بدهی سرسامآور شرکت واحد اتوبوسرانی و سازمان آب/هفته سیل در کشور/رئیس جدید دانشکده حقوق/گزارش یک مجله درباره روابط ایران و مصر
بدهی سرسامآور شرکت واحد اتوبوسرانی و سازمان آب
«تهرانمصور» نوشت: بدهی سرسامآور شرکت واحد اتوبوسرانی و سازمان آب، که باعث مشکلاتی در کار آنها شده است، مورد توجه مقامات مسئول دولتی قرار گرفته است.
سازمان آب دویستمیلیون تومان و شرکت واحد شصتمیلیون تومان بدهی دارد.
از سوی دیگر، مسئولان وزارت دارایی نیز برای جبران 33 میلیون تومان از عواید دولت که کسر شده است مشغول مطالعه هستند. از این مبلغ هشتمیلیون تومان مالیات املاک مزروعی و 25 میلیون تومان مالیات بر ارث بود که به علت تقسیم املاک و انحلال اداره مربوط به مالیات بر ارث از عوائد دولت کم شده است.
هفته سیل در کشور
«تهرانمصور» نوشت: این هفته واقعا هفته سیل در کشور بود و در شمال و جنوب و شرق و غرب باران و طوفانهای شدید موجب جاری شدن سیلهای وحشتناک شد.
در این هفته، 28 شهر و 130 دهکده ایران در معرض سیل و ویرانی قرار گرفت. در خرمشهر یک کشتی 36 هزار تنی به گِل نشست، گورستان را آب برد و دفن مردهها ممکن نشد.
بر اساس گزارشها در خرمشهر همچنین مردهها بر روی آب آمدند و قورباغهها و کرمها به جان مردم افتادهاند. بیمارستان و گمرک شهر را نیز آب گرفت. در گمرک هزاران بسته کالای تجاری بر روی امواج خشمگین شناور بود.
در سراسر کشور دوهزار خانه ویران شده و 110 هزار نفر بیخانمان شدهاند. در تمام نقاط سیلزده مأمورین ارتش، ژاندارمری و مأمورین شیر و خورشید سرخ و در جنوب افراد نیروی دریایی و مأمورین شرکت نفت مشغول کمک به سیلزدگان شدند.
علاوه بر هزاران چادر و غذا و لباسی که از همه طرف به سوی نقاط سیلزده سرازیر شده صدها هزار تومان پول برای کمک به مردم جمعآوری گردیده است.
در خرمشهر اتومبیلهای آتشنشانی ابتدا آب را که تا کمرکش ساختمانهای دولتی آمده بود، خالی کردند تا ادارات باز شوند و سپس به کار خود ادامه دادند.
بر اساس این گزارش در این سیل 36 جنازه از آب خارج شد.
رئیس جدید دانشکده حقوق
«تهرانمصور» نوشت: درگذشت ناگهانی دکتر موسی عمید، رئیس دانشکده حقوق، بار دیگر استادان این دانشکده را برای انتخاب یک رئیس جدید به تکاپو انداخته است.
در حال حاضر بین استادان دانشکده حقوق برای جانشینی دکتر عمید از دکتر احمد متیندفتری، دکتر محمدعلی هدایتی، دکتر حسن افشار و دکتر محمدعلی جزایری نام برده میشود. از میان کاندیداهای مذکور شانس ریاست متیندفتری بیشتر از دیگران است؛ زیرا وی هم با رئیس دانشگاه دوست صمیمی و همکار حزبی و سیاسی است و هم از استادان قدیمی دانشکده حقوق میباشد.
گزارش یک مجله درباره روابط ایران و مصر
«تهرانمصور» نوشت: از چندی پیش فعالیتهایی برای تجدید مناسبات ایران و مصر در قاهره و بعضی دیگر از پایتختهای ممالک عربی آغاز گردیده، به طوری که پیشبینی میشود روابط دیپلماتیک ایران و مصر، که از روز 5 مردادماه 1339 قطع شده بود، مجددا برقرار شود.
ناظران مطلع اظهار میکنند: تجدید مناسبات دیپلماتیک ایران و مصر تا قبل از تشکیل فدراسیون عربی مرکب از عراق و سوریه و مصر تقریبا قطعی است.
بر اساس این گزارش، قطع روابط دو کشور بر اساس یک اشتباه صورت گرفت. در جریان یکی از مصاحبههای مطبوعاتی که در کاخ مرمر در پیشگاه شاهنشاه تشکیل شده بود، شاهنشاه در پاسخ به سوالی فرمودند: در حدود ده سال قبل، دولت ایران اسرائیل را به صورت دو فاکتو به رسمیت شناخت و دیگر تصمیمی درباره شناسایی کامل و یا اعزام سفیر ندارد، ولی خبرنگار یکی از خبرگزاریهای خارجی هنگام مخابره این خبر، به کلمه دو فاکتو توجه نکرده و همین باعث شد که روز بعد وقتی متن خبر را در اسکندریه دست جمال عبدالناصر دادند وی در مراسمی که آنجا برپا بود قطع مناسبات سیاسی ایران و مصر را اعلام کرد.1