شاه: پدرم زنان را از پرده حجاب بیرون کرد!/وزیر دارایی: مشکلات مالیاتی از میان برداشته میشود/شکست دولت در وصول مالیات در نتیجه یک اشتباه بزرگ است/فساد دستگاه مالیاتی/به سیستم نسنجیدهای که باعث معافیت و ارفاق مالیاتی میشود باید خاتمه داد/ادامه بیش از اندازه بحران/عدم تعقیب سیاستهای گذشته بدیهی است/
شاه: پدرم زنان را از پرده حجاب بیرون کرد!
بر اساس گزارش مطبوعات «بعدازظهر دیروز بیش از 15 هزار نفر از دوشیزگان و بانوان در کاخ مرمر اجتماع کردند». شاه در این اجتماع، که گروهی از فرهنگیان و دانشآموزان دبیرستانها و جمعیتهای مختلف زنان حضور داشتند، طی نطقی گفت: همه اطلاع دارید که در زمان پدر من، زنهای ایران از توی پرده به اصطلاح حجاب ولی به عقیده من از پرده غفلت و نیستی خارج شدند و در زندگی محدود اجتماعی، یعنی بخصوص در قسمت فرهنگ و بهداشت و بعضی مشاغل دیگر، وارد شدند و از آن موقع تا به حال دیدیم که چطور با عقیده و ایمان راسخی وظایف خود را انجام دادند.1
وزیر دارایی: مشکلات مالیاتی از میان برداشته میشود
عبدالحسین بهنیا، وزیر دارایی، در سومین جلسه کنفرانس اقتصادی طی نطقی اظهار داشت: مشکلات مالیاتی از میان برداشته میشود. او گفت: خط مشی دولت ظرف مدت کمی که از سال جاری باقی مانده تعقیب رویه ماههای قبل، یعنی صرفهجویی و افزایش میزان وصول و متعادل نگه داشتن دخلوخرج میباشد. دولت بههیچوجه در نظر ندارد که از محل فروش اسناد خزانه برای پرداختهای بودجه عادی استفاده نماید و نه احتیاج به کمک و وام خارجی دارد و اطمینان ما به وضع مالی خود به حدی است که بدون احتیاج حتی به مساعدهای که از کنسرسیوم نفت سابقا دریافت میشد تا اول سال 1342 خزانه قادر به انجام تعهدات خود خواهد بود.
شکست دولت در وصول مالیات در نتیجه یک اشتباه بزرگ است
شکست دولت در امر وصول مالیات در نتیجه یک اشتباه بزرگ بوده. برای مملکتی که باید در مسیر ترقی به طور مداوم باشد اصولی از ممالک درجه اول دنیا اقتباس کردهاند که موجبات اجرای آنها اساسا موجود نیست و یا به پدیدههایی اتکا شده که در هر مملکت به طرز و نسبت نامعینی تاثیر میبخشد.
دولت تصمیم گرفته که شالوده مالیاتبندی را تغییر دهد و طرز تحصیل درآمد را در نرخ و رویه وصول مالیات موثر بداند.
این طرز وصول، بسیاری از مشکلات موجود را از بین برده و حتی این حسن را دارد که بسیاری از معافیتهای موجود قابل حذف خواهد بود و حتیالامکان از قرائن و امارات که مورد سوء استفاده مامورین تشخیص بوده صرف نظر شده و مالیات بر اساس درآمدهای واقعی وصول میگردد.
فساد دستگاه مالیاتی
طرز وصول مالیات باید مشوق و محرک مردم به فعالیت و ترقی باشد. من نمیتوانم بگویم که فساد دستگاه مالیاتی در ایران از مامورین بد شروع شده و یا از مودیان طمعکار و بیایمان، ولی قابل انکار نیست که مقررات غلط در اشاعه فساد تاثیر زیاد داشته.
بعد از ثلث یک قرن، ما هنوز در امر مهم مالیات جز به خروارها پرونده بیسر و ته تکیه نمیتوانیم بکنیم و مالیاتی که وصول میشود چه در نتیجه اجحاف و چه در نتیجه گذشت مالیات غیر واقعی است.
به سیستم نسنجیدهای که باعث معافیت و ارفاق مالیاتی میشود باید خاتمه داد
در تشخیص مالیات باید در تجسس ارقام واقعی بود. راه استفاده از عوامل فرضی باید موقوف گردد و به این سیستم نسنجیده که نتیجه آن توسعه معافیتها و ارفاقهای مالیاتی است خاتمه داد.
ادامه بیش از اندازه بحران
افکار سالم تایید مینمایند که معاملات و دادوستد و فعالیتها کافی نیست. دوره بعد از بحران بیش از اندازه طولانی شده و چارهجوییهای دولت به اندازه لازم موثر واقع نگردیده. مردم شکایت دارند و این شکایت حق است که فعالیتهای اقتصادی امروز در کادر یک اقتصاد سالم احتیاجات آنها را مرتفع نمینماید و وضع آنها را تامین نمیسازد. موضوع بیکاری را چاره نبخشیده و نگرانی اشتغال جوانان تحصیلکرده و یا عادی که از مدارس خارج میشوند و به انتظار کار وارد جامعه میگردند حل نشده است. در محیط هیچ خانواده، اعم از خانواده کارمند یا سرمایهدار یا کارگر، افق روشنی نیست و اگر از فکر آینده هم صرف نظر شود، منظره حال مشوق خوشبینی نمیباشد.
احساس ضرورت اینکه در چهارچوب اقتصاد سالم امروز باید در مملکت فعالیتی کافی برای اعاشه مردم بیکار و رفاهیت عموم ایجاد شود و احساس اینکه تدابیر اندیشیدهشده به نتیجه مطلوب نرسیده نگرانی همهروزه دولت شده و به قدری برای این مطلب اهمیت قائل شده که از مشورت با هیچ سازمان و شخصی که ممکن بوده فکر سنجیده داشته باشد کوتاهی نگردیده و یکی از موجبات اصلی تشکیل این کنفرانس همین مطلب بوده است.
عدم تعقیب سیاستهای گذشته بدیهی است
باید به این حقیقت معترف باشیم که رکود فعلی هرقدر شدید باشد نمیتواند موجب تغییر سیاستهای اصلی که وضع آشفته دو سال قبل را به حال عادی برگردانده شود.
بدیهی است که نه تعقیب سیاست ساختمانهای زائد و پرخرج و غلط ممکن است نه سیاست دروازههای باز و تجارت با برات وصولی و هیچ کس دیگر تصور نمیکند که خرید و فروش زمین به رونق روزهای گذشته برگردد و یا دولت بتواند تمام اعتبارات بانکها را تخصیص به صنایع داده و مصرفکننده را دستبسته تسلیم آنها نماید و گذشته از این قرائن و آمار میرساند که موجبات رکود در اقدامات دولت نیست و مالاندیشی و توجه به حال مردم است که مسئولین دولت را به طرف این بررسی عمیق در رفع موجبات رکود میکشاند.2
