در دیدار علی امینی با امام خمینی چه گذشت؟/حوزه های علمیه پلیس معنوی و درونی را در ملت زنده نگه می دارند/تذکراتی که دولت عمل نکرد/ارتباط دانشگاه های کشور و بی اعتقاد  شدن جوانان به مبانی دینی/روحانیت انتظار دارد/اظهارات علی امینی در دیدار با آیت الله خمینی/اعتراف می کنم در دانشگاه های ما اساتید بهایی حضور دارند!/پاسخ آیت الله خمینی به علی امینی/اوضاع نابسامان زندگی مردم/قطع ارتباط با خارج!/پایان دوره ماموریت سفیر ایران در ایتالیا و شایعات درباره جانشین!
1 دی ماه 1340
در دیدار علی امینی با امام خمینی چه گذشت؟
امروز علی امینی نخست وزیر با سفر به قم با تعدادی از مراجع تقلید و علما دیدار کرد ، وی با حضور در بیت آیت الله خمینی با ایشان گفت و گو کرد.
آیت الله خمینی در این دیدار خطاب به نخست وزیر اظهار داشتند : «اکنون که شما عهده دار دولت هستید باید طوری به نفع مردم واجتماع گام بردارید و خدمت کنید تا در پیشگاه خداوند متعال و وجدان خود احساس مسئولیت و تقصیر ننمایید. مملکت ایران تاکنون صدراعظم ها ونخست وزیران فراوانی به خود دیده است. امیرکبیرها، قائم مقام ها ونخست وزیران دیگر، برخی از آنها خاطره ای خوب از خود درتاریخ به جا گذاشته‌اند و برخی خاطره ای بد، یا به تعبیردیگر برخی مرحوم بوده اند و مورد استرحام مردم وبرخی مورد نفرت و لعن بودند و ملعون. آنان که به این ملک و ملت خدمت کرده اند و مسئولیت خود را درست انجام داده اند، هرگز ازخاطره ها بیرون نمی روند.»
آیت الله خمینی در ادامه  امیرکبیر را مثال زده و تصریح کردند : مثلاً مردم همیشه از امیرکبیر ذکر خیردارند و درحق او طلب رحمت ومغفرت می کنند، ولی نخست وزیرانی هم بوده اند که همیشه مورد لعن و نفرین مردم بوده وهستند وشما سعی کنید از آن گروه دوم نباشید.
 
حوزه های علمیه پلیس معنوی و درونی را در ملت زنده نگه می دارند
ایشان در ادامه با اشاره به وضعیت حوزه علمیه قم اظهار داشتند :  درحوزه علمیه قم حدود پنج تا شش هزارتن محصل و طلبه وجود دارد که مشغول تحصیلات علوم دینی هستند. اینان افرادی هستند که گرمی و سردی دنیا را چشیده و با کمال عشق و علاقه درس می خوانند. اینان افرادی هستند که نتیجه مطالعات و محصول تحصیلات عالیه خود را رایگان دراختیار ملت قرار می دهند و مردم را به راه راست و صلاح دعوت می کنند و پلیس معنوی و درونی را در ملت زنده و بیدارنگه می دارند. آنان باتبلیغات و ارشادات درست و صحیح خود مردم را از دزدی، خیانت و تعدی به مال و ناموس دیگران و تقلب و دروغ و فریب برحذر می دارند. مسلم خدمات ارزشمند آنان خیلی نافع تر از دستگاه عریض و طویل پلیس انتظامی کشور است که بودجه هنگفتی را به خود اختصاص می دهد تا آن را سرپای خود نگه دارد.
 
تذکراتی که دولت عمل نکرد
ایشان در ادامه تصریح کردند :  انتظار از دولت آن است که در راه تحصیلات و تبلیغات اینان، موانعی انجام نشود تا آنان به راحتی به گسترش و تبلیغ احکام اسلام اشتغال ورزند. البته روحانیت هم ازدولت خواسته ها وانتظارات دینی و معنوی دارد که برآورده شود، صددرصد به نفع خود دولت و جامعه و مردم خواهد بود. من این درخواستها رادر دوران زعامت حضرت آیت الله بروجردی رحمت الله علیه به ایشان نوشتم تا با دولت درمیان بگذارند و به مسئولان تذکر دهند نمی دانم ایشان یا تذکر ندادند یا گوشزد کردند ولی دولت عمل ننمود.
آیت الله خمینی افزودند : از تقوی و تعهد آیت الله بروجردی بعید می دانم مسایلی را که ارتباط با سرنوشت اعتقادی اسلامی مردم بود، به دولت تذکر ندهند. یقیناً ایشان تذکر داده اند ولی این دولت بوده است که به تذاکرات روحانیت توجه نداشته است.
این مرجع تقلید در ادامه تاکید کردند : اکنون که شما در راس دولت قراردارید و به حوزه علمیه قم آمده اید حرف های ما را بشنوید و آنها را مورد توجه قراردهید، این جانب آن موارد نیاز را در اختیار شما قرار می دهم و انتظار ترتیب اثر دارم و خودپیگیر و تعقیب کننده مسایل می باشم.
 
