وزیر کشور: نان به دو برابر قیمت معمولی  فروخته می‌شود!/آغاز اجرای قانون سهیم کردن کارگران از 15 اردیبهشت/تشکیل کنفرانس نظامی سنتو در تهران/اسدالله علم: بدخواهان می‌خواهند از «سپاه دانش» خرده بگیرند!/پایان بدون نتیجه مذاکرات بازرگانی ایران و هند/چند کلمه درباره کارمندان/کشور باید برنامه سنجیده و حساب‌شده داشته باشد که ندارد!/درباره افتتاح کارخانه داروسازی!/ننگ نیست که برای یک سردرد معمولی از خارج دارو وارد کنیم؟!/مالکین سابق در چه حال‌اند و چه می‌کنند؟!/مطبوعات در شهرستان‌ها نیز محدود خواهند شد!/درآمد آگهی‌های رادیو بیش از عواید معادن ایران!
7 اردیبهشت 1342
وزیر کشور: نان به دو برابر قیمت معمولی  فروخته می‌شود!
نانواهای تهران و حومه در محل سندیکا اجتماع کردند. آقایان دکتر پیراسته، وزیر کشور، احمد نفیسی، شهردار تهران، غفاری، مدیرکل غله و نان، و سیادت، عضو دادگاه کیفر گران‌فروشان، در این اجتماع حضور داشتند.
دکتر پیراسته، وزیر کشور، در این اجتماع پشت تریبون قرار گرفت و درحالی‌که چند نان سنگک و تافتون در دست داشت، چنین اظهار کرد: من چند روز پیش رسما گفتم و جراید هم نوشتند که نان را به دو برابر قیمت معمولی به مردم می‌فروشند؛ حالا هم آمده‌ام بگویم که این وضع قابل دوام و تحمل نیست و بی‌نهایت اسباب تأسف من است. همین حالا هنگامی که به اینجا آمدم فرستادم از چند دکان نان خریدند؛ خودم رسیدگی کردم؛ این است نمونه نانی که نانواها به مردم می‌دهند. حاصل بررسی ما این چند روز این است که نان در تهران بی‌نظم‌ترین ماده غذایی است که به دست مردم می‌رسد.
وزیر کشور افزود: در کار شما نظم و ترتیب و مراقبت نیست و خواهران و برادران ما باید بعضی اوقات به دو سه برابر قیمت نان بخورند. اگر قرار است که نانوا اجحاف کند و از نرخ مقرر تجاوز نماید، بقیه اصناف نیز تجاوز خواهند کرد. آقایان این وضع قابل دوام نیست
وزیر کشور تأکید کرد: در درجه اول شما را به قهر خداوند توجه می‌دهم و در درجه دوم شدت عملی که تا به حال کسی ندیده به خرج خواهم داد. من دستور داده‌ام کسانی که از نرخ مقرر تجاوز می‌کنند بدون ترحم پروانه آنها لغو می‌شود.
 
آغاز اجرای قانون سهیم کردن کارگران از 15 اردیبهشت
سخنگوی وزارت کار امروز به خبرنگاران گفت: در جلسه اخیر کمیسیون مندرج در ماده یک قانون سهیم کردن کارگران در منافع کارگاه‌های صنعتی تشکیل گردید و تاریخ اجرای قانون را 15 اردیبهشت‌ماه 1342 تعیین کرد.
سخنگوی وزارت کار افزود: کارگاه‌های مشمول قانون فرصت دارند تا پایان خردادماه 1342 طبق ماده 2 قانون نسبت به انعقاد پیمان دسته‌جمعی اقدام کنند.1
 
تشکیل کنفرانس نظامی سنتو در تهران
کنفرانس نظامی سنتو امروز با حضور رؤسای ستاد مشترک ایران، انگلیس، پاکستان و ترکیه در باشگاه افسران تشکیل گردید. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، که برای شرکت در این کنفرانس نظامی به ایران آمده است، دیروز به حضور شاهنشاه رسید. کمیته سنتو از امروز به طور سری تشکیل جلسات خود را آغاز کرد. فردا نیز قرار است مانور بزرگ ارتش در حضور فرماندهان سنتو برگزار شود. [رک: روزشمار 6 اردیبهشت 1342]
 
اسدالله علم: بدخواهان می‌خواهند از «سپاه دانش» خرده بگیرند!
در ضیافتی که به مناسبت پایان دوره آموزش اولین دسته سپاه دانش تشکیل شده بود، اسدالله علم، نخست‌وزیر، گفت: بدخواهان و بداندیشان که خیال می‌کنند با انتقاد و خرده‌گیری می‌توانند جلوی سیر ترقی این مملکت را بگیرند منتظرند تا کار نامناسبی از افراد سپاه دانش سربزند و آن را هزار بار بزرگ‌تر در برابر دشمنان مملکت جلوه دهند.
نخست‌وزیر افزود: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که واقعا افتخارآمیز است و اساس یک جامعه نوین برای مملکت پی‌ریزی می‌شود. ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که ملت ایران احساس می‌کند از هر حیث آزاد است و ملت ایران احساس می‌کند که اکنون دوره‌ای رسیده است که باید در پشت سر شاهنشاه خود بر تمام مشکلات پیروز شود.
 
