
امروز اعلام شد که قیمت قند و شکر افزایش پیدا کرده است و عبدالحسین بهنیا، وزیر دارایی، اعلامیه‌ای را به این جهت صادر کرد.
در این اعلامیه آمده است: در اثر افزایش قیمت قند و شکر در بازار دنیا که به طور ناگهانی به سه برابر قیمت سال گذشته افزایش یافته که در نتیجه یک سلسله حوادث بین‌المللی است، وزارت دارایی بالاجبار و با نهایت تأسف با اجازه هیئت دولت، قیمت فروش قند و شکر را از قرار کیلویی 4 ریال ترقی داده است.
در ادامه این اعلامیه آمده است: وزارت دارایی با اظهار تأسف از این وضعیت که دستگاه‌های ملی و اقتصادی داخلی هیچ نوع مداخله‌ای در پیدایش موجبات آن نداشته‌اند از مردم تقاضا دارد که در مصرف قند و شکر هر قدر ممکن است صرفه‌جویی نمایند که از میزان احتیاج به جنس خارج کمتر شود و بار سنگین هزینه ارزی خرید این کالا تقلیل یابد و از صاحبان کارخانجات داخلی نیز انتظار دارد که تا فرصت برای کشت و افزایش تولید باقی است در این زمینه بکوشند و به اقتصاد مملکت و موازنه ارزی کمک نمایند.
 
اصلاحات ارضی در کردستان
صبح امروز تیمسار سپهبد ریاحی وزیر کشاورزی به منظور توزیع اسناد مالکیت با هواپیما وارد سنندج شد و در فرودگاه از طرف استاندار، معاون لشکر، سران عشایر و عده‌ای از دهقانان مورد استقبال قرار گرفت.
آنگاه وزیر کشاورزی به طرف استانداری حرکت کرد؛ در مقابل استانداری مهندس آراسته، سرپرست اصلاحات ارضی کردستان، گزارشی در مورد تقسیم 53 آبادی که اسناد آنها آماده شده است به اطلاع رسانید.
پس از آن، وزیر کشاورزی اسناد 26 آبادی را به 18 نفر از نمایندگان 1842 کشاورز تسلیم کرد. پس از توزیع اسناد، وزیر کشاورزی در بیاناتی گفت: خرده‌مالکین و کشاورزان در سال جاری باید بیشتر در پیشرفت امور کشاورزی کوشش نمایند.
 
انتقاد «امیرانی» به بسته شدن یک‌شبه مطبوعات؛ راه توبه را برای روزنامه‌ها باز بگذارید!
علی‌اصغر امیرانی در ستون «بدون روتوش» امروز مجله «خواندنی‌ها» با اشاره به تعطیلی یک‌شبه 76 روزنامه و مجله1 نوشت: در کار تصفیه مطبوعات هم مانند دیگر کارها، اگر فرض کنیم تصفیه‌شدگان همگی از... کفار مطبوعات بودند و باقی‌ماندگان همگی شبلی و بایزید، عقل حکم می‌کند در توبه را که خدا بر روی بندگان غافل و جاهلش همه‌وقت باز گذاشته، بر روی آنها نبندیم.
امیرانی نتیجه گرفته است: به نظر من اکنون که دولت در مورد تصفیه‌شدگان به مرگ گرفته، به آسانی می‌تواند آنها را به تب راضی کند و از میان همین طایفه مسلمانانی پاک و مفید تحویل جامعه مطبوعات بدهد. این رسالتی است که از عهده وزیر مشاور و سرپرست انتشارات خودش بهتر از هر کس برمی‌آید و به مصلحت هم نزدیک‌تر است و یا لااقل  به نظر ما چنین می‌نماید.2
 
