وزیر خارجه آمریکا: واشنگتن «انقلاب سفید ایران» را تحسین میکند!/وزیر کشور: قیمت نان از فردا کنترل میشود/برگزاری مانور بزرگ ارتش/مبارزه با گرانفروشی آثار عملی ندارد!/به جای کار برای دانشجویانی که در آمریکا تحصیل میکنند خارجیها را استخدام کردهایم!/مردم هزینههای دولت را تأمین میکنند، ولی مشکلاتشان از سوی این دولت حل نمیشود!/دولت به جای برداشتن بار از دوش ملت، خودش سر بار ملت است!/به محض ترمیم حقوقها هزینه زندگی افزایش مییابد!/شوروی قهرمانان کشتی کج را تحویل ایران داد/
وزیر خارجه آمریکا: واشنگتن «انقلاب سفید ایران» را تحسین میکند!
ساعت 3:40 بعدازظهر امروز دین راسک، وزیر امورخارجه آمریکا، به اتفاق همسرش و جمعی از مقامات آمریکایی با هواپیما از آنکارا وارد تهران شد.
دین راسک بعد از اجرای مراسم استقبال، در جایگاه مخصوص قرار گرفت و گفت: ایران کشوری است با تاریخ و فرهنگ بسیار کهن که اینک دست به اجرای برنامههای متهورانه و وسیع اصلاحات زده است. این برنامهها، که با ابتکار و رهبری اعلیحضرت همایون شاهنشاه به مرحله اجرا گذارده شده است، برای مردم ایران آتیهای درخشان و ثمربخش دارد. ما با دیده تحسین ناظر پیشرفت این انقلاب سازنده، سفید و صلحجویانه هستیم و برای آن توفیق فراوان آرزو میکنیم.
وزیر کشور: قیمت نان از فردا کنترل میشود
در جلسه دیشب هیئت دولت، دکتر پیراسته، وزیر کشور، گزارش مبسوطی درباره وضع نان پایتخت به هیئت وزیران داد و یادآور گردید که در بعضی نقاط، نان از قرار هر کیلو تا هیجده ریال به فروش میرسد.
وزیر کشور در این گزارش افزود: برای جلوگیری از این اجحاف در جلسهای که با شرکت شهردار تهران و نمایندگان نانواها تشکیل شد، بهای نان در پایتخت از قرار هر کیلویی هفت ریال و ده شاهی تثبیت شد.
وی افزود: سیصد دکان بدون پروانه بسته میشود و فروش نان از طریق دستفروشی نیز به کلی ممنوع میشود.1 [رک: روزشمار 3 اردیبهشت 1342، روزشمار 7 اردیبهشت 1342]
برگزاری مانور بزرگ ارتش
پیش از ظهر امروز نیروهای لشکر یک گارد در ارتفاعات علیآباد قم در پیشگاه شاه یک مانور نظامی ترتیب دادند.
هنگام اجرای این مانور، شاهپور غلامرضا پهلوی، تیمسار ارتشبد حجازی، رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، رؤسای هیئتهای نظامی کشورهای عضو پیمان مرکزی، فرماندهان نیروهای سهگانه، امرا و افسران ارشد ارتش شاهنشاهی حضور داشتند. در ساعت 9:30 عملیات مانور با فرمان شاه آغاز شد و تا ساعت 10:30 مانور ادامه داشت و سپس شاه با اظهار رضایت جایگاه مانور را ترک کرد.2 [رک: روزشمار 6 اردیبهشت 1342]
مبارزه با گرانفروشی آثار عملی ندارد!
«کیهان» در سرمقاله امروز خود نوشت: در اساطیرالاولین هست که خون سیاوش همهساله به جوش میآید و جنبوجوش هم راه میاندازد و مجددا در قالب اولیه خود میخزد. اگر مبارزه با گرانفروشی را که دو سه مرتبه در سال جان تازهای میگیرد، با خون سیاوش مقایسه کنیم، راه خلاف نپیمودهایم. این قیاس از هر جهت کامل است؛ زیرا همانطوری که آثار وضعی و قابل لمس بر جوش آمدن خون سیاوش مترتب نیست، مبارزه با گرانفروشی نیز آثار عملی بر جای نمیگذارد.
حتی قانون شلاق، که متعلق به قرون وسطی است، نتوانسته است کوچکترین تغییری در سیر طبیعی قوانین اقتصادی مربوطه به قیمت بدهد؛ معهذا باز هم اصل کلی مسئله را کنار میگذاریم و به متفرعات آن خود را دلخوش میکنیم. عینا مثل این است که ما خانه خود را در مسیر سیل بسازیم و بعدا با خاک دستی بخواهیم جلوی خرابیهای آن را بگیریم. آیا این منطقی است؟ [مبارزه با گرانفروشی با توسل به راهکارهای سیاسی]
به جای کار برای دانشجویانی که در آمریکا تحصیل میکنند خارجیها را استخدام کردهایم!