پایان بدون نتیجه مذاکرات بازرگانی ایران و هند
ادامه مذاکرات بازرگانی ایران و هند به دو ماه دیگر موکول شد و اعضای هیئت بازرگانی اعزامی ایران به دهلی نو، بدون تهیه طرح مشترک قرارداد بازرگانی ایران و هند، دیروز این کشور را به مقصد پاکستان ترک کردند.
به قرار اطلاع، بین مقامات بازرگانی هندوستان و اعضای هیئت تجاری ایران روی موضوع تاریخ اجرای قرارداد دو کشور توافقی حاصل نشده است و بدین سبب ادامه مذاکرات به دو ماه دیگر موکول شده که هیئتی از هند به ایران بیاید تا برای تهیه طرح مشترک قرارداد جدید بازرگانی دو کشور با مقامات بازرگانی ایران گفت‌وگو و تبادل نظر کنند.
هندی‌ها پیشنهاد کرده بودند که قرارداد جدید بلافاصله پس از امضا اجرا شود؛ درحالی‌که مقامات ایرانی اجرای قرارداد جدید را موکول به انقضای مدت قرارداد موجود، که سه ماه دیگر از مدت آن باقی است، کرده بودند.2
 
چند کلمه درباره کارمندان
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله شماره امروز خود نوشته است: ما همه اذعان داریم بزرگ‌ترین مسئله مملکت ما تأمین زندگی مستخدمین و حقوق‌بگیران دولت است. در یک زمان نسبتا کوتاه چنان تشکیلات دولتی ایران وسیع شد و چنان مردم به میزها و صندلی‌ها و مشاغل دولتی هجوم آوردند که امروز لفظ «کار» به طور اطلاق به کار دولتی گفته می‌شود؛ حتی همان مردمی که یک روزگاری می‌گفتند: ما دختر به نوکر دولت نمی‌دهیم، امروز اگر خواستگار در خانه آنها برود، اول می‌پرسند حقوق دولتی داری یا نه ؟!
 
کشور باید برنامه سنجیده و حساب‌شده داشته باشد که ندارد!
بدیهی است کارمند دولت در این میان هیچ تقصیری ندارد. مملکت می‌بایست برنامه حساب‌شده و سنجیده داشته باشید که نداشته و افراد مملکت به جای آنکه روی قاعده وحساب صحیح در رشته‌های گوناگون فعالیت تقسیم شوند، در یک جا و آن هم در خدمت دولت متراکم گشته‌اند. متأسفانه این فکر که گاهی به کله بعضی می‌زند و می‌گویند: باید ادارات را تصفیه کرد و کارمندان زائد را کنار گذاشت، قبل از آنکه برای یک یک آن کارمندان ولو سربار، ولو مزاحم، ولو زائد کار غیر دولتی فراهم شود، به کلی غلط و موجب مضار بی‌شمار است که اول و اقدم از همه افزایش عده بیکاران است.
کاری است گذشته و سبویی است شکسته. تنها وظیفه‌ای که دستگاه مدیره مملکت در شرایط کنونی به عهده دارد و باید متوجه سنگینی و حساسیت این وظیفه باشد فراهم آوردن وسیله رفاه کارمندان در درجه اول و در مرحله بعدی تدبیر و تمهید برنامه‌ای است برای اینکه مسئله مستخدمین دولت بار زندگی سایر طبقات را سنگین نکند.3
 
درباره افتتاح کارخانه داروسازی!
علی‌اصغر امیرانی در ستون «بدون روتوش» شماره امروز مجله «خواندنی‌ها» با اشاره به افتتاح کارخانه داروسازی وابسته به سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی نوشته است: در این موقع که گرانی، سوار بر مرکب نگرانی، عنان گسسته از هر سو بر مردم تاخت آورده و عرصه را بر خرد و کلان آنان تنگ کرده است، گشایش چنین کارخانه‌ای، به منظور تهیه دوای ارزان برای دردهای گران و فراوان مردم، در کار بیمار کشور، گشایشی است که اگر مداواکننده نباشد، لااقل تسکین‌دهنده و امیدوارکننده هست.
اما اگر سخن مدیرعامل سازمان را در مورد این کارخانه، که آن را «بزرگ‌ترین و مجهزترین کارخانه‌های داروسازی جهان» دانسته، اغراق‌آمیز بدانیم و باور نکنیم، باز برای یک فرد ایرانی هر قدر دیرباور و بدبین و مغرض باشد، در ته دل خبر اینکه در وطنش سالانه 266 میلیون قرص و 4۷ میلیون آمپول و 25 میلیون لوله پماد و 5 میلیون شیشه شربت‌های مختلف تهیه می کنند، خبری نیست که مسرت‌بخش و افتخارآمیز نباشد.
 