مردم به روزنامه‌ها اقبالی نشان نمی‌دهند
محمود عنایت در «مجله فردوسی» نوشت: اگر علامه دهخدا سر از قبر دربیاورد، شاید به زحمت پانصد الی هزار نفر خریدار و خواننده باگذشت و فداکار برای او فراهم آید، اما اگر اصغر قاتل بعثتی کند و خاطرات آدمکشی و آدم‌دزدی را به چاپ برساند میلیون‌ها زن و مرد آثار او را سر دست می‌برند.
بنده سال‌هاست این داغ به دلم مانده است که به عنوان تقدیر و تجلیل از یک شخصیت فرهنگی هم شده عکس آقای حبیب یغمایی را روی جلد مجله چاپ کنیم. اگر قبل از تصویب‌نامه اخیر خردلی امید بدین کار سترگ بود، اکنون وحشت لغو امتیاز و تنزل فاحش تیراژ آن اندک‌مایه را نیز پاک از میان برده است.
به نظر حقیر مسئله «مطبوعات بی‌خواننده» از گویاترین و جالب‌ترین پدیده‌های تاریخ اجتماعی معاصر ماست. در هیچ دوره‌ای از ادوار اخیر تا این حد مطبوعات بی‌خواننده یا کم‌خواننده فراوان نبوده‌اند.
نویسنده نتیجه گرفته است: سخن آن است که مردم به طور کلی نسبت به مطبوعات اقبالی ندارند. این عدم اقبال نشانه طرز تفکر و بینش خاص مردم نسبت به اوضاع و احوال روز بوده است. من اسم این عدم اقبال را نوعی مقاومت منفی می‌گذارم. مردم عملا مطبوعاتی را که به رسالت خود بی‌اعتنا بودند طرد کردند و به جرایدی هم که نسبتا حامل رسالتی بودند اقبال و ارادتی ننمودند.3
 
تلاش یک مجله برای خارج کردن مرجعیت از ایران و تعطیلی حوزه علمیه قم!
«خواندنی‌ها» به نقل از «بامشاد» نوشت: به قرار اطلاع حضرت آیت‌الله حکیم، یکی از روحانیون عرب شیعه، به رهبری شیعیان جهان برگزیده خواهند شد و در این زمینه فعالیت‌هایی آغاز شده است.
برگزیده شدن حضرت آیت‌الله حکیم به ریاست شیعیان جهان پس از رحلت آیت‌الله بروجردی مورد گفت‌وگوی جامعه روحانیون ایران بود و هیئت حاکمه ایران نیز در همان وقت علاقه‌مندی خود را به این موضوع نشان داد.
از طرف آقای وزیر دربار شاهنشاهی و سایر آقایان وزیران نیز پس از فوت حضرت آیت‌الله بروجردی تلگراف‌های تسلیت تنها به حضور آیت‌الله حکیم به نجف مخابره شد.
حضرت آیت‌الله حکیم طی نامه‌هایی که به دوستان روحانی خود نوشته‌اند از آنان دعوت نموده‌اند که به نجف اشرف مهاجرت نمایند4 و ایشان را تقویت کنند. «بعضی از روحانیون ایران» نیز بی‌میل نیستند که حوزه علمیه قم به عراق منتقل شود.5
 
حمل ارزان کالاهای صادراتی ایران از راه شوروی
امروز اطلاع حاصل شد که در مذاکرات مربوط به تدوین آیین‌نامه اجرایی قرارداد ترانزیت ایران و شوروی، نمایندگان بازرگانی شوروی وعده دادند که در کرایه حمل کالاهای ترانزیتی ایران به مقصد اروپا که از طریق شوروی حمل شود، تخفیف لازم منظور گردد تا حمل به مقصد اروپا نسبت به راه دریای جنوب ارزان‌تر تمام شود.
 
وزیر مشاور استاندار جدید خراسان شد
تیمسار سپهبد امیرعزیزی، وزیر کشور، به سمت استاندار خراسان منصوب شد. این خبر امروز رسما به وسیله وزارت کشور تایید گردید و اعلام شد که انتصاب وزیر فعالی مشاور به سمت استاندار خراسان به تصویب هیئت دولت نیز رسیده است.6
 

https://iichs.ir/vdca.anik49nio5k14.html
iichs.ir/vdca.anik49nio5k14.html
نام شما
آدرس ايميل شما