وزیر اقتصاد: مقررات واردات اتومبیل مورد مطالعه مجدد قرار میگیرد/توضیحات وزیر مشاور درباره شایعه حذف اذان از رادیو/نظر نویسندگان هندی در مورد گرانی در تهران/ضیافت به افتخار مستشاران آمریکایی/تغییر مدیران مجرد دبستانهای مختلط/درخواست وزیر کشاورزی از خردهمالکان و دهقانان/کمبود 55 هزار معلم
وزیر اقتصاد: مقررات واردات اتومبیل مورد مطالعه مجدد قرار میگیرد
عصر دیروز جلسهای با شرکت نمایندگان واردکنندگان اتومبیل و لوازم آن و لاستیک و روغن موتور با حضور دکتر عالیخانی، وزیر اقتصاد، و آقایان دکتر احمد ضیائی و دکتر شیبانی، معاونین وزارت اقتصاد، در اتاق بازرگانی تشکیل شد.
وزیر اقتصاد در این جلسه گفت: ما اتومبیل را یک کالای مصرفی ولی در ضمن مورد نیاز مردم میدانیم؛ بههمیندلیل خود اتومبیل را آزاد کردیم، اما این آزادی به معنی دروازه باز نیست و یا حداقل در چند سال آینده نخواهد بود. ما کوشش داریم از میزان واردات کم کنیم و آن را محدود سازیم و به جای آن کالاهای مورد احتیاج و ضروری مملکت از قبیل ماشینآلات را وارد کنیم.
وی در مورد بحران کامیوندارها نیز گفت: کامیوندارها که فعالیت خود را بر اساس فعالیت سال 38 پایهگذاری کردهاند امروز دچار بحران شدید هستند. ما برای رفع بحران و نجات این طبقه از مردم، سود بازرگانی آنها را معاف کردیم، بعد واردات کامیون را غیرمجاز اعلام کردیم. ما از این حمایت دست نخواهیم کشید. آقای دکتر عالیخانی، وزیر اقتصاد، در اجتماع بازگانان در اتاق بازرگانی تأکید کرد: مقررات واردات اتومبیل و لاستیک و لوازم یدکی اتومبیل در کمیسیونی در وزارت اقتصاد مورد مطالعه مجدد قرار میگیرد. [روزشمار 7 فروردین 1342 / روزشمار 8 فروردین 1342 / روزشمار 14 فروردین 1342]
توضیحات وزیر مشاور درباره شایعه حذف اذان از رادیو
جهانگیر تفضلی در یک جلسه مصاحبه مطبوعاتی در مورد تشکیل اداره شایعهسازی و حذف اذان از رادیو گفت: ما چنین ادارهای درست نکردهایم، اما این راست است که قبل از آمدن من به رادیو تهران، هرگز اذان پخش نمیکرد؛ قبل از من حتی هرگز رادیوهای شهرستانها هم اذان پخش نمیکردند و من از همان هفته اول یا دومی که بر سر این کار آمدم دستور دادم که رادیوهای شهرستانهای بزرگ در موقع ظهر بهکار بیفتند و هر روز ظهر اذان پخش کنند.
وزیر مشاور افزود: پخش آیاتی از قرآن کریم با بهترین تلفظها و لهجهها و ترجمه آن با فصیحترین صورت ممکن نیز از کارهایی است که بیش از یک ماه است به دستور رئیس مملکت در «رادیو ایران» پخش میشود.
نظر نویسندگان هندی در مورد گرانی در تهران
آقای رام کریشنان مضطر و خانم ممتاز جهانمیرزا، نویسندگان هندی که از 28 اسفندماه به دعوت اداره انتشارات و رادیو در ایران بهسر میبرند، فردا تهران را به مقصد هندوستان ترک خواهند کرد.
آقای رام کریشنان، که از شعرا و نویسندگان معروف هندوستان است، در طی مصاحبهای در تهران، با اشاره به موضوع گرانی در تهران گفت: تهران خیلی زیباست، ولی گرانی تهران قابل ملاحظه است. در هندوستان، دهلی شهر گرانی است؛ بااینحال هزینه زندگی در تهران خیلی گرانتر از دهلی است.