ننگ نیست که برای یک سردرد معمولی از خارج دارو وارد کنیم؟!
راستی این، ننگ نیست که ما برای یک سردرد معمولی و دل درد عادی باید از درد به خود بپیچیم تا کشتی‌ها جزیره‌العرب را دور زده برای مسلمانان، از دیار پرندگان دارو بیاورند؟
کشور ما در سال‌های اخیر نمایشگاه، معده و روده مردم آزمایشگاه لابراتوارها و کارخانه‌های داروسازی خارجی شده بود.
هر ماده و معجون مانده و فاسد و گرانی را که حتی در کشورهای تولیدکننده معروفیت و مصرف نداشت به عنوان داروی مقوی و شفابخش و یا کرم زیبایی‌آور و زشتی‌بر، به بیماران پیر و زشت‌رویان طبیعی به قیمت از دست دادن ارز و زیر بار رفتن قرض، به کشور وارد کردند، تا آنجا که به قول مدیرعامل سازمان شاهنشاهی، تنها تعداد داروهای گوناگون و اختصاصی که به بازار ایران وارد شده به هشت هزار نوع رسیده است!
 
مالکین سابق در چه حال‌اند و چه می‌کنند؟!
«خواندنی‌ها» به نقل از «دنیا» نوشت: آن دسته از مالکین سابق ایران که املاک خود را به دولت فروخته‌اند، چشم‌انتظارند تا اواسط اردیبهشت‌ماه فرا برسد و قسط اول بهای املاک خود را از وزارت کشاورزی دریافت نمایند.
البته جمعی از مالکین که در اوایل شروع کار تقسیم اراضی املاک خود را به دولت واگذار کرده بودند قسط اول آن را به طور نقد دریافت نمودند و موعد پرداخت قسط دوم هم در اسفندماه سال گذشته تعیین شده بود، ولی چون از پرداخت وجه برای اقساط بعدی خودداری شد و طبق تصویب‌نامه هیئت دولت مقرر گردید سهام کارخانجات دولتی را دریافت نمایند، آنها نیز چشم‌انتظار می‌باشند تا ترتیبی برای توزیع سهام کارخانجات، که سالی 6 درصد سود هم می‌دهد، داده شود.
مقامات وزارت کشاورزی مدعی می‌باشند اگر دولت پول کافی در خزانه می‌داشت، املاک مالکین را به طور نقد خریداری می‌کرد، ولی شروع خرید املاک با دوره بی‌پولی و بحران شدید اقتصادی مواجه شد؛ چنان‌که طبق تصویب‌نامه نخست مقرر شد ده‌ساله بهای املاک پرداخت شود و بعد این ترتیب به هم خورد و برای پرداخت تمامی بها مدت پانزده سال در نظر گرفته شد.
 
مطبوعات در شهرستان‌ها نیز محدود خواهند شد!
«پیغام امروز» نوشت: پس از محدود شدن مطبوعات در تهران، نوبت شهرستان‌ها فرا رسیده و قرار است در این هفته مطبوعات شهرستان‌ها نیز محدود شود.
جهانگیر تفضلی، وزیر مشاور، ضمن تأیید خبر انتقال کمیسیون مطبوعات از وزارت کشور به اداره کل انتشارات و رادیو و تأیید محدود شدن مطبوعات شهرستان‌ها گفت: در شهرستان‌ها ۹۱ روزنامه داریم و مشغول مطالعه هستیم که مطبوعات شهرستان‌ها را نیز پیراسته کنیم.
گویا در نظر است برای مرکز هر استان یک یا دو روزنامه اختصاص داده شود.
 
درآمد آگهی‌های رادیو بیش از عواید معادن ایران!
«بورس» نوشته است: از نکات بسیار جالب توجه در بودجه آن است که درآمد اداره انتشارات و رادیو از بابت آگهی‌های تبلیغاتی که از رادیو منتشر می‌شود 21 میلیون ریال و درآمد وزارت اقتصاد از کلیه معادن سراسر کشور بیست میلیون ریال است که با بیست میلیون ریال درآمد اختصاصی به چهل میلیون ریال می‌رسد.
این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته از معادن کشور آن طور که بایدوشاید استفاده نشده و لازم است که اولیای امور برای به کار انداختن منابع طبیعی در راه ثروتمندی کشور جدا اقدام کنند.4
 
    https://iichs.ir/vdcc.iqea2bqmela82.html
iichs.ir/vdcc.iqea2bqmela82.html
نام شما
آدرس ايميل شما