بعدازظهر دیروز به مناسبت عزیمت مهندس حبیب نفیسی، رایزن فرهنگی و سرپرست دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا به این کشور، مجلس تودیعی از طرف مصباحزاده، مدیر مؤسسه کیهان، ترتیب یافته بود که در آن اعضای هیئت سرپرستی و جمعی از نویسندگان و خبرنگاران جراید و اعضای هیئت تحریریه کیهان حضور داشتند.
در این مراسم، نفیسی اظهار داشت: اکنون حدود پانزده هزار خارجی در ایران کار میکنند که واقعا این موضوع برای ما ننگ است؛ درحالیکه هفدههزار محصل در کشورهای خارجی مشغول تحصیل هستند که باید آنها جای این پانزدههزار نفر خارجی را بگیرند. البته اگر طبق برنامه معین و مشخصی عمل شود، سه تا چهار سال دیگر ما دیگر احتیاج به متخصص خارجی نخواهیم داشت.3
مردم هزینههای دولت را تأمین میکنند، ولی مشکلاتشان از سوی این دولت حل نمیشود!
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله شماره امروز خود نوشته است: دولت برای انجام وظایف خود اولا و گذران معیشت خود ثانیا احتیاج به پول دارد. پول مورد احتیاج دولت را هریک از مردم به نسبت بهرهای که از اجتماع خود میبرند میپردازند و وصول این پول هم طریقهای دارد که آن را میگویند مالیات یا عوارض.
پس دولت برای خاطر مردم بهوجود میآید و البته باید دولت دستگاهش متناسب با نیاز جامعه باشد. حال اگر قضیه عکس شد؛ یعنی قرار شد مردم برای خاطر دولت متحمل زحمت شوند و مالیات و عوارض برحسب نیاز دولت مقرر گردد و تشکیلات دولت تناسب با ظرفیت و احتیاج جامعه نداشته باشد، البته نقض غرض است.
دولت به جای برداشتن بار از دوش ملت، خودش سر بار ملت است!
متأسفانه ما فعلا دچار چنین کیفیتی هستیم. دستگاه دولت بدون علت و سبب روزبهروز وسیع شده، مردمی که باید تولید ثروت کنند و به دولت پول بدهند، خودشان حقوقبگیر دولت شدهاند. روشنفکرترین و فعالترین قشرهای مردم به عنوان طبقه مستخدم عاطل و باطل ماندهاند، دولت به جای اینکه بار از دوش ملت بردارد، خود سر بار ملت است؛ زیرا در پیچ و خم این تشکیلات وسیع، هر گرهی برای گشودن ارجاع شود، صد جور گره دیگر میخورد و خلاصه کلام ملت است که تلاش میکند و زحمت میکشد تا حوائج دولت را تأمین کند.
به محض ترمیم حقوقها هزینه زندگی افزایش مییابد!
حاجت به استدلال نیست؛ زیرا همه دیدهایم هر دفعه که حقوق دستهای از مستخدمین دولت ترمیم شد، بلافاصله هزینه زندگی افزایش یافت و کارمندی که دویست تومان حقوقش سیصد تومان شد، آخر برج به جای آنکه صد تومان اضافه بیاورد، یک چیزی هم کسر آورد. به علاوه سروصدای سایر کارمندان بلند شد؛ زیرا معقول نیست حقوق معلم اضافه شود و حقوق قاضی یا مهندس یا پزشک نشود؛ بههمیندلیل طبقات مختلف کارمندان دولت تقریبا یکی بعد از دیگری اضافه حقوق گرفتند و چون این دور تسبیح تمام شد، دوباره آنکه اول از همه حقوقش ترمیم شده بود شروع کرد به ناله و زاری که حقوق من کم است.
شوروی قهرمانان کشتی کج را تحویل ایران داد
در نتیجه اقداماتی که پس از گم شدن فردی به نام حسین قلیزاده، که خود را قهرمان کشتی کج معرفی میکرد، به عمل آمد معلوم گردید که وی به روسیه شوروی رفته است. به این جهت از طرف مقامات مرزی ایران برای تحویل وی اقدام گردید و قرار شد که حسین قلیزاده طی مراسمی تحویل ایران گردد.
بر اساس این مذاکرات مرزبان شهرستان اردبیل به آستارا وارد شد و پس از مذاکرات و تشریفاتی که انجام گرفت، مقارن ساعت ده صبح امروز حسین قلیزاده از طرف مرزبانی شوروی به مقامات مرزی ایران تحویل شد.4