وی افزود: ما در هندوستان تمام مایحتاج خود را خودمان میسازیم، ولی در تهران جنس خارجی خیلی زیاد دیده میشود.
ضیافت به افتخار مستشاران آمریکایی
عصر دیروز به مناسبت پایان خدمت دو نفر از مستشاران آمریکایی، شهربانی کل از طرف تیمسار سپهبد نصیری، رئیس شهربانی کل، مجلس ضیافت و تودیعی در باشگاه افسران شهربانی داده شده بود.
در این مراسم، معاونان و آقایان رؤسای ادارات تابعه شهربانی و مستشاران آمریکایی و بانوانشان در آن شرکت داشتند. پس از پایان ضیافت، تیمسار سپهبد نصیری دو قاب عکس مزین به تمثال اعلیحضرت و پریزیدنت کندی و بانو به آقایان اهدا و از خدمات آنان قدردانی کرد.
تغییر مدیران مجرد دبستانهای مختلط
امروز از طرف وزارت فرهنگ به ادارات فرهنگ استانها و شهرستانها دستور داده شد که چون مدیریت بعضی از مدارس مختلط به فرهنگیان مجرد واگذار شده است، بنابراین لازم است هر چه زودتر برای جلوگیری از هر گونه پیشامد سوء، در انتخاب مدیران این قبیل آموزشگاهها دقت کافی به عمل آید و از انتصاب افراد مجرد به مدیریت دبستانهای مختلط جدا جلوگیری شود. خبر دیگر از وزارت فرهنگ این که به گفته یک مقام از وزارت فرهنگ، دیروز وزارت دارایی با پرداخت تفاوت حقوق ترفیع پایه نظام وظیفه کارمندان وزارت فرهنگ موافقت کرد.
درخواست وزیر کشاورزی از خردهمالکان و دهقانان
تیمسار سپهبد ریاحی، وزیر کشاورزی، که برای توزیع اسناد مالکیت کشاورزان به استان فارس رفته بود، در مراسم توزیع این اسناد مالکیت گفت: متاسفانه روی استنباط غلط ار قانون اصلاحات ارضی و تحت تاثیر تلقینات مغرضانه تعدادی عناصر اخلالگر، که همیشه مایلاند آب گلآلود باشد، معدودی از رعایا و خردهمالکان دست به اقدامات بر خلاف امنیت زدند که مأمورین بیدار انتظامی به موقع محرکین را بازداشت نمودهاند.
وزیر کشاورزی افزود: اینجانب به هیچ وجه قصد ندارم زندانها را از کشاورزان مملکت که هر ساعت وقت آنها برای خودشان و کشورشان ذیقیمت است پر کنم. برعکس با مقامات انتظامی وارد مذاکره خواهم شد تا اشخاصی را که از کرده خود پشیمان هستند به مزارع و دهات خود بازگردانند. سپهپد ریاحی تأکید کرد: خردهمالکان و دهقانان برای بقای نظم زندگی باید دست برادری به سوی یکدیگر دراز کنند.
کمبود 55 هزار معلم
دکتر خانلری، وزیر فرهنگ که به تبریز سفر کرده است، در جمع فرهنگیان این شهر گفت: بیسوادی یک بلا و درد ملی است. کار ما دشوار است؛ درحالحاضر اگر ما فقط بخواهیم بچههای مملکت را از سن 7 تا 31 سالگی به تحصیل بگماریم، احتیاج به 55 هزار معلم اضافه داریم و این رقم علاوه بر هشتادهزار معلمی است که درحالحاضر مشغول هستند. باید حساب کرد چه اعتباری برای این کار لازم است. به فرض اینکه اعتبار آن از زمین و آسمان تأمین شود، اما ما دسترسی به آدم نداریم و این یکی از مشکلات بزرگی است که در کار فرهنگ داریم. وزیر فرهنگ افزود: سپاه دانش یگانه چاره مشکلات ما نیست، بلکه قسمتی از اشکالات ما به این وسیله رفع میشود.1
