شاه: راهزنان و همفکران ارتجاعی آنها نابود میشوند/با اصلاحات ارضی مردم را به حداقلها میرسانیم!/مارهای افسرده فکر میکنند موقع خزیدن رسیده است!/این قدرت عظیم یکروزه ساخته نشده است یکشبه از بین برود!/اصلاحات شروعشده مثل اصلاحات ارضی سیستان نشود!/دیدار شاه و کارگران در کاخ سلطنتی/نسبت طبقاتی جمعیت کشور باید در بیست سال تغییر کند/وزیر دادگستری: حق طلاق از مردها گرفته نمیشود/اسدالله علم: مقرر شده روز تولد رضاشاه روز کارگر نامیده شود!/شاه: ایران و شوروی روابط کهن دارند/اگر دو ساله مصدق نبود، ما امروز شاهد موفقیتهای بزرگی بودیم!/شاه، کاری را که با کشف حجاب آغاز شده بود تکمیل کرد!/کنفرانس اقتصادی و نتایج آن/322 میلیون دلار صرف واردات شده است
شاه: راهزنان و همفکران ارتجاعی آنها نابود میشوند
شاه هنگام اعطای اسناد مالکیت کشاورزان در دزفول گفت: راهزنان و همفکران ارتجاعی آنها نابود میشوند.
خاطرم میآید شاید پانزده سال پیش، بلکه بیشتر یک شخصی که او هم اظهار عدالت اجتماعی میکرد و در اطراف آن صحبت میکرد میگفت که در ایران چون به طور یقین نمیشود همه را مرفه کرد و زندگی خوبی برای همه فراهم کرد، پس بیاییم همه را در یک صف معینی فقیر بکنیم برای اینکه عدالت برقرار باشد.
با اصلاحات ارضی مردم را به حداقلها میرسانیم!
ما امروز میخواهیم ثابت بکنیم که خیر، در عین اینکه اصول عدالت اجتماعی برقراراست؛ یعنی هیچ کس از یک حداقلی کمتر نداشته باشد و همه از حداقلی برخوردار باشند؛ یعنی آن پنج اصل عدالت اجتماعی که فرهنگ، بهداشت، مسکن، لباس و خوراک است فراهم باشد هر چقدر که ممکن است از آن حداقل بیشتر عاید مردم این مملکت بشود. با اصلاحات ارضی ما میخواهیم مردم را به آن حداقل برسانیم.
مارهای افسرده فکر میکنند موقع خزیدن رسیده است!
با این قبیل اقدامات کشاورزی و سدسازی و آبیاری و صنعتی کردن مملکت میخواهیم مرحله دوم را عملی کنیم؛ یعنی اینکه همه را اگر بتوانیم، عوض اینکه یکسان فقیر بکنیم هر چه بیشتر غنی بکنیم. انقلاب بزرگ ملی ما همان طوری که بارها گفتم، تا به حال بدون خونریزی، بدون هیچ گونه عکسالعمل ناشایستهای با کمال سرعت پیشروی میکند، ولی باز یکی دو هفتهای است که همین طور که سرمای زمستان دارد کم میشود میبینم یا میشنوم که بعضی عناصر مثل مارهای افسردهای که دارد کمکم اشعه آفتاب به آنها میخورد فکر میکنند که موقع خزیدن دو مرتبه رسیده است.
این عناصر دزد و قاتل و راهزن با همفکران ارتجاعی خودشان، اگر از خواب غفلت بیدار نشوند، چنان مثل صاعقه مشت عدالت در هر لباسی که باشند بر سر آنها کوفته خواهد شد که شاید برای همیشه به آن زندگی ننگین و کثافتشان خاتمه داده بشود.
این قدرت عظیم یکروزه ساخته نشده است یکشبه از بین برود!
این قدرت عظیم، قدرتی نیست که در عرض یک روز ساخته شده و شب آن روز از هم پاشیده شود. این قدرتی که ساخته شده است خاموششدنی نیست و روزبهروز با عزمی راسختر به سمت جلو خواهد رفت.
اصلاحات شروعشده مثل اصلاحات ارضی سیستان نشود!
اصلاحات عظیم و افتخارآمیز ارضی ایران، اگر توام با تشکیلات صحیح کئوپراتیوها یا شرکتهای تعاونی توام نباشد، متاسفانه ممکن است صورت اصلاحات ارضی در سیستان پیدا کند که دیدیم چطور شروع شد و متاسفانه چطور خاتمه پیدا کرد. این است که باز تاکید میکنم در تقویت شرکتهای تعاونی، در شرکت عموم دهقانهای ایران را در شرکتهای تعاونی، در توجه وزارت کشاورزی برای تربیت کادر کافی، کادر فهمیده و شایسته و کسانی که وارد کار باشند.