ارتباط دانشگاه های کشور و بی اعتقاد  شدن جوانان به مبانی دینی
آیت الله خمینی در ادامه این دیدار خطاب به علی امینی اظهار داشتند :  من تاکنون به کشف این راز موفق نشده ام که چه ارتباطی بین دانشگاههای کشور و بی اعتقادشدن جوانان به مبانی دینی وجود دارد؟ امروزما شاهدیم که اکثر جوانانی که از آموزشگاه های دولتی فارغ التحصیل می گردند و جذب اجتماع و خدمت می شوند، اغلب به احکام اسلام و معتقدات مذهبی پای بندی و علاقه کافی نشان نمی دهند. حتی گاهی تبلیغات سوء دارند و عده ای دارای پاره ای از مفاسد اخلاقی نیز هستند که مضر جامعه و افراد می باشد. معلوم می شود که در فرهنگ و آموزش عالی برنامه منظم مذهبی و آموزشی، و برنامه منظم تربیتی و تهذیبی وجود ندارد. این قبیل پدیده ها معلول نامرتبی برنامه دینی و اخلاقی و فرهنگ آموزش می باشد.
 
روحانیت انتظار دارد
ایشان در ادامه تصریح کردند : روحانیت انتظار دارد دولت ترتیبی بدهد که این گونه مسایل پیش نیاید یا دستورات اکیدی صادر کند تابرنامه های دینی و اخلاقی در مراکز تعلیم وتربیت عموماً و دردانشگاهها خصوصاً توسعه و گسترش یابد و نسبت به اخلاق و رفتار دانش آموزان و دانشجویان مراقبت کافی و لازم به عمل آورند تا نسل جوان کشور دچار سقوط معنویت نگردد چون مشخص است که نوباوگان امروز رجال آینده کشور را تشکیل می دهند اگر امروز در فرهنگ و آموزش آنان کاری صورت نگیرد فردا وضع وخیم تر و ناگوارتر خواهدبود. »
 
اظهارات علی امینی در دیدار با آیت الله خمینی
علی امینی پس از بیانات آیت الله خمینی گفت : ما از نخست به این امر مهم توجه داشتیم و می دانیم مملکت بدون دیانت و فضیلت، بقا و ثبات ندارد و فرهنگ ستون فقرات این مملکت را تشکیل می دهد. ولی جای گله وجود دارد که عدم همکاری موثر خود روحانیون محترم نیز در پیدایش این مفاسد اخلاقی که اشاره فرمودید بی اثر نبوده است. کناره گیری آنان از فرهنگ و مسایل آموزشی و تربیتی از عوامل گسترش این نوع مفاسد و بی اعتمادی هاست.
 
اعتراف می کنم در دانشگاه های ما اساتید بهایی حضور دارند!
وی ادامه داد : من اعتراف می کنم دردانشگاه های ما اساتید یهودی، مسیحی، زرتشتی و حتی بهایی و. . . وجود دارد ولی چه باید کرد؟ وقتی دردانشگاه باز است، نمی توان آن را بدون استاد گذاشت و هنگامی که استاد صالح و درست کار وجود ندارد، طبیعی است که خلأ ایجادشده از اساتیدغیرصالح پر می شود. مسئولیت این کار هم بر عهده خود آقایان روحانیون می باشد که همکاری لازم را از روز نخست با فرهنگ نداشته اند.
 
پاسخ آیت الله خمینی به علی امینی
در ادامه آیت الله خمینی به سخنان نخست وزیر واکنش نشان داده و فرمودند : شما اشاره ای به تأسیس دانشگاه نمودید و تقصیر این مفاسد اخلاقی را برعهده روحانیت گذاشتید، پس به حساب شما روحانیت می خواهد مردم بی دین باشند. به گمان شما روحانیت می خواهد مردم در مفاسد اخلاقی به سر برند؟ ولی یادتان می آید در آن روزگار تاسیس دانشگاه، حکومت دردست چه کسی بود؟ کی ها بودند که حکومت ایران را اداره می نمودند؟ می دانم شما نمی توانید پاسخ صریح به این سئوال بدهید. اجازه بدهید من خودم توضیح دهم تا کاملاً رفعه شبهه شود. آن روز حکومت در دست سردار سپه رضاخان بود.
آیا می دانستید که رضاخان را انگلیسی ها روی کارآوردند و او سرسپرده بریتانیا و یک حکومت دست نشانده بیگانه بود؟ شما می فرمایید روحانیون با یک حکومت دست نشانده همکاری می نمودند؟ روحانیت هرگز نمی توانست با یک حکومت دست نشانده اجنبی همکاری و معاونت داشته باشد. خود آنان مردم را از اعانت به ظلم و ظالم برحذر می دارند می فرمایید خودشان می آمدند اعوان الظلم می گشتند و به ستمکار کمک می نمودند؟ نه روحانیت هرگز چنین اجازه ای را نداشت.
آنان به هیچ قیمت حاضر نمی شدند با دست نشاندگان خارجی تفاهم و مساعدت داشته باشند و چون در آن ایام چنین حکومتی وجود نداشت وخودشان امکانات برپا ساختن چنین حکومتی را نداشتند، ناچار خانه نشین شدند و به گوشه حجرات مدارس و مساجد پناه بردند و منتظرفرصتی بودند که بتوانند به وظیفه خود قیام نمایند. شما درست می فرمایید که پنجاه سال پیش اکثریت باسوادان کشور راروحانیون تشکیل می دادند ولی آنان چگونه می توانستند برخلاف علم خودشان با حکومت دست نشانده همکاری و همراهی نمایند؟ ایران آن روز حکومت مستقلی نداشت و روحانیت نمی توانست با همکاری خود براعمال حکومت های دست نشانده صحه بگذارد و آنان را مورد تایید و تصدیق قراردهد. آن روزها تنها راه چاره را انفعال از وضع موجود و انتخاب عزلت و گوشه گیری می دانستند.
 
اوضاع نابسامان زندگی مردم
آیت الله  خمینی در ادامه به فقر و محرومیت روستائیان و اقشار کم درآمد اشاره کرده و افزودند : «موضوع بعدی اوضاع نابسامان زندگی مردم بویژه کشاورزان بازاریان و اقشارکم درآمد است. دولت باید فکری به حال معاش و زندگی اینان بکند. امسال شنیده ام تعدادی از مردم بیچاره همدان در اثر نبودن امکانات از سرما تلف شده اند. در همین قم هم وضع عمومی مردم رضایت بخش نیست. این نوع گرفتاری و بدبختی در اغلب مناطق کشور جریان دارد و گزارش آنها به ما می رسد. فکری به حال این مردم بیچاره بکنید. اینان بندگان خدا هستند و شما مسئولیت اداره آنان رابرعهده دارید. »
امینی در پایان این دیدار ضمن تائید گرفتاری های مردم فقر و محرومیت موجود را محصول عملکرد دولت های گذشته معرفی کرد و گفت: «وضع کنونی اقتصادکشور و گرفتاری اخلاقی و مفاسداجتماعی که حضرتعالی اشاره کردید و ما امروز گرفتار آنها می باشیم محصول اقدامات غلط دولت های بیست سال پیش است که با روش های غلط و نادرست، مردم را به این منجلاب های فساد و بدبختی سوق داده اند ما مایوس نیستیم و به فضل و عنایت الهی اعتقاد داریم که همه این گرفتاری ها ومشکلات برطرف گردد. »1
 
قطع ارتباط با خارج!
« تهران مصور » نوشت : شب دوشنبه این هفته برای اولین بار پس از چند سال مدت دو  ساعت رابطه تلفنی، تلگرافی و بی سیم ایران به علت نبودن برق دستگاه های فرستنده و گیرنده وزارت پست و تلگراف قطع گردید.
چون در هیچ جای دنیا  ممکن نیست به علت قطع برق رابطه مخابراتی کشوری با کشور دیگر قطع شود، بنا بر این بسیاری از مراکز خبرگزاری های جهان گمان کردند که در ایران حوادثی اتفاق افتاده است و حتی چند نشریه خارجی از نمایندگان خود در ایران در این باره توضیح خواستند.
علت قطع برق معلوم نیست و به همین جهت هیئتی مامور رسیدگی به این کار شده است.
 
پایان دوره ماموریت سفیر ایران در ایتالیا و شایعات درباره جانشین!
« تهران مصور » نوشت : با نزدیک شدن به پایان دوره ماموریت جمال امامی سفیر کبیر ایران در ایتالیا در بین محافل سیاسی صحبت از تعیین جانشین او می شود.
دوره چهار ساله جمال امامی تا پنج ماه دیگر پایان خواهد یافت در حال حاضر نام عده ای برای تصدی این پست برده می شود، در بین کاندیداهای این پست بیش از همه نام ارسنجانی وزیر کشاورزی به گوش می رسد ، ناظرین سیاسی عقیده دارند ارسنجانی از مدت ها قبل تصمیم خود را مبنی بر استعفا به نزدیکان خود اظهار داشته است.
  https://iichs.ir/vdcd.o0k2yt0xfa26y.html
iichs.ir/vdcd.o0k2yt0xfa26y.html
نام شما
آدرس ايميل شما