دیدار شاه و کارگران در کاخ سلطنتی
روزنامهها امروز نوشتند: مراسمی در آرامگاه «بنیانگذار ایران نو» برپا گردید و از طرف طبقات مختلف مردم، اصناف، انجمنهای محلی، کارگران، فرهنگیان، امرای ارتش و کارمندان دولت دهها تاج گل نثار آرامگاه شد.
پس از برگزاری مراسم جشن در راه آهن و نثار دستهگل به آرامگاه، کارگران اظهار تمایل کردند که جهت امضای دفتر یادبود نوزاد جدید شاهنشاه به کاخ مرمر بروند. این تقاضا مورد موافقت وزیر کار و دربار شاهنشاهی قرار گرفت و سپس 250 نفر از کارگران و دبیران سندیکاهای کارگری به طرف کاخ مرمر رفتند.
نسبت طبقاتی جمعیت کشور باید در بیست سال تغییر کند
شاه راجع به سود کارخانجات و اصلاحات ارضی تذکراتی داد و گفت: نسبت طبقاتی جمعیت کشور ما در ظرف مدت بیست سال آینده باید تغییر یابد. تا به حال 75 درصد مردم کشور ما دِه نشین بوده و 25 درصد در شهرها زندگی می کردند. حال با اجرای طرحهای مفید اجتماعی و صنعتی این نسبت به هم خواهد خورد و در مدت بیست سال آینده باید کشور ما در راه تقویت و پیشرفت صنعت گام بردارد و 75 درصد مردم شهرنشین بشوند.
وزیر دادگستری: حق طلاق از مردها گرفته نمیشود
وزیر دادگستری در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: حق طلاق از مردها گرفته نمیشود.
دکتر محمد باهرى، وزیر دادگستری، گفت: آقایان مستحضر هستند که مسائل خانوادگی و دعاوی که مربوط به خانواده است یکی از مشکلات اجتماعی ماست. بنده موقعی که اصول دوزادهگانه خود را شرح دادم، به این مطلب اشاره کردم و گفتم مسائل خانوادگی را نمیتوان با جمود و با قواعد دادرسی عادی حلوفصل کرد، بلکه این مسائل باید با نرمش حل شود.
به مناسبت تشکیل کمیسیون اصلاحی بنده فکر کردم که یک سنت مذهبی و ملی خود را بهتر میتوانیم رعایت کنیم: این سنت مذهبی عبارت از این است که در مقابل امر طلاق بایستی با کراهت و بدبینی مواجه شد. مطابق آداب دینی و اصول فقهی و شرعی، مرد در موقعی که قصد طلاق زن خودش را دارد مباشر صیغه طلاق بایستی بلافاصله تسلیم اجرای صیغه طلاق نشود، بلکه باید مرد را به تأنی و تأمل دعوت کند.
بنده فکر کردم اجرای این سنت را به این کمیسیون بسپاریم؛ یعنی اگر مرد خواست طلاق بدهد، در ظرف مدت معینی کمیسیون کوشش کند، اگر کمیسیون موفق به اصلاح نشد، صیغه طلاق بنا بر تقاضای مرد قابل اجرا باشد. متاسفانه پیشنهاد بنده که هنوز مراحل اولیه تهیه آن خاتمه نیافته و قوت قانونی هم پیدا نکرده است از طرف اشخاصی که خدای نکرده نفهمیدهاند یا مغرض بودهاند غلط تفسیر شده و تصور کردهاند که منظور من آن بوده که حق طلاق که حق مرد است از مرد سلب و به دست یک دادگاه سپرده شود.
در اصول دوزادهگانه من قصد نداشتم که تعرضی در حقوق ایران کرده باشم، بلکه قصد من اصلاح آیین دادرسی مدنی و برداشتن حایلها و موانعی که جلوی ترقی و تکامل حقوق ما را گرفته میباشد.
اسدالله علم: مقرر شده روز تولد رضاشاه روز کارگر نامیده شود!
دیروز به مناسبت روز کارگر اسدالله علم ، نخستوزیر، پیامی خطاب به کارگران فرستاد. او در این پیام تصریح کرده است: به کارگران گرامی کشور به مناسبت روز کارگر درود فراوان میفرستم. طبق فرمانی که اعلیحضرت همایون شاهنشاه صادر فرمودهاند نظر به توجه خاصی که به امور کارگران و تشویق و ترغیب آنان در امور کارگری و فرهنگی و ورزشی و هنری و فنی داشته و دارند مقرر شده که روز 24 اسفندماه، که مقارن با میلاد بنیانگذار ایران نوین اعلیحضرت فقید رضاشاه کبیر است، به نام «روز کارگر» تشخیص و همهساله در چنین روز مبارکی جشنهای کارگری برگزار گردد.
شاه: ایران و شوروی روابط کهن دارند
رادیو مسکو دیروز اطلاع داد که روز پنجشنبه اولین جلسه هیئت موسس انجمن روابط فرهنگی شوروی و ایران در کاخ دوستی اتحاد شوروی با کشورهای خارجی تشکیل گردیده است. اعضای سفارت ایران، هیئت نمایندگی انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی، ایرانشناسان، نمایندگان محافل اجتماعی شوروی و ورزشکاران ایرانی که اخیرا برای شرکت در مسابقات مسکو به شوروی رفتهاند در این جلسه حضور داشتند.
در جلسه مذکور که ریاست آن به عهده بیدگینی ایونف، معاون رئیس انجمن دوستی اتحاد شوروی با ملل کشورهای خارج بود، ابتدا رئیس جلسه از حضور هیئت نمایندگی ایران در این مراسم اظهار خوشوقتی نمود و سپس تیمسار سپهبد امانالله جهانبانی، رئیس انجمن روابط فرهنگی ایران و شوروی، پیام شاهنشاه را درباره تشکیل انجمن روابط فرهنگی شوروی و ایران به شرح زیر قرائت نمود:
روابط فرهنگی ایران با ملل اتحاد جماهیر شوروی ریشهای بسیار کهن دارد. کتابخانههای معروف لنینگراد و مسکو و تاشکند و دوشنبه و باکو و غیره دارای یکی از بزرگترین ذخایر کتب خطی و نفیس فارسی در جهان هستند و موزههای مهم شوروی مجموعههای بسیار گرانبهایی از آثار هنری ایران دارند.
اگر دو ساله مصدق نبود، ما امروز شاهد موفقیتهای بزرگی بودیم!
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: در کشوری که چشم مردم به آسمان دوخته شده تا رحمت الهی نازل شود و از آب باران نان و آب بهدست آورند، مهار کردن آبهایی که بدون استفاده هرز میشود و به دریای شور شمال و جنوب سرازیر میگردد بزرگترین قدم خداپسندانه است.
بیشک اگر آتش فتنه و فساد و هرجومرج شهریور 13۲۰ تا ده دوازده سال پیش بهوجود نمیآمد و عناصر نامطلوب وضع را آشفته نمیساختند و دنباله اصلاحات دوره اعلیحضرت رضاشاه پهلوی همچنان ادامه مییافت و چرخهای مملکت مدت دو سال از کار نیفتاده بود1 حالا ما شاهد موفقیتهای عظیمی بودیم و زندگی مردم بنادر نیز چنین نبود که هست.
شاه، کاری را که با کشف حجاب آغاز شده بود تکمیل کرد!
خانم دکتر مصاحب طی یادداشتی که روزنامه «اطلاعات» آن را منتشر ساخت نوشته است: این شاهنشاه خردمند روشنبین ما هستند که تدبیر را جانشین شمشیر ساخته و انقلاب سفید لکههای سیاسی و تباهی را از پیکره اجتماع میزداید.
از تاریخ رفع حجاب تاکنون به ما ایرادهایی شده است که زنان چندان کاری صورت ندادهاند و ما هم گاهگاهی بین خودمان بماند غرغر کردهایم چه غر غر کتبی و چه غرغر شفاهی که راه ما را از هر حیث بسته و سد کردهاند و لذا در قبال عدم موفقیت چندان مسئولیت نداریم.
اینک شاه یکباره سد عظیم موانع و مشکلات را با دست توانای حقجویی و حقیقتطلبی از سر راه برداشتهاند، دیگر مانعی در پیش نیست.
کنفرانس اقتصادی و نتایج آن
م. صمصامی طی یک یادداشت اقتصادی در روزنامه «اطلاعات» نوشته است: کنفرانس اقتصادی آن طور که دولت انتظار داشت برگزار شد، مسئولان دولت آمدند حرفهای خود را زدند، در کمیسیونها از آن دفاع کردند، حرفهای دیگران را هم شنیدند و از مجموع نطقها و گفتوگوها و جروبحثها قطعنامهای بیرون آمد که اگر صد درصد قانعکننده نباشد باز تا حدود زیادی راضیکننده بود.
نظراتی که در جلسات کنفرانس و جلسات کمیسیون مالی ابراز شد همه حاکی از این بود که تغییرات نرخهای مالیاتی و وضع مالیاتهای جدید مغایر سیاست عمومی دولت در زمینه تشویق سرمایهگذاریهای خصوصی و مانع عمده صد میلیارد ریال سرمایهگذاری خصوصی مورد نیاز برنامه سوم طی پنج سال آینده است.
322 میلیون دلار صرف واردات شده است
به موجب آمار رسمی، طی نُه ماهه اول سال، 322 میلیون دلار ارز صرف واردات شده، درحالیکه درآمد ارزی صادرات 57/6 میلیون دلار بوده است.
با کسر کردن ارز حاصل از وامهای خارجی از ستون درآمدهای ارزی باید گفت: هنوز دخل و خرج ارزی کشور به طور عادی 12/2 میلیون دلار کسر دارد.